Beykoz Belediyespor – İzmir Büyükşehir Belediyespor: 30-29

Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında büyük heyecan yaşandı.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş karşılaşmasında Beykoz Belediyespor, İzmir Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti.

İzmir Büyükşehir Belediyespor, ilk müsabakayı 27-26 kazanmış, rövanş karşılaşması öncesi tek sayı avantajı elde etmişti.

İstanbul’da oynanan rövanş karşılaşmasının ilk devresi başa baş oynandı. Karşılıklı goller ile geçilirken, Beykoz Belediyespor iki sayılık avantajlı skoru zaman zaman elde etti. İlk devresnin son 5 dakikasına 14-12 önde giren Beykoz Belediyespor olsa da, İzmir Büyükşehir hücumda etkili oldu ve devre 14-14 berabere sonuçlandı.

Haber

İkinci devrede karşılıklı goller ile başladı. Özellikle İzmir Büyükşehir’de Gökhan Örnek sağ oyun kurucu pozisyonundan bulduğu goller ile skor yükünü çekti. 38. dakika içerisinde İzmir Büyükşehir öne geçti (18-19). Bu dakikalarda Orhan Sirgeligil üst üste 3. golü toplamda 6. golünü atarak aradaki farkın açılmasını sağladı. 44 dakikada konuk ekip İzmir  19-22 skor avantajını elde etti. Beykoz Belediyespor savunmada iyi işler yapsa da hücumda İzmir kalecisi Yevgen Sapun’u geçmekte zorlandı ve aradaki farkı kapatamadı.  Müsabakanın son 10 dakikasına girildiğinde İzmir Büyükşehir 22-25 üstün olan taraftı. Beykoz Belediyespor bu dakikadan sonra toparlandı ve kaleci Yağız’ın kurtarışları ile son 5 dakikaya 25-26’lık skor ile girildi. Müsabakanın son iki dakikasına 28-28 berabere girildi. Müsabakanın son dakikası içerisinde Beykoz Belediyespor kritik goller ile aradaki farkı 2 sayıya çıkardı. (30-28). Ancak maçın son saniyede ki adamı Orhan Sirgeligil maçın skorunu belirledi 30-29 ve İzmir Büyükşehir Belediyespor deplasmanda attığı fazla gol ile Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi.

Müsabaka sonucu 30-29 Beykoz Belediyespor lehine sonuçlandı. İlk maçı İzmir