Beşiktaş’ın Umutları Tükendi

Ülkemizi Hentbol Erkekler EHF Kupası'nda temsil eden Beşiktaş, D grubu 5. maçında Almanya'nın SC Magdeburg takımı'na 27- 17 mağlup oldu.

BEŞİKTAŞ: 17 – SC MAGDEBURG: 27

SALON: Haldun Alagaş

HAKEMLER: Sasa Pandzic- Boris Saterdzija (BOSNA HERSEK)

BEŞİKTAŞ: İbrahim (-), Altuğ (-), Bülent (-), Josip (-), Ömer (2),Oğuzhan (-), Ramazan ( 4), Valeri (-), Okan (2), Viktor (4), Vladimir(-),Tolga (4), Uğur (1)

SC MAGDEBURG: Eıjlers (-), Kneer (3), Rojewskı (3), Mussche (6),Landsberg (2), Van Olphen (-), Hornke (5), Tonnesen (2), Jureski (3),Wiegert (1), Schapsmeler (2)

İLK YARI: 9- 10 SC Magdeburg lehine.

Beşiktaş grupta yaptığı 5 maçta 4 maçı kaybederken, geçen hafta konukettiği Romanya temsilcisi Stiinta Bacau’yu 25- 23 mağlup etti.

Haldun Alagaş Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Bosna-Hersekli hakemçifti Sasa Pandzic – Boris Satordzija yönetti. İlk maçı da depla smanda33- 19 farklı kaybeden Beşiktaş maça iyi başladı. Üst, üste attığısayılarla skoru da 4- 1 lehine çevirdi. Güçlü sporculara sahip olanAlmanya temsilcisi SC Magdeburg 11. dakikada 5- 5’de beraberliğiyakaladı. 8- 7 de öne geçti. Beşiktaş Ramazan’ın 7 metresiyle 8- 8’deberaberliği sağladıysa da maçın ilk yarısını 10- 9 önde tamamladı.

Maçın 2. devresinin ilk dakikasında golü bulan Beşiktaş 10-10’la ikincikez beraberliği sağladı. 50- 60 kadar taraftarlarıyla maça gelen konuktakım, sonraki sürelerde oyuna ağırlığını koydu. Süreler ilerledikçegolleri de buldular. Skoru da yavaş, yavaş artırdılar. Maçın 35.dakikasını 14- 11 önde geçen Almanlar akın, akın Beşiktaş kalesiniyokladılar. 45. dakikayı da 20- 13 önde kapatıp, gol farkını da 7’yeyükselttiler.

Bir avuç Beşiktaş taraftarının destek verdiği Siyah- Beyazlılar, sonrakisürelerde de bütün güçlerini ortaya koysalar da Alman Takımı SCMagdeburg sahadan 27- 17 galip ayrıldı. Grupta da 9 puanla yenilgisizliderliğini sürdürdü. 4. maçını da kaybeden Beşiktaş ise 2 puanlasonuncu sırada yerinde kaldı.

Beşiktaş grupta son maçını 23 Martta yine Haldun Alagaş Salonu’ndaFransa temsilcisi HBC Nantes ile yapacak. Grubu ilk iki sıradatamamlayan takımlar çeyrek finale yükselecek. Beşiktaş son maçınıkazansa dahi grubu çıkamazken, Fransa ile de yapacağı maç formailte maçıolacak.

GRUP D PUAN DURUMU:
1.SC Magdeburg(ALM)9
2.HBC Nantes (FRA)5
3.Stiinta Bacau(ROM)2
4.Beşiktaş JK(TR)2

Ajansspor- Tayyar Sümen

Bakmadan Geçme