Beşiktaş, son şampiyona karşı

Beşiktaş Mogaz, Avrupa’daki 100. Maçına Şampiyonların Şampiyonu Alman SG Flensburg-Handewitt karşısında çıkıyor.

Tarihinde ilk kez VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde (VELUX EHF CL) mücadele eden Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı Avrupa kupalarındaki 100. maçına çıkmaya hazırlanıyor. 16 Ekim Perşembe günü Saat 20.30’da Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt’i Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Salonu’nda ağırlayacak.

Kara Kartalların misafiri Flensburg-Handewitt maça favori olarak çıkarken Türk temsilcisi de ligin 4. haftasında puanla tanışmak için oynayacak. Maçta Portekizli hakemler Duarte Santos ve Ricardo Fonseca düdük çalacak. Gözleimci olarak da İsviçreli Felix Ratz görev yapacak.

Beşiktaş’ın resmi sitesindenki habere göre Beşiktaş Mogaz, 1993/94 sezonundan bu yana katıldığı Avrupa kupalarında toplam 99 maça çıktı. Beşiktaş, yaptığı maçların 30’unu kazanmayı başarırken, 63 maç kaybetti ve 6 maçtan da sahadan beraberlikle ayrıldı. Siyah Beyazlı hentbolcular 2608 gol kaydederken, kalesinde 2919 gol gördü. Alman takımlarıyla toplam 8 kez karşılaşan Beşiktaş 1 beraberlik 7 yenilgi ile sahadan ayrıldı. 

SON ŞAMPİYON…
www.bjk.com.tr‘de yer alan habere göre Flensburg-Handewitt, Avrupa’nın en zorlu ligi Almanya Hentbol Ligi’nde 2003/04 sezonunda ilk ve tek şampiyonluk sevincini yaşadı. Bu yıl ile birlikte toplam 10 kez Şampiyonlar Ligi’nde boy göstermeyi başaran Flensburg-Handewitt, geçen yıl Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk kazanarak tarihinin en büyük başarısını elde etti. Kuzey Almanya temsilcisi Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğun yanı sıra 2 final, 1 yarı final, 4 kez de çeyrek final aşamasına kadar ilerledi. EHF Kupası’nı 1 kez, Kupa Galipleri Kupası’nı ise 2 kez müzesine götüren Alman ekibi, Almanya Ulusal Kupası DHB Pokal’ı da 3 kez kazanmayı başardı. 

Almanya Ligi’nde geçen sezonu 3. sırada tamamlayan Flensburg-Handewitt’in antrenörlüğünü İsveçli eski milli hentbolcu Ljubomir Vranjes yapıyor. Takımda 3 yıl öncesine kadar hem antrenörlük hem de oyunculuk görevlerini yürüten Vranjes, Avrupa’nın en başarılı antrenörleri arasında gösteriliyor.

Kadrosunda İsveç ile Avrupa Şampiyonluğu ve Kiel ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan kaleci Mattias Andresson, Avrupa Şampiyonu Danimarka kadrosunun önemli oyuncuları Anders Eggert Jensen, Thomas Mogensen ve Lasse Svan Hansen, Almanya Hentbol Takımı’yla 2007 yılında Dünya Şampiyonu olan kadronun yıldızları Lars Kaufmann ve Holger Glandorf gibi isimleri barındıran Flensburg-Handewitt, bu yıl kadrosuna kattığı genç oyuncularla geniş bir kadroya sahip. Kuzey Almanya ekibi mücadelelerini 6 bin 300 kişi kapasiteli Flens Arena’da oynuyor. 

VELUX EHF CL’nin ilk haftasında KIF Kolding Kobenhavn’a mağlup olan son şampiyon, ardından yaptığı Aligsas ve Orlen Wisla Plock maçlarını kazanarak puanını 4’e yükseltti. 3 maçta 87 gol atıp 84 gol yiyen Alman temsilcisi, B Grubu 3.’sü olarak Kocaeli’ye gelecek. Almanya Ligi’nde yaptığı 7 maçın 5’ini kazanıp, 2’sinde rakiplerine boyun eğen kırmızı-lacivertliler, topladığı 10 puanla 5.’likte yer alıyor.

Bakmadan Geçme