Beşiktaş’ın İstatistikleri ve Açıklamalar

Hentbol Erkekler EHF Kupası 2. tur rövanş maçında Beşiktaş, İsviçre’nin Pfadi Winterthur ekibini 27-30 yenerek 3.Tur vizesini alarak işi rövanşta bitirmiş oldu.

Süleyman Seba’da oynanan müsabakada rakibi ile berabere kalarak, rövanş müsabakası için avantajı rakibine kaptıran Beşiktaş, İsviçre’de muhteşem bir galibiyete imza attı.

Bu önemli galibiyette en önemli pay sahibi Ramazan Döne oldu. Ramazan, rövanş müsabakasında 14 gol ile maça damga vurdu. İsviçre’nin Pfadi Winterthur Ramazan Döne’yi durdurmakta zorlandı. Ayrıca Ramazan Döne müsabaka boyunca 2 tane 2 dakika zaman cezası alarak toplamda 4 dakika oyun dışında kaldı.

İlk 10 dakika da skor 2-4 , 15.dakika 4-5 , 20.dakika 7-6 , 25.dakika 8-9 ilk yarı 10-13.

İkinci yarı: 35.dakika 12-15 , 40.dakika 15-18 , 45.Dakika 19-19 , 50.dakika 20-23 , 55.dakika 22-26 ve sonuç 27-30

Pfadi Winterthur 27:30 Beşiktaş

Salon:
Eulachhalle (1400)

Hakemler:  Miljan Vesovic (MNE)   Novica Mitrovic (MNE) 

Pfadi Winterthur : Hess 7 , Scheuner 4 , Jud 3 , Krieg 3 , Lier 3 , Maros 3 , Svajlen 3 , Bajram 1 , Bay , Freivogel , Kindle , Meier , Pramuk

Beşiktaş: Altuğ , Bülent 1 , Ramazan 14 , David 7 , Tolga 5 , Josip , Armi , Ozan , Viktor 2 , Zelic , Şenol , Ercan , Oğuzhan 1 ,  Mesut , İbrahim , Uğur ,

İlk Yarı: 10-13

Beşiktaş İdari Menajeri Berk  Karahan yapmış olduğu açıklamada ise şunları söyledi:

"Öncelikle belirtmekisterim ki yıllardır Avrupa deplasmanlarında maç kazanamamanın vermişolduğu gerginlik hepimizin üstündeydi. Ancak buraya geldiğimizden beri bumaçın dönüm noktası olacağını biliyorduk. Bir haftadır rakibimin zayıfyönlerini çalışarak ve bunu maçta çok iyi uygulayarak haklı birgalibiyet aldık. Maçın başında hakemlerin ev sahibi lehine verdiğikararlara rağmen maçtan hiç kopmadık ve savunmada savaşıp ilk yarıyı 3farkla önde bitirdik.

İkinci yarıya daha iştahlı çıkıp, kritik anlardabulduğumuz gollerle turu geçtik.Artık gözümüz kulağımız salı günü yapılacak kura çekiminde. Söylemedengeçemeyeceğim. Maça Almanya’dan Avusturya ve İsviçre’de 300-400dolaylarında taraftarımız geldi ve 1 sn bile susmadan bizidesteklediler. İsviçre ekibinden daha iyi bir takım olduğumuzubiliyorduk ve savaştığımızda neler yapabileceğimizin farkındaydık.Kalede Altuğ’un kurtarışları ve hücumda özellikle Ramazan, TolgaveRasic’in ekstra katkılarıyla yaklaşık 1500 taraftarın önündeişibitirdik.

İsviçre’den hepinize iyi akşamlar, sevgiler."dedi.

Antrenör İlker Şentürk ise sosyal paylaşım sitesinde yapmış olduğu açıklamada ise, "Bayramın son günü bizi ziyaret eden başkanımıza,ikinci başkanımıza tur sözü vermiştik,yüzümüzü kara çıkarmadık." diye açıklamada bulundu.

Beşiktaş’ın genç yeteneği Ozan Arifoğlu
ise sosyal paylaşım sitesinde, "Uzun zamandır bu kadar sevinmemiştim. İlk defa dışarda kazandık. Bizi yanliz bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyoruz.."dedi.

 

 

Bakmadan Geçme