Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi Grubuna Önbakış

Eurosport’ta yer alan ve kendi blogu ile farklı düşüncelerini dile getiren Ozan Can Sülüm , Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi Gruplarına kalması ile ilgili olarak düşüncelerini paylaştı ve grupta yer alan takımları değerlendirdi.

Ozan Can Sülüm Şöyle Diyor;

Attığım en kötü başlığa tıkladınız. Nasılsınız?

 
Reelde hentboldan fazla bahsetmiyorum. Yoksa Twitter üzerinde yaptığımgibi kimseyi ilgilendirmeyen bu spordan bahsetmeye çalışsam aynı"follower"lar gibi sağa sola kaçışacaklarından eminim. Blog yazmayaberaberce niyetlendiğimiz Şanlı Şevket Erbay ile konuşuruz yeri gelir,bazen Dağhan Irak. Ama biraz daha fazlasına ihtiyaç var şimdi.
 
Şampiyonlar Ligi kurası çekildiğinde Beşiktaş tarihinin en kritik senesiolduğunu düşünmüştüm. Yazın çok alakasız dakikada yaptığıtransferlerden haklı olarak acayip heyecanlanıp benim yorumumu almakisteyen Berk Karahan başta, herkes Şampiyonlar Ligi’nin ne kadar yakınolduğunun farkındaydı. Kolay kura da cabası oldu zaten.
 
Umarım bu sefer ötelemeden, hiç değilse Şampiyonlar Ligi’niyazabileceğim. Aşırı üşengeçlik nerede sistemi devralacak göreceğiz.Rakipleri tanıtayım diyorum. Gerçi oyunu bilmeyenleriniz de var ama,izledikçe artık.
 
Bi de Wael Jallouz.
 
Barcelona

Mantıklı herhangi bir takımın teknik kadrosunun "kimi grupta istemezsin"sorusuna vereceği üç cevaptan biridir Barcelona. Yıllarca hentbollailgili dikkat çeken tek tweet’im olan "Barcelona basketbol ve hentbolşubelerinin hocaları aynı isme sahip, Xavi Pascual ehehe" dışındaherhangi bir şeye konu olmamışlardı. Şimdi olacaklar.
 
Darılmaca gücenmece yok. Seviye farkını anlatamam. Yıllardır final fouroynayan bir takımdan puan çıkarmak çok mümkün değil. Şöyle bakmak lazım,hiç değilse tarihin en büyük üç oyuncusundan biri, Nikola Karabatiç’icanlı izleyeceğiz. İçeride Tolga ve Josip’i Noddesbo ve Sorhaindo hafifhırpalayacaktır. Onun dışında bundan 6-7 sene önce çift düşüp beni atışasokan Ozan Arifoğlu Karabatiç veya Entrerrios’a karşı oynayacakŞampiyonlar Ligi’nde, ütopya gibi. 
 
Grubun lideri olarak çıkmaları çok yüksek ihtimal. Zira liglerinde ciddibir rakip yok, bütün olay Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak bu sene onlariçin. Ha son maç içeride olacak, oraya muhtemelen liderliği garantileyipgelirler ama hentbolda yedek kadro olayı yok. O kötü. 
 
Deplasman yapmak isteyenler için bulunmaz fırsat. Blaugrana bayağı klas salondur. 
 
Flensburg-Handewitt 
 
Bunun yolculuğu takıma biraz koyar. Danimarka sınırında zira. Almanya’dabirkaç takım hariç, iyi hentbol takımları hep komünlerdedir. ZatenKarabatiç’in Kiel’den ayrılma sebebi de odur mesela. "Bu ne lanolimpiyat şampiyonu adamım köyde mi yaşayacağım" deyip ayrılmıştı.Haklıydı da.
 
Flensburg geçen senenin şampiyonu. Çok sürpriz bir şampiyonluktu. Hattaşöyle diyeyim, geçen sene futbolda Şampiyonlar Ligi’ni Leverkusen’inalması gibi. 
 
Bu sene takımdan Weinhold ayrıldı. Hem savunmada hem hücumda acayipkatkı yapmıştı geçen sene. Ayrıca takımın iskeletinden üç İskandinav daülkesine döndü; Knudsen, Rasmussen, Gustafsson.
 
Geçen sene Vranjes’in kenardaki ateşleyici varlığı, takımın HolgerGlandorf başta olmak üzere tüm oyun kurucu kadrosunun savunma konusundaçok iyi olması ve fiziksel kaliteleri onlara başarı getirmişti. Yine solkanatta dünyanın bence en iyilerinden Eggert’in performansı (78 gol) dacabası. Bu sezon da dört transferi yine İskandinavya’dan yaptılar ve enkısaları 1.97. Fiziksel olarak mücadele etmek mümkün olmaz.
 
Deplasmanda zaten mağlubiyeti yazarız da, iç sahada ben özellikleNinçeviç’in bayağı sıkıntı çıkarabileceğini düşünüyorum. Hızlı hücumlarçok tehlikeli olabilir onlar için. 
 
