Beşiktaş, Şanssız Başladı

Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, EHF Kupası (D) Grubu ilk maçında deplasmanda Alman Magdeburg’a 33-18 yenildi.

Beşiktaş mücadelesine hızlı başlayan Alman Magdeburg, 2639 biletli seyircisinin desteğini alarak, ilk dakikalarda hızlı oyunla sonuca gitmeyi başardı. Skor ev sahibi ekibin lehine 6-1 olunca Beşiktaş teknik heyeti molayı almak zorunda kaldı.

Moladan sonra da etkili oyununu sürdüren ev sahibi ekip, Matthias Musche ve Tim Hornke’n 9 metre üzerindeki, sonuca giden şutları ile oyundaki üstünlüğü sürdürdü. Böylece ilk yarıyı da 17-6 önde kapatan taraf ev sahibi Alman Magdeburg oldu.

Müsabakanın ikinci yarısında da savunma ve hücumda etkili olan ev sahibi ekip, müsabakanın 52.dakikasında skoru 29-14 ‘e getirdi.İkinci yarıda toparlanmaya çalışan Kara Kartal hucümda etkili olmaya çalışsada ne yazıkki istediği sonucu Almanya’da elde edemedi.Skor 33-18.

Magdeburg: 33 – Beşiktaş: 18

Salon:
Getec Arena- Bördelandhalle
Hakemler: Javier Alvarez Mata, Jon Bustamante Lopez (İspanya)

Magdeburg: Wiegert 1, Kneer 2, Rojewski 3, Musche 4, Landsberg, VanOlphen 2, Hornke 4, Grafenhorst 5, Schaempsmeier 5, Weber 6, Jurecki 1

Beşiktaş:
Şevket, Bülent, Ladyko 3, Zelic 4, Şenol 1, Ercan 1, Oğuzhan 1, Tolga 5, Okan 1, Ramazan2.

İki dakika cezası alanlar:
Ramazan ve Ercan (Beşiktaş), Musche, Landsberg, Schaempsmeier ve Jurecki (Magdeburg)
İlk devre: 17-6

Beşiktaş’ın antrenörü Müfit Arın, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, rakibi kutlayarak, şunları söyledi:
”Kaliteli bir ligin kaliteli iki takımı karşı karşıya geldi. İlk10 dakika çok kötü hücum yaptık. Ardından aldığımız hücumlar bizidemoralize etti. Yerleşik hücumda oyunu açamadık, rakipse iyi savunmayaptı. İkinci yarı biraz toparlandık ama geç kaldık. Bu kadar kötü hücumyapacağımızı tahmin etmiyordum. Sahamızdaki maçta bu kadar kötüoynayacağımızı düşünmüyorum.”

Bakmadan Geçme