Beşiktaş Mogaz’ın rakibi Sporting CP’yi tanıyalım

Bu sezonda Ülkemizi VELUX EHF Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek olan Beşiktaş Mogaz HT, D Grubu’nda mücadele edecek.

HENTBOLHABER.NET – Beşiktaş Mogaz, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi ilk maçında bugün saat 17.00’de Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda Portekiz temsilcisi Sporting CP ile karşı karşıya gelecek.

Antrenör Hugo Canela’nın takımı 2001/02 sezonundan sonra tekrar VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne geri dönüyor. Takıma yeni katılan yalnızca 3 oyuncu var; Tiago Rocha (Wisla Plock), Felipe Borges (Montpellier) ve Pedro Valdes (Artistica de Avanca). Bu oyuncularla beraber antrenör Canela, takıma değer ve uluslararası tecrübe kazandırdı. Çoğu oyuncu birbirini iyi tanıyor, daha önce beraber oynadılar ve başarılı bir sezon geçirdiler.

Sporting’in geçen sezon Challenge Cup’ı domine eden güçlü bir takımı var. Şimdi ise VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Beşiktaş Mogaz HT ile birlikte; Montpellier, Motor Zaporozhye, Metalurg ve Medvedi ile daha zor bir mücadele içinde olacaklar.

Portekiz temsilcisinin yaş ortalaması 28,7  ile VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin en yaşlı ikinci takımı olurken, takımın boy ortalaması da 189 cm. Sporting bu boy ortalaması ile de VELUX EHF Şampiyonlar Liginde 28 takım arasından 27. sırada yer alıyor. 




Bakmadan Geçme