Beşiktaş’ın vedası muhteşem oldu

Hentbol tarihinin en büyük takımı dün akşam İstanbul'da Beşiktaş'ın konuğu idi…

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Türkiye’nin VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki (VELUX EHF CL) temsilcisi Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı, şampiyonlar ligi grup aşamasındaki son maçını dün akşam Sinan Erdem Spor Salonu’nda FC Barcelona ile oynadı.

Beşiktaş Mogaz HT mücadeleye Kaleci Yunus Özmusul, Sol Kanat Ivan Nincevic, Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic, Sol Oyun Kurucu Jossip Buljubasic, Orta Oyun Kurucu Erwin Jan Feuchtmann Perez, Sağ Oyun Kurucu Ozan Arifoğlu, Sağ Kanat Vedran Zrnic ile başladı.

İstanbul’a Victor Thomas, Nikola Karabatić, Cedric Sorhaindo ve Raul Entrerrios olmadan gelen FC Barcelona’nın ilk yedilisi ise şu isimlerden oluştu: Kaleci Moreno G. Perez De Vargas, Sağ Kanat Mir Joan Saubich, Sağ Oyun Kurucu Martinez Eduardo Gurbindo, Belaruslu Sağ Oyun Kurucu Siarhei Rutenka, Danimarkalı Orta Oyun Kurucu Jesper Brian Nöddesbo, Sol Oyun Kurucu Viran Morros de Argila ve İzlandalı Sol Kanat Gudjon Valur Sigurdsson.

İLK YARI
VELUX EHF CL Grup B’de Beşiktaş’ın onuncu ve evinde oynadığı beşinci karşılaşmada ev sahibinin ilk golü Hırvat Sol Kanat Ivan Nincevic’den geldi. 6. Dakikada skor 2-2, 8. Dakikada ise 2-3 oldu. Kaleci Yunus Özmusul, Barcelona ataklarını savuştururken karşılaşmanın ilk 10 dakikasında Beşiktaş Mogaz’ın Kaleci De Vargas’ı hiç zorlamayan üç zayıf şutu ve hızlı hücuma çıkıldığında Sol Oyun Kurucu Dacevic’in topu kaybetmesi ev sahibinin arayı açmasına engel oldu. Sonraki beş dakikada da Dacevic ve Sağ Oyun Kurucu Ramazan Döne’nin kalecide kalan şutları siyah beyazlılar adına gole çevrilemeyen şansız ataklar olarak kaldı. Barcelona yıldızlarından Sağ Oyun Kurucu Rutenka, yıpratıcı oyununun yanında kullandığı 7 Metre atışlarını da gole çevirdi.

Ramazan’ın golle sonuçlanmayan atışının ardından 21. Dakika sona ererken Sigurdsson skoru 8-10’a getirdi. Nöddesbo ve Rasic’in karşılıklı golleriyle skor 9-12 olurken 29. Dakikada Orta Oyun Kurucu Daniel Melian Sarmiento’nun golüyle fark üçe çıktı (11-14). Tolga’nın 29:52’de gelen golüyle takımlar soyunma odasına 12-14’lük skor ile gitti.

İlk devre Beşiktaş Mogaz’ın iyi savunması ve karşılıklı gollerle geçti. Kaleci Yunus Özmusul’un 12. Dakika başında, 16:10’da, 17:20’de ve 29:48’deki son derece zor ve kritik kurtarışlara imza attığı ilk 30 dakikada Beşiktaş, defalarca eşitliği yakalasa da 2-2, 3-3 (Tolga Özbahar), 6-6 (David Rasic), 7-7 (Tolga Özbahar) ilk yarıyı 2 sayı farkla geride bitirmiş oldu.

Haber

İKİNCİ YARI: SARIC, ÖZMUSUL’A KARŞI
Beşiktaş’ın sezon başında yaptığı nokta transferi Yunus Özmusul’un her maçta yükselen grafiği göz doldururken, Katalan ekibinin Borsa Hersekli kalecisi Danijel Saric’in sahneye çıktığı ikinci yarısında izleyenler iki üst düzey kalecinin düellosuna tanıklık etti. Bu devrede Beşiktaş’ın ve milli takımın vazgeçilmez oyuncularından Ramazan Döne takımı adına skora ağırlığını koyarken aynı zamanda 8 gol ile mücadelenin en skorer ismi oldu. 10. Dakika içinde Beşiktaş Mogaz Antrenörü İlker Şentürk sarı kart gördü. İlk 13 dakikada farkı hep bir sayıda tutmayı başaran siyah beyazlılar (15-16 Ramazan, 16-17 Ramazan, 17-18 Erwin) bu dakikadan sonra farkın açılmasına engel olamadı. Barcelona’da Tunuslu Sol Oyun Kurucu Wael Jallouz’un art arda gelen golleri farkı üçe çıkarırken (23-26) karşılaşmanın son beş dakikasında dünya devi İspanyol ekip farkı daha da açtı ve karşılaşma 25-29 sona erdi.

76 gol ile Şampiyonlar Ligi’nin Gol Kralı olan Kiril Lazarov, Ramazan Döne’nin ardından 7 gol ile karşılaşmanın en skorer isimlerinden biri oldu. Beşiktaş’da Sağ Oyun Kurucu Ozan Arifoğlu, Sol Oyun David Rasic, Pivot Tolga Özbahar da performanslarıyla karşılaşmanın öne çıkan isimleri arasında yer aldı.

Kara Kartallar bu maçla 2014/2015 Sezonu VELUX EHF Şampiyonlar Ligi mücadelesine noktayı koymuş oldu. Rakibi FC Barcelona ile 17 puan ile B Grubu’nun lideri olarak bir üst tura çıkmaya hak kazandı.

Macar Csaba Dobrovits ile Peter Tajok hakem ikilisinin yönettiği maçta gözlemci olarak Karadağlı Predrag Pavicevic görev yaptı.

Haber

EHF İSTANBUL’DAYDI
Avrupa hentbolunun karar vericileri dün akşam Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki mücadeleyi izleyenler arasındaydı. Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Başkanı Jean Brihault, EHF Genel Sekreteri Michael Wiederer ve EHF’nin pazarlama organizasyonu EHF Marketing GMBH yetkilileri THF ve Beşiktaş JK yönetimi ile temaslarda bulunmak ve karşılaşmayı izlemek üzere İstanbul’a gelmişti.

KARŞILAŞMADAN RAKAMLAR

7 METRE

Her iki takım kullandıkları dörder 7 Metre atışının üçünden faydalanabildi.

2 DAKİKA CEZASI

Beşiktaş Mogaz HT: Jossip Buljubasic (iki defa), Predrag Dacevic, Tolga Özbahar

FC Barcelona: Oriol Morales Rey (iki defa), Viran Morros de Argila

SARI KART

Beşiktaş Mogaz HT: Tolga Özbahar

FC Barcelona: Gudjon Valur Sigurdsson, Jesper Brian Nöddesbo

GOLLER

Beşiktaş Mogaz HT: Ramazan Döne 8, Tolga Özbahar 5, David Rasic 5, Erwin Jan Feutchmann Perez 3, Ivan Nincevic 3, Predrag Dacevic 1

FC Barcelona: Kiril Lazarov 7, Siarhei Rutenka 7, Daniel Melian Sarmiento  4, Gudjon Valur Sigurdsson 4, Wael Jallouz 3, Jesper Brian Nöddesbo 3, Mir Joan Saubich 1

İLK BİLETLİ KARŞILAŞMA
Karşılaşmayı 4 bin 800 biletli seyirci izledi. Kurulduğu günden bu yana hentbolun en üst liginde yer alan ve THF Süper Ligi’nin en eski takımı olan Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı tarihinde ilk defa bilet sattığı bir karşılaşmaya çıktı.

Haber

Bakmadan Geçme