Beşiktaş’a övgüler yağdırdılar

Barcelona’nın resmi sitesinden ve Teknik Direktörü’nden Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı’na övgüler yağdı. Barcelona, Pivot Tolga Özbahar’ı Beşiktaş’ın en göze çarpan oyuncusu olarak gösterdi.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – FC Barcelona Hentbol Takımı Teknik Direktörü Xavi Pascual 21 Şubat Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan Şampiyonlar Ligi maçında karşılaştıkları Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı’nı överek, takımın hentbolun gereklerine odaklandığını ve geliştiğini söyledi.

FC Barcelona Hentbol Takımı Teknik Direktörü Xavi Pascual, maçtan sonra İspanyol basınına yaptığı açıklamada her ne kadar Beşiktaş’ın VELUX EHF Şampiyonlar Ligi gruplarından sonraki aşamaya geçemeyeceği belli olsa da siyah beyazlıların maça kazanma amacıyla çıktığını ve Barcelona ile en üst seviyede mücadele ettiğini söyledi.

Maç kadrosuna Karabatic, Thomas, Entrerríos ve Sorhaindo’yu almayan tecrübeli teknik direktör, bu oyuncuların maç temposuna biraz ara vermek istediğini belirterek; “Bu oyuncular çok uzun süredir çalışıyor (İspanya Hentbol Ligi – Liga Asobal – , Şampiyonlar Ligi – VELUX EHF CL–, Dünya Şampiyonası). Bu hafta dinlenmelerini istedim çünkü gelecek haftadan itibaren çok ağır bir çalışma programına başlayacaklar” dedi.

Mücadele ettiği her arenada rekorların sahibi olan FC Barcelona’nın Teknik Direktörü Pascual, siyah beyazlıların yeteneklerini överek şöyle konuştu: “Beşiktaş iyi ve gelişen bir takım. Pek çok tecrübesi var ve neye önem vereceklerini iyi biliyorlar. İstanbul’da çok güzel bir atmosfer bulduk.”

 

Haber

 

BARCELONA: BEŞİKTAŞ, TÜRK HENTBOLUNUN UYANIŞINI TEMSİL EDİYOR
FC Barcelona’nın resmi web sitesinde de Barça’nın Beşiktaş ile İstanbul’da oynadığı Şampiyonlar Ligi maçı ile ilgili haberde siyah beyazlılardan övgüyle bahsedildi.

Haberde özetle şu bilgilere yer verildi:

“Cumartesi günü Barça Hentbol Takımı VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda son maçını Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı’na karşı oynadı. Rakibin bu sezon şampiyonlar ligindeki son maçıydı.

Oyuncularımız, Ocak ayında Katar’da oynanan 24. Erkekler Dünya Şampiyonası’nın yorgunluğunu atıp fiziksel ve zihinsel olarak sezonun en zorlu kısmına girmeye hazırlanıyor. Bu nedenle Teknik Direktör Xavi Pascual; Nikola Karabatic, Cedric Sorhaindo, Raul Entrerrios ve sakatlıktan yeni çıkan Victor Thomas’a İstanbul’daki maçta izin verdi ve bu oyuncuların yerine kadroya Álex Márquez and Oriol Rey’i aldı.

Beşiktaş maçı ile Barça, Şampiyonlar Ligi’nde ilk aşamayı lider olarak kapattı. Şimdi sonraki tur için Salı günü Viyana’da çekilecek kura bekleniyor.

TÜRK HENTBOLUNUN UYANIŞI
Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı ilk VELUX EHF Şampiyonlar Ligi deneyimini yaşadı. Pek çok kere Şampiyonlar Ligi’nin kapısından dönen ekip, bu sezon Avrupa’nın en iyi 24 takımı arasında mücadele etmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ AVRUPA’YA KÜÇÜK BİR RAKİP OLMADIĞINI GÖSTERDİ
Her ne kadar Şampiyonlar Ligi gruplarında sadece 2 puan almış olsa da Türk takımı; Kolding, Flensburg ve Wisla Plock gibi şampiyonlarla yaptığı maçlarda rakiplerini zorladı ve Avrupa’daki herkese küçük bir rakip olmadığını gösterdi.

TOLGA ÖZBAHAR EN İYİ OYUNCU
Beşiktaş’da en öne çıkan oyuncular ise daha önce Zagreb ve Füsche’de oynayan Hırvat Ivan Nincevic, Sırp Predrag Dacevic ve Türk Tolga Özbahar.”

 

Haber

Bakmadan Geçme