Flensburg’u ikinci sıraya yazıyorum grupta. 
 
KIF Kolding Kobenhavn

Beş sene sonra geçen sene, çeşitli sponsorluk ve takım birleşmeleriyleDanimarka başkentine şampiyonluk taşımış takım kendileri. Klasikİskandinav takımlarına yakın, ayıboğan. 
 
Takımda üç büyük efsane var; Bo Spellerberg, Kim Andersson ve LarsJorgensen. Maç kazandıracak adamlar bunlar. Gerisi için fizik itibariyleher biri bir Josip denebilir. Özellikle Almanya’ya benzer iç sahamaçları, hentbolda ne zaman baskı kuracağını bilen seyircisi vetecrübesiyle bayağı ciddi sıkıntı olacaklar. 
 
Burada bocalayabilirler ama. Mesela geçen sene Makedon Metalurg’uiçeride hiçbir deplasman takımı yenemedi. Çünkü hentbol seyircisifanatiklere pek alışkın değil. O açıdan biraz olsun umut var burasıiçin.
 
Wisla Plock

Her şey olaydı da, açılış maçı Polonya deplasmanında olmayaydı. Deli atmosfer oluyor.
 
Şampiyonlar Ligi’nde takımları iyi olmayan ama deplasmanı zor olan üçyer var. İlki Makedonya, ikincisi Polonya, üçüncüsü de Kadetten.Buralarda lige başlamak hoş değil. Kaldı ki, bu seneki kadrosu fazlacaderin Wisla Plock’un. Manolo Cadenas’ın antrenörlüğe gelişiyile eskidenberaber çalışmış olduğu İspanyolları takıma enjekte ettiler. Polonyamilli takımından fazlaca oyuncular var. Yine ayıracak olursak, Romanyaefsanesi diyebileceğimiz Ghioanea ve geçen sene kapanan AtleticoMadrid’den geri dönen Jurkiewicz maç kazandıran adamlar.
 
Ben buranın deplasmanından yenilmemeyi umardım, ancak ilk maç çoksorunlu. ikinci maç olsa beraberlik derdim. Diyemiyorum. İçeridealınması lazım zaten.
 
Alingsas

Baştan söyleyeyim, "alingsos" diye okunuyor. İç sesinizi ona göre ayarlayın. Devam ediyorum.
 
Milli takımı büyük, ligi küçük sayılabilecek bir ülkenin son şampiyonu.Sayfalarını inceleyene kadar herhangi bir fikrim yoktu, şimdi anladım kiproje takımı bunlar. Takımın yarısı 95-97 jenerasyonundan. Bi 3 seneyehalter basıp adam yiyecekleri aşikar. Tabii transfer olmazlarsa. 
 
İçeride dışarıda galibiyet. Alın size gruptan çıkma anahtarı. Tamamıİsveçli, Şampiyonlar Ligi tecrübesi olmayan, hatta Ninçeviç’in geçensene oynadığı Avrupa maçı sayısını hayatında görmemiş adamlar bulunanAlingsas’ı iki maçta da yenmek tek çözüm. 
 
Hedef gösteriyorum.
 
Beşiktaş

Yukarıda da dediğim gibi, bu sezon en büyük şanstı, o şans sonundadeğerlendirildi. Hentbolsever bi adam olarak ne kadar teşekkür etsem az.

Daha önce gruptan iki galibiyet bir beraberlikle Saray-Bosna çıkmış.Olmaz mı, aslında olur gibi. Ama bu sefer yetmez. Şöyle anlatayım; ogrupta üç büyük takım, alttaki üç küçük takımı ezmiş. Kendi içlerindeyaptıkları maçlarda da en iyi küçük takım Saray-Bosna olmuş, dördüncüçıkmış. Burada maalesef öyle bir şey yok. Bence Barcelona birincikategori, Flensburg bir buçukuncu kategori, Wisla Plock ve Kolding ikibuçukuncu kategori takımları. O yüzden gereksiz bir denge var. Yaniçıkmak için üç galibiyet bir beraberlik en düşük hedef, hatta belki deyetmez. Neyse, daha mühim sorularım var

Şimdi;

 
– Maçlar nerede oynanacak? Sinan Erdem ve Ankara deniyordu en son.Ankara olursa galonlarca inciri berbat etmiş olacağız. O kadar.
 
– Hedef ne olacak? Takım başarılı. Bitti. Buradan sonrası hedefinüzerine çıkmaktır, başarısızlık diye bir şey olmaz. Beşiktaş bütünmaçlarını kaybetse de kimsenin gıkı çıkmaz. 3 sene üst üste gruplarakalınsın, sonra grupta ilk dört hedfiyle başlarız. 
 
– Seyirci olacak mı? Gerçi ilk soru cevaplanmadan nerede vereceğiz bunun cevabını da, oldu da Sinan Erdem ayarlandı. N’olacak?

Eltopupostasi – Ozan Can Sülüm

Bakmadan Geçme