Beşiktaş’a rakip olmak istiyoruz

Erkekler Hentbol Süper Lig’de mücadele eden Antalyaspor’un antrenörü Okan Halay, Şampiyonlar Ligi’nde yer almak istediklerini belirtti.

Okan Halay, Anadolu Ajansı muhabiri Orhan Kuzu’ya açıklamalarda bulundu:

27 Temmuz’da başladıkları yeni sezon hazırlık döneminde, 18 günlük bir çalışmanın ardından Bosna Hersek’te düzenlenen Doboj Uluslararası Hentbol Turnuvası’na katıldıklarını bildirdi.  

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası’nda yer alan takımlarla 8’li turnuvada mücadele ettiklerini, Sırbistan’ın Vojvodina takımına 27-23 yenilerek dördüncü olduklarını aktaran Halay, “Takım adına çok olumlu gelişmeler vardı. Bizim adımıza önemli çalışma periyodu oldu” dedi. 

– “Beşiktaş Mogaz’a rakip olmak istiyoruz”

Üç yıl içinde Beşiktaş Mogaz’a rakip olmak istediklerini vurgulayan Halay, Avrupa kupalarına katılma hedefleriyle ilgili şunları söyledi:

“A Milli Takım seviyesine gelen oyuncuları kadroya kattık. Takımların yabancı kriterleri çok farklı olduğu için lig başladıktan sonra bir değerlendirme yapmak daha sağlıklı olur. Öncelikli hedefimiz Avrupa kupalarında yer almak. Sonraki hedefimiz ise Şampiyonlar Ligi’ne katılmak. Beşiktaş Mogaz şu anda Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takım. Önemli bir sponsor gücü var. Biz de Beşiktaş Mogaz’a rakip olmak istiyoruz. Eğer doğru yapılanmaya gidersek 3 yıl içinde Beşiktaş Mogaz’a ciddi bir rakip olacağımızı düşünüyoruz.”

– “Mevcut kadroyla lige hazırız”

2015-2016 sezonu öncesi kadroda revizyon yaptıklarını aktaran Halay, geçen sezondan sadece 3 oyuncunun takımda kaldığını ifade etti. 

Çoğunluğu yeni transferlerle sezona gireceklerini anlatan Okan Halay, “Oyuncuların çoğu benim milli takımda birlikte çalıştığım oyuncular. Bunu bir avantaj olarak değerlendiriyorum. Şu anda takımda 15 oyuncu var. Bütçemize uygun bir iki oyuncu transferi daha yapmayı düşünüyoruz. Tabi ki eksiklerimiz var ve bu eksiklikleri gidermek için çalışıyoruz. Mevcut kadroyla da lige hazırız diyebilirim” şeklinde konuştu. 

Süper Lig’de ilk maçlarını 14 Eylül’de Ankara Hentbol İhtisas ile yapacaklarını ifade eden Halay, “İlk 8 hafta bizim için çok önemli. Bu süreçte toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp iyi bir yer edinmek istiyoruz” dedi. 

Hentbol Erkekler Süper Lig’i üst sıralarda tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Halay, kulüplerin 14 yabancı oyuncu transferi hakkı bulunmasının lige ne getireceğinin belli olmadığına işaret etti. Tecrübeli teknik adam, takımında 3 yabancı oyuncu bulunduğunu söyledi.  

Halay, Türkiye Kupası D Grubu’ndaki maçlar için 7 Eylül Pazartesi günü Erzurum’a gideceklerini kaydetti. 

Bakmadan Geçme