Beşiktaş, Sen Hentbolun Herşeyisin

Barcelona maçından sonra bile kimse bir şey yazmadı diye sitem eden Zeynur Pehlivan, Beşiktaş Mogaz ile Barcelona maçı sonrası düşüncelerini dile getirdi. Zeynur Pehlivan’ın yazısı şöyle:

Beşiktaş,  Sen Hentbolun Herşeyisin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1990-1991 Avrupa Şampiyonlar Liginde Eskişehir Eti Bisküvileri, FC Barcelona ile oynarken, bugün oynanan Şampiyonlar Ligi görüntüsünden epey uzaktık. Her maçın eleme usulü oynandığı ve hepsini eleyen takımın şampiyon olduğu bir statü ile karşı karşıyaydık ve ETİ Bisküvileri böyle bir kuralla oynanan Avrupa Kulüpler Şampiyonasında üçüncü olmuştu. Yani o zamanlar bu başarı oldukça büyük bir başarıydı.

Haber

Ama böylesine bir başarının ardından ETİ Bisküvileri kulübünün ve hentbolun daha da ileri gideceği düşünülürken, bir sabah kulübün hentbol şubesine son verdiği haberi ile uyanmıştık. Kulaklarımıza inanamıyorduk. Eskişehir’de, Türkiye’de değil, Avrupa sesimizi duymaya başlamışken, nasıl olurda Barcelona ile birlikte ismi yazılan bir kulüp hentbola son verirdi, hiç anlamamıştık.

Hentbolun kuruluşundan 15 yıl sonra, Barcelona gibi bir takımla yarı final oynamak ve üçüncü olmak kadar güzel ve büyük başka ne olabilir diye günlerce kendimize sorular sormuştuk. Yıllarca hentbol için verilen emeğin karşılığının alındığı hentbolun, basketbol ve voleybol kadar, hatta onlardan daha başarılı olduğu bu dönemde bunun olmasına inanamıyorduk.

Belki Eskişehir’li olduğum için, belki ilk hentbola başladığım kulüp olduğu için, belki eşimde orada oynadığı için.. Bilemiyorum ama bu haberi aldığım gün, bize en güzel anları yaşatan ETİ’nin bu yaptığına çok ağladığımı iyi hatırlıyorum. Şampiyon olmak, bir kulübün kapılarını kapattırmıştı.

Haber

2000-2001 yılı şampiyonu ASKİ Spor Kulübü, ilk turda Litvanya, ikinci turda İsviçre takımını yendiğinde ise Kulüpler Şampiyonasında birçok şey değişmişti. Eleme usulü oynanan tüm maçlar yerine, birinci ve ikinci eleme maçlarından sonra grup maçları oynanacak, dört takımın yer aldığı grup maçlarından sonra grupta ilk iki sırada yer alan takımlar çeyrek, yarı final ve final maçlarını yine eleme usulü oynayacaktı.

ASKİ, ilk kez katıldığımız Şampiyonlar Ligi grup maçları aşamasında, bu sene Beşiktaş Mogaz’ın yaptığı gibi, sadece İsveç rakibi karşısında aldığı bir galibiyetle grup maçlarını tamamlamıştı ama biz hentbol için güzel bir yıl olduğunu düşünüyorduk. Bu başarının ardından hentbolun yine bir yükselişe geçeceğini düşünüyorduk ki, birkaç yıl sonra, hentbol maçlarını billboardlardan öğrendiğimiz, şampiyonluklar gören ASKİ Spor Kulübü hentbola son verdiğini açıkladı. Şampiyon olan veya Avrupa Kupalarına giden bir başarılı takım daha dağılıyordu.

2014-2015 sezonunda,   hentbola bir başka ilki yaşatan Beşiktaş Mogaz bu lige dahil olduğunda ise artık bu şampiyonaya VELUX EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi deniliyordu. İsim değişti, statü değişti, takım sayıları değişti. Ama en önemlisi hentbol değişti, çok gelişti. Gruptaki takım sayıları, maç sayıları arttı. Finalfour, yani 20 000 seyirci karşısında yarı final ve final maçları oynanmaya başlandı. Cologne hentbolun başkenti oldu.

Haber

Beşiktaş Mogaz, hentbol için başka bir başarı öyküsüne imza attı. Mogaz’ın sponsorluğunda kaliteli yabancı sporcular transfer edildi, takım daha da güçlendi. Büyük kulüpler, büyük hentbolcularla her maç başa baş mücadele edildi. Şimdiye kadar hentbolun hiç girmediği büyük Spor Salonlarında, büyük maçlar oynadı. .

“Sevdamızın Peşindeyiz” diyerek her maça gelen, “Beşiktaş Sen Bizim Herşeyimizsin” diyerek takımını coşturan, “Gücüne güç katmaya geldik. Formanda ter olmaya geldik” diyerek salonu inleten, “Kartal, Gol, Gol, Gol.. Kartal, Gol, Gol, Gol..” diyerek, hentbolda daha önce böyle bir atmosferle hiç karşılaşmayan rakip takımları bile şaşkına çeviren taraftar grubu ile seyirci rekoru kırıldı. Herkes siyah-beyaz renkler ile maça geldi.

Maçlar yayınlandı, röportajlar yapıldı, yazılar yazıldı. Futbolda olduğu gibi, birçok hentbolsever Beşiktaş’ı destekledi. Çünkü bu yıl futbolda olduğu gibi, hentbolda da Beşiktaş’ın senesiydi..

Hentbol, böyle bir yıl yaşadı. Hentbola böyle bir yılı, hentbolda çok az olan, gerçek bir Spor Kulübü olan Beşiktaş sağladı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi başarılı olmalarına rağmen kulübü kapatan diğer kulüplerdeki endişeyi taşımıyorum. Çünkü Beşiktaş; diğer kulüpler şampiyon olduğunda da buradaydı, bir alt lige düştüğünde de buradaydı, uzun yıllar şampiyon olmadığında da buradaydı, senelerce şampiyon olduğunda da buradaydı. Şampiyonlar Ligine kaldığında da buradaydı.

Aslında Beşiktaş’ın hentbolda yaptıklarını en güzel tanımlayan cümleyi bize, kendisi ile sohbet etme imkanı bulduğumuz FC Barcelona antrenörü Pascual, “Bizim sponsorumuz futbol” diyerek yapmıştı. Yani bir kulüp, kulüp gibi olmalıydı. Tarihi, renkleri, forması, başarıları, hedefleri, taraftarı, stadı, salonu, marşları olan bir kulüp.. Futbolu, hentbolu, basketbolu, voleybolu olan bir kulüp.. Taraftarlarının aynı rengi giydiği, aynı marşı söylediği, aynı kişiyi alkışladığı, aynı şeyi istediği, aynı şeyi hissettiği..

Hentbolda bu kulübün adı Beşiktaş’tır. Yani, Hentbolun sponsoru Beşiktaş’tır. Yani, Hentbolun herşeyi Beşiktaş’tır.

Umarım bu büyük Spor Kulübü, bu büyük Beşiktaş , bize daha büyük, daha güzel günler yaşatır. Umarım bu büyük kulüp bundan sonra, Devler Liginin kapısından hiç dönmez, Devler Liginin elini hiç bırakmaz, Devler Ligindeki hentboldan hiç kopmaz. Tıpkı senelerce hentboldan kopmadığı gibi..

Haber

Çok büyük bir iş yaptığın için, çok büyük bir iş başardığın için, çok büyük TEŞEKKÜRLER Beşiktaş Mogaz ..

Bakmadan Geçme