Beşiktaş Mogaz’dan Velux EHF Şampiyonlar Ligi'nde ilk galibiyet

Velux EHF Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş Mogaz Hentbol takımı bugün ilk galibiyetine imza attı.

Tarihinde ilk kez Velux EHF Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Beşiktaş Mogaz Kocaeli’de oynamış olduğu Alingsas HK maçından 28-26 galip ayrıldı. 

Berkant Kaya’nın haberine göre Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye Yunus Özmusul, Ivan Nincevic, Vedran Zrnic, Erwin Jan Feuchtmann Perez, Predrag Dacevic, Ozan Arifoğlu ve Tolga Özbahar yedisiyle başlayan ev sahibi takım ilk dakikalarda 2-0 geriye düştü. Sahaya puan parolasıyla çıkan Beşiktaş Mogaz’ın ilk golünü Ozan Arifoğlu kaydetti.

Oyunun ilk bölümlerinde savunmada isteneni veremeyen Beşiktaş rakip sayılara engel olamadı ve ilk 10 dakikayı 5-4 geride tamamladı. Hücumda Erwin ve Ozan ile pozisyonlar bulan ev sahibi farkı yeni transferi Zrnic’in attığı golle kapattı (9-9). Bu dakikadan sonra ilk devre karşılıklı ataklarla geçti. Skor 12-11’e geldikten sonra 23. dakikada Ivan, rakibinin yaptığı müdahele sonucu hafif bir sakatlık geçirdi. Bundan sonra yaptığı atakları gole çeviremeyen Beşiktaş ilk yarının son 3 dakikasına 15-11 geride girdi. İlk devrede son golü atan Beşiktaş oldu ve takımlar soyunma odasına 15-13 skorlar gitti.
 
Beşiktaş Mogaz ikinci yarıya Yunus Özmusul, Ivan Nincevic, Vedran Zrnic, Josip Buljubasic, Erwin Jan Feuchtmann Perez, Predrag Dacevic ve Ozan Arifoğlu yedisiyle başladı.
 
Beşiktaş Mogaz, ikinci yarıya Tolga ve Predrag’ın golleriyle başladı. Kalesinde etkili bir performans gösteren Yunus yanında Beşiktaş Mogaz savunması da ikinci yarıda daha başarılı oldu ve kritik pozisyonlarda rakibine geçit vermedi ve Erwin’in golüyle skoru 16-15’e getirdi. Taraftar desteğiyle saha avantajını iyi kullanan Beşiktaş Mogaz Ivan Nincevic’in 7 metreden golü ile  skoru 18-16’ya getirdi. Çekişmeli geçen mücadelede skor 19-19’a geldikten sonra Beşiktaş Mogaz bir daha geriye düşmedi. Son 15 dakikaya 21-20 önde giren Beşiktaş bu dakikadan sonra farkı iki kere 4 sayıya çıkardı.Alingsas son dakikalarda art arda iki 7 Metre kullandı. Rakibin kullandığı ilk 7 metrede başarılı olan Beşiktaş Mogaz Kaptanı İbrahim Demir farkın erimesine engel oldu.

Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı VELUX EHF CL’de ilk galibiyetini 28:26 skorla alarak salondan ayrıldı. 

Bakmadan Geçme