Beşiktaş Mogaz’a altın puan

Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Beşiktaş Mogaz, sezona galibiyetle başladı.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 2016/17 Sezonu Türk şampiyonunun galibiyeti ile başladı.

Dahi Oyun Kurucu Nemanja Pribak’ın siyah beyazlılar adına ilk ve son golü attığı müsabakada Beşiktaş, Portekiz şampiyonu Braga’yı (resmi ismi ABC/UMinho) oldukça heyecanlı 60 dakika sonunda 31:33 mağlup etti.

Beşiktaş bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi D Grubunda liderlik koltuğuna oturdu.

DÖNE’DEN 9 GOL

Maçın en skorer ismi 6’sı penaltıdan 9 golle Beşiktaşlı Sağ Oyun Kurucu Ramazan Döne olurken onu takım arkadaşı Nemanja Pribak 7 golle takip etti. Beşiktaş’tan Pivot Tolga Özbahar ile Portekiz ekibinden Diogo Branquinho, Hugo Rocha ve Pedro Spinola 6’şar gol kaydetti.  

Beşiktaş maça kalede Yunus Özmusul, Sol Kanat Jozef Holpert, Orta Oyun Kurucu Nemanja Paribak, Orta Oyun Kurucu Onur Ersin, Sağ Oyun Kurucu Ramazan Döne, Sağ Kanat Faruk Vrazalic ve Pivot Tolga Özbahar yedilisiyle başladı.

ABC/UMinho’nun ilk yedilisi ise kalede Kaptan Humberto Gomes, Sol Kanat Dario Andrade, Sol Oyun Kurucu Hugo Rocha, Sol Oyun Kurucu Nuno Pereira, Orta Oyun Kurucu Pedro Marques, Sağ Oyun Kurucu Pedro Spinola ve Sağ Kanat Carlos Martins oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI

Maçın ve sezonun ilk golünü Sağ Oyun Kurucu Pedro Spinola attı. İki ekibin oldukça hızlı başladığı maçta 13. dakikaya kadar önde olan misafir takımdı. 13:10’da Ramazan Döne penaltı atışından bulduğu golle skoru 8:8’e taşıdı. Beşiktaş’ı maçta ilk öne geçiren golü ise ilk çeyrek biterken Hırvat yıldız Ivan Nincevic attı. ABC/UMinho ilk yarıda son 10 dakikaya girilirken skoru 11:12’ye taşıdı ve bu an Portekiz şampiyonunun maçta önde olduğu son an oldu. 

NEFES NEFESE BİR İLK YARI

İlk devrede Beşiktaş’ın sol taraftaki paslaşmalarından üst üste 3 defa top çalmayı başaran Portekizliler, hızlı hücumlarla ve her golden sonra Beşiktaş savunmasının yerleşmesine izin vermeyen ataklarla maça ortak olmaya devam etti. Ancak siyah beyazlılar son dört dakikada Ramazan ve Ivan’ın art arda gelen golleriyle (2’şer gol) farkı açmayı başardı. Son dakikada önce Müfit Arın sonra Carlos Resende mola aldı. Bu dakikada her iki takım da birer gol kaydetti ve her iki ekibin yüzde 80’lere yaklaşan şut yüzdesiyle oynadığı ilk yarı 21:18 sona erdi.

BEŞİKTAŞ MOGAZ İLERLEME KAYDEDEBİLECEK Mİ?

DEVLER ARASINDA TANIDIK BİR YÜZ: BRAGA

Beşiktaş ikinci yarıya Yunus Özmusul, Ivan Nincevic, Nemanja Pribak, Faruk Vrazalic, Mihajlo Radojkovic, Onur Ersin ile başladı.

İkinci yarının ilk golü de Makedon Milli Oyuncu Nemanja Pribak’dan geldi. Beşiktaş’ın sezon başında transfer ettiği mevkidaşı Onur Ersin ile büyük uyum içinde oynayan Pribak, maç boyunca hem top dağıttı hem de sakat olan sol oyun kurucuların eksikliğini hissettirmemek için olağanüstü çaba sarf etti.

İKİNCİ YARIDA DEFANS DÜELLOSU

Beşiktaş’ın iki oyun kurucusu farkı önce 5’e sonra 6’ya çıkaran golleri attı. Beşiktaş maçın son çeyreğine kadar ezici üstünlükle oynadı. 40. dakikada Braga top çalarak tek atışla kaleye gitti ancak Beşiktaş’ın Bundesliga’dan transferi milli kaleci Yunus Özmusul’un imkansız kurtarışı tribündeki bir avuç hentbolseveri çılgına çevirdi.

Braga’nın genç kalecisi Emanuel Ribeiro, Ramazan Döne ve Faruk Vrazalic’in penaltılarını çıkarırken takım arkadaşları da farkı 2 sayıya kadar indirmeyi başardı. Ancak misafir ekibin bu çabası yeterli olmadı ve Beşiktaş sezona 2 puanla merhaba demiş oldu. 

KAPTANLAR KALEDE

Yunus Özmusul yüzde 24, daha kısa süre alan Kaptan İbrahim Demir ise yüzde 25 kurtarış oranıyla maçı tamamladı. ABC/UMinho’da ise kalede Kaptan Humberto Gomes yüzde 25, Emanuel Ribeiro yüzde 50 başarı sağladı.

Tamamen Portekizli oyunculardan oluşan misafir ekip geçen sezon EHF Challenge Kupasını kazandı ve Şampiyonlar Ligi gruplarına ön eleme grubu birincisi olarak geldi. 15 yıldır katılmasa da, ABC/UMinho devler ligine yabancı değil. Portekiz ekibi EHF Şampiyonlar Liginin İspanyol Santander ile birlikte ilk finalisti olarak tarihe geçmiş bir kulüp. 

MAÇ RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme