Beşiktaş sözünü tuttu

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ile tansiyonu yüksek bir karşılaşma oynayan Beşiktaş, Avrupa’dan alkışlarla dönüyor.

Beşiktaş sözünü tuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FULYA ÖKTEM / HENTBOLHABER.NET – Bu akşam VELUX EHF Şampiyonlar Ligi (VELUX EHF CL) B Grubu’nda dokuzuncu maçına çıkan Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı, son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg Handewitt ile kora kor bir mücadele verdi.

Beşiktaş Mogaz HT Antrenörleri Müfit Arın ve İlker Şentürk, maçtan önce Hentbolhaber.Net’e yaptıkları açıklamada “Almanya’da iyi hentbol izlettireceğiz” demişlerdi.

Flensburg karşılaşması Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde sürekli yükselen grafiğinin doruk noktası oldu. Yüksek tempolu mücadelenin ilk yarısında iki ekip hem devler ligine yakışan oyunun gereklerini yaptı hem de birbirlerini tartarak farkı açacak boşluklar aradı. Birbirinden güzel gollerin ardı ardına kaydedildiği ilk yarıda Beşiktaş’ın Avrupa deviyle baş baş oyunu izleyenlere büyük keyif yaşattı.

İlk yarıda maçı sürekli önde götüren Beşiktaş Mogaz HT, son bölümde acele ederek birkaç ataktan yararlanamayıp tecrübeli rakibinin de hücumlarına engel olamayınca soyunma odasına bir sayı farkla geride gitti: 15-14

BEŞİKTAŞ DEUTSCHLAND…
Beşiktaş’ın ilk yarıdaki oyunu sahadaki rakiplerini gerdiği kadar kadar son şampiyon Alman devinin taraftarlarını da demoralize etti. Bunda Almanya’daki Beşiktaş taraftar grubu Beşiktaş Deutschland’in de büyük katkısı oldu. Flens Arena’yı “Beşiktaş” sesleriyle inleten Avrupalı Beşiktaşlılar, Almanya’yı Beşiktaş için deplasman olmaktan çıkardı.

Beşiktaş’da ilk yarıda şu oyuncular öne çıktı diye saymak imkansız çünkü sahaya çıkan tüm oyuncular sezonun en iyi oyununu oynadı. Sağ Oyun Kurucu Ömer Ozan Arifoğlu, Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic, Sağ Kanat Vedran Zrnic, Sol Kanat Ivan Nincevic, Orta Oyun Kurucu Erwin Jan Feuchtmann Perez, Pivot Tolga Özbahar ve muhteşem Kaleci Yunus Özmusul… Yazmayı unuttuğum isimler kusura bakmasın, insanın tansiyonu bu kadar yükselince, böyle bir heyecandan sonra ilk etapta bazı şeyler hatıra gelmiyor… (İkinci devrede de bir Beşiktaş efsanesi Sağ Oyun Kurucu Ramazan Döne sahnedeydi. Ramazan’ın füzelerinin tamamı skor tabelasına yazılabilseydi keşke…)

Bir ara ekrana şöyle bir istatistik geldi: Son beş dakikada atılan goller; Flensburg 1 – Beşiktaş 5… Hentbolun Titanları olan rakipleriyle bu şartlarda bile başa baş mücadele edebilen Beşiktaş’ın, gerekli finansal kaynaklara sahip olduğunda neler yapabileceğinin küçük bir göstergesiydi Almanya’daki bu mücadele.

GÜÇ, ZERAFET, HIRS… SAHADA HER ŞEY VARDI
İkinci yarıya da aynı güven ve hırs ile başlayan Beşiktaş güzel oyununu devam ettirdi. Takımların karşılıklı usta işi, şık goller kaydettiği bu devrede aynı zamanda kalecilerin düellosuna şahit olundu. Beşiktaş’ın bu sezon başında Süper Lig finalindeki rakibi Ankara İl Özel İdare SK’dan transfer ettiği Yunus Özmusul kalesinde devleşti. Flensburg taraftarları böyle yetenekli bir kaleci görmenin ve direkten dönmenin dayanılmaz hafifliğini uzun zaman hissedecektir sanırım…

Son 15 dakikada şampiyon ev sahibinin ördüğü duvar iyice yükselmiş olsa da Beşiktaş, karşılaşmanın son bölümüne kadar güzel oyununu devam ettirdi. Siyah beyazlı ekipten mental, fiziksel ve bilhassa finansal olarak üstün olan son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ve Yılın Hentbol Antrenörü seçilen hocası Ljubomir Vranjes; bu üstünlüklerini kullanıp birkaç boşluğu doldurarak farkı bir anda 4 sayıya çıkardı. Bir an bile yavaşlamayan çok yüksek tempolu ve sert maçta, kadrosu ev sahibine göre mütevazi olan Beşiktaş biraz yoruldu ve yararlanamadığı ataklarla aradaki farkı ancak 2 sayıya indirebildi. Beşiktaş son 10 dakikayı geride tamamladı.

TARİHİ MAÇ…
Maçı izlemeyenler için son düdükle kesinleşen 31-27’lik skor, yukarıda anlattıklarımızla pek bağdaşmayabilir. Bir Türk ve Beşiktaşlı olarak değil bir hentbolsever olarak şunu söyleyebilirim ki bu akşam Flens Arena’daki VELUX EHF CL maçında iki devin mücadelesini izledi tüm dünya.

Bir Türk olarak; Beşiktaş’ın Türk hentbol tarihinin en iyi iki oyunundan birini çıkardığını söyleyebilirim.

Ve bir Beşiktaşlı olarak: Bence Barcelona’yı bir kaygı sarmıştır şimdi…

Bakmadan Geçme