Beton Zeminden Çeyrek Finale

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Hentbol Takımı,beton zeminde çalışıyor, ısıtması ve sağlık odası olmayan,kale filesi yırtık salonda idman yapıyor ama hem ligde hem de Avrupa’da başarıdan başarıya koşuyor.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, hentbolde tarih yazıyor. Erkekler Challenge Kupası’nda çeyrek finale yükselenbaşkent ekibi, bu turda Romanya’nın C.S.U. Suceava takımı ile eşleşti.

Busezon ortaya koyduğu performansla hem ligde hem de Avrupa’da dikkatleriüzerine çeken mavi – beyazlılar Erkekler Challenge Kupası’nda çeyrekfinale yükseldi. Kupanın 4. turunda Yunanistan temsilcisi A.C Doukaskupanın dışına iten Büyükşehir Belediye Ankaraspor kupanın çeyrekfinalinde ise Romanya temsilcisi C.S.U. Seceava ile eşleşti. İlkkarşılaşmayı 16 – 17 Mart tarihinde Ankara’da rövanşı ise 23 – 24 Marttarihlerinde Romanya’da oynanacak.

HaberTakımın son antrenmanındaçalışmalar ve kura hakkında değerlendirmede bulunan Antrenör Zeki Polat,iyi bir kura çektiklerini vurgulayarak bu turu geçmeleri halinde finaloynama şanslarının yüksek olduğunu kaydetti. Rakipleri hakkında fazlabilgiye sahip olmadıklarını dile getiren Polat, Lüksenburg veya Belçikatemsilcileriyle eşleşmek istediklerini ancak Romen ekibinde elenmeyecekkadar güçlü olmadığını söyledi.

Takım Kaptanı Taner Günay ise,kulüp tarihinde böyle bir başarıya imza atmanın önemine değinerek,"Sezon başından beri teknik ekip ve oyuncu arkadaşlarım büyük gayretiçerisinde oldu. Bunun neticesinde çeyrek finale kadar geldik. Tabiamacımız burada durmak değil. Aynı zamanda ligde ve Türkiye Kupası’ndahedefler doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Çalışarak başarımızadevam edeceğiz." dedi.

Bu aşamadan sonra Avrupa’da köklü ve iyitakımlarla karşılaşacaklarını ifade eden Günay, iyi mücadele sonrası birüst tura adlarını yazdıracaklarını söyledi.

KAPTANDAN BÜYÜK FEDEKARLIK

Öte yandan hem takımın kalecisi hem de kaptanı olan Taner Günay’ın ise takımı için büyük fedakârlık yaptığı ortaya çıktı. Hentboloynamanın yanında beden eğitimi öğretmeni olan Günay, görev yaptığıKırıkkale’nin Keskin ilçesinde her gün ders sonrası antrenman içinAnkara’ya geliyor.

Haber

Her gün yaklaşık 250 km. yol yapıp antrenmaniçin yol yaptığını ifade eden Günay, bu fedakârlığını ise "Bu benimişim. Yapmak zorundayım. Burayı da çok seviyorum. Aynı zamanda burası dabenim işim. Zor mu, tabi ki zor, ama yapmak zorundayım." sözleriyleanlattı.

ISITMASI, DUŞU VE SAĞLIK ODASI OLMAYAN, KALE FİLESİ YIRTIK SALONDA HAZIRLIK

Öteyandan sergilediği performansla ligde ve kupada büyük başarılara imzaatılırken, diğer yandan bu başarılar öncesi hazırlık yapılan salon iseiçler acısı. Özellikle sporda 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığının önplana çıktığı günlerde, Hentbol Süper Lig lideri ve Avrupa Kupası’nda çeyrek finale yükselen takımın özverisi bu anlamda ön plana çıkıyor.

Salondakiilgisizlik oyuncuların hedeflerinde bir sapma meydana getirmezken,yinede salonda bulunan kaloriferlerin yanmaması, sıcak su bulunmaması,kale filelerinin yırtık, kapı kilitlerinin kırık ve en önemlisi salonzemininin çamurlu ve sert olası oyuncuların moralini bozuyor.

Durumlailgili görüşlerini dile getiren teknik patron Zeki Polat, durumdanşikayetçi olsa da, salon bulup çalışabildikleri için ise şükrediyor.Zeki Polat, salonun hentbol de sadece Ankara için değil, Türkiye içinde büyük eksiklik olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şuanbulunduğunuz 20’ye 40 salon aslında bizim için dezavantaj. Böyle birsalon Türkiye’de sayılıdır. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ilebir görüşmemiz oldu. Milli Eğitim’de tesislerle ilgili projelerde küçükve büyük iki tip salon var. Ama ikisi de hentbol için ufak salonlar. Bu eksikliklerle tüm takımlar çalışmaya çalışıyor. Çok iyi salonlarda çalışmak isteriz. Bu salon hentboliçin çok elverişli değil. Salon fiziksel ve zemin açısından hiç verimlideğil. Ama biz bu salonu bulduğumuz için dahi yine de mutluyuz.
 

Haber

Bazıtakımlar salon sıkıntısı nedeniyle gece geç saatlerde çalışabiliyorlar.2000’li yıllarda böyle salonlarda çalışmak büyük kayıp. Bu türsalonlarda kimse çalışmak istemez. Daha güzel, daha temiz özelliklezemini Avrupa şartlarına uygun salonlarda çalışmak isteriz. Amabasketbol voleybol bunu bizim kadar yaşamıyor. Tabi bu birazdasponsorların ilgisiyle orantılı. Biz hentbola ilgiyi artırırsak sponsorların dikkatini çekebiliriz. Örneğin Avrupa’da hentbolde kullanılan malzemeyi biz burada yaptırarak kullanmaya çalışıyoruz.Avrupa birinci kalite ile hazırlanırken biz bu durumda 4. belki 5.kalite ile rakiplerle mücadele ediyoruz."

Bu şartların 2020Olimpiyat adaylığı için büyük kayıp olduğuna dikkat çeken Polat, "2020için sporcu yetiştirmek istiyoruz. Ama tesislerin ve materyallerineksikliği nedeniyle büyük kayıp yaşıyoruz." diyerek sözlerini şöyletamamladı:

"Elimizde bu salonları kullanmaktan başka seçenek yok.Haftada üç gün THF salonunu 3 günde Şevket Evliyagil Ticaret MeslekLisesi Salonu’nu kullanıyoruz. THF’nin salonunda ki şartlar gayet uygunancak okulumuz salonunda maalesef olumsuzluklar var. THF’nin salonunubir çok takım kullanıyor. Antrenman saati bulmak bazen zor oluyor. Bizyine salon bulduk bazı takımlar antrenman yapacak salon bulamıyor."

TakımKaptanı Taner Günay
ise, özellikle kışın bu durumun zorluğunu veyokluğunu daha fazla hissettiklerini dile getirerek, "Özellikle salonunısınmaması kaleci olmam nedeniyle benim için çok büyük dezavantaj.Isınamıyoruz, ısınsak da belli bir zaman sonra soğuma gerçekleşiyor.Toplara istediğimiz gibi hamle yapamıyoruz ve istediklerimizgerçekleştiremiyoruz. Üşüyoruz buda konsantrasyonumuzu çok olumsuzetkiliyor. Tabi bunların önlenmesi çok iyi olur. 2020 Olimpiyatlarınatalibiz. Çok büyük olanaklarımız var. Biz ne olursa olsun başarıyıisteyen bir takım olacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Emrah Karakütük / Ankara -CİHAN

Bakmadan Geçme