Beşiktaş'tan müjde var

Hentbolhaber.Net özel haberleriyle gündemi belirlemeye devam ediyor. İşte Beşiktaş'ın müjdesi…

FULYA ÖKTEM / HENTBOLHABER.NET – Beşiktaş JK Amatör Şubeler ve Beşiktaş Üniversitesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan, HentbolHaber.Net’e Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdal Karacan; Şampiyonlar Ligi, sponsorluk gibi konuların yanında ayrıca Beşiktaşlılar başta olmak üzere tüm hentbol camiasının sabırsızlıkla beklediği bir konu ile ilgili gelişmeyi de ilk kez Türkiye’nin hentbol haber ajansı Hentbolhaber.Net ile paylaştı.

Erdal Karacan, Türkiye Hentbol Federasyonu’nun (THF) kuruluş yıldönümü münasebetiyle THF Başkanı Bilal Eyüboğlu’nun şahsında tüm hentbol camiasına tebriklerini ileterek sözlerine başladı. Karacan; “Hentbol federasyonunun 40 yıla merdiven dayadığı bu mutlu gün vasıtasıyla ben de hentbol adına önemli bir adım olacağına inandığım bir olayın müjdesini vermek istiyorum” dedi.

Haber

“KATEDİLEN MESAFE ÇOK ÖNEMLİ”
Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı’nın bağlı olduğu BJK Yönetim Kurulu Üyesi olan Erdal Karacan, Beşiktaş’ın Türk hentbolunun son 10 yılını tartışmasız domine ettiğini ancak asıl başarının Avrupa’da yapılanlarda aranması gerektiğini söyledi. Karacan; “İstanbul’da bu sezon oynanacak son Şampiyonlar Ligi maçına EHF Başkanı olmak üzere Avrupa hentbolunu idare edenler gelecek. Geçenlerde Viyana’da bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya İdari Menajer Berk Karahan katıldı. Orada Beşiktaş’ın bundan sonra her sene Şampiyonlar Ligi’nde olması temennisinde bulunuldu. Bunu duymak Beşiktaş’ın mücadelesinin karşılığını almaya başladığını gösteriyor. Katedilen mesafe çok önemli” dedi.

“GELECEK YIL İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”
Beşiktaş’ın Avrupa’daki başarı grafiğini yükseltmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Erdal Karacan; “Baş Antrenörümüz Müfit Arın’ın geçen günlerde size yaptığı açıklamada söylediği gibi sürekliliği sağlamamız gerekiyor. Aksi takdirde unutulmaya mahkum bir seferlik başarıların takımı oluruz” dedi. Gelecek yılın kadrosu için şu anda yurtdışında da araştırmalarının devam ettiğini belirten Karacan, nokta transferler yapmayı planladıklarını, teknik ve idari kadroların sürdürülebilir başarı hedefine yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Haber

MOGAZ İLE YOLA DEVAM
Sponsorluğun tüm dünyada spor başta olmak üzere sosyal alanlardaki önemine işaret eden Karacan, Beşiktaş Hentbol Takımı’nın Mogaz sponsorluğunda şimdiye kadar görülmemiş başarılara imza atacağına inandığını kaydetti. Karacan, Mogaz’ın Beşiktaş’ın Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki durumundan son derece memnun olduğunu söyleyerek; “Mogaz yetkilileri ile Beşiktaş’ın daha ileriye gitmesi konusunda yapılabilecekler hakkında görüşmelerimiz oluyor. Mogaz, Beşiktaş Hentbol Takımı’na çok önem veriyor” dedi.

Haber

“BARCELONA’YI İSTANBUL’A BEŞİKTAŞ GETİRDİ”
Erdal Karacan, Beşiktaş Mogaz’ın İstanbul’da VELUX EHF Şampiyonlar Ligi (VELUX EHF CL) maçlarının oynanabileceği tek salon olan Sinan Erdem’in Şampiyonlar Ligi maçlarına tahsis edilmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığını belirtti. Kocaeli’nde oynanan maçlardan sonra evdeki son Şampiyonlar Ligi mücadelesi olan Barcelona karşılaşmasının İstanbul’da oynanacağını söyleyen Karacan; “Barcelona’yı İstanbul’a Beşiktaş, Beşiktaş’ı İstanbul’a Fikret Orman getirdi” dedi. Karacan, bu tip büyük organizasyonların Türkiye’nin prestiji için oldukça önemli olduğunu kaydederken, Barcelona gibi bir takımın Türkiye’ye gelmesinin bile çok heyecan verici olduğunu söyledi. Karacan ayrıca hentbol tutkunu bir avuç Beşiktaşlının basına yansıyan paylaşımları ve Fikret Orman’ın şahsi gayretleri sayesinde maçın İstanbul’da oynanacağını belirtti.

“BAŞ DÖNDÜRÜCÜ BİR ORGANİZASYONUN ÜYESİ OLDUK”
Erdal Karacan, Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı’nın hedefinin çıtayı yukarı çekmek, her sene biraz daha iyiye gitmek olduğunu söyledi. Karacan, Şampiyonlar Ligi gibi baş döndürücü bir organizasyonda yer almanın Beşiktaş’ı bir gömlek yükselttiğini ama bu tecrübenin aynı zamanda Türk hentbolunun en yakın komşusundan bile mental ve fiziksel olarak ne kadar geride olduğunu da gösterdiğini kaydetti. Beşiktaş’ın ülkenin en iyi takımı olduğunu ve bundan sonra siyah beyazlıların her sene Şampiyonlar Ligi’nde yarışacağını söyleyen Karacan, Beşiktaş’ın küçük adımlarla da olsa başlattığı bu ivmenin Türk hentboluna da yansımasını yürekten arzu ettiğini söyledi.

Karacan; “Eskiden kontenjan senatörleri vardı. Biz de Beşiktaş’ın Avrupa’nın meşhur takımlarının yaptığı şekilde Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde kontenjan senatörü gibi yer almasını sağlamak için çalışacağız. Hedef en iyiler arasında olmak, buna ulaşacağız” dedi.

Haber

“BEŞİKTAŞ TARAFTARI EVLİYA ÇELEBİ’YE DÖNDÜ”
Erdal Karacan, Beşiktaş’ın şampiyonlar ligi maçlarını İstanbul dışında oynaması ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Beşiktaş, Avrupa’da salonlardan taşıp futbol statlarında oynanmaya başlayan bir branşta, hentbolda, tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi’ne katıldı. İstanbul takımı olarak, Türkiye’yi devlerin organizasyonunda temsil eden takım olarak maçlarımızı Kocaeli’nde oynamak zorunda kaldık. Takımımız, konuk takımlar, taraftarlar; herkes yollarda perişan oldu. Hatta geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan rakibimiz gerek resmi sitesinde gerek antrenör ve oyuncularının sosyal paylaşımlarında ‘rakiplerinin bulunduğu şehirden başka bir şehre gittiklerini, bunca önemli bir mücadelenin stres ve yorgunluğuna bir de trafiğin eklendiğini’ yazdı. Takdir edersiniz Türkiye ve Beşiktaş adına hiç iyi bir tanıtım olmadı.”

“AVRUPALIYI GIPTA ETTİRECEK BİR SALON YAPACAĞIZ”
Erdal Karacan müjdeli haberi verdiği açıklamasına şöyle son verdi: “Türkiye Hentbol Federasyonu’nun kuruluş yıldönümünde Beşiktaş’ın Türk hentboluna hediyesi olarak şu müjdeyi vermek isterim ki Beşiktaş Vodafone Arena’nın yapımı biter bitmez Beşiktaş Hentbol Salonu inşaatına başlanacak. Yer olarak şu an bir nokta belirtemiyorum zira inşaat birtakım izinlere bağlı. Hentbol takımımızın şu an maçlarını oynadığı Dikilitaş’taki Süleyman Seba Spor Salonu’nun yerine yapılabilir. Mümkün olmazsa da işin ruhuna uygun olarak Beşiktaş sınırları içinde bir yere yapılması planlanıyor. Bunlar büyük fon akışı gerektiren projeler. Bugünden yarına olması mümkün değil. Ama planımız stadyum bittikten sonra başlamak. Beşiktaş tesisleşmenin önemini acı tecrübelerle anlamış bir camia. Yönetim Kurulu olarak stadımızı, salonumuzu yapıp hizmete sunmak en büyük kıvancımız olacak. O tesisin kısa sürede yapılmasını sağlayacağımıza sizi temin ederim. Yükselmenin sürekliliğini sağlamak bizim mottomuz. Beşiktaş ve onun için atan kalpler her şeyin en iyisine layık.”

Haber

Bakmadan Geçme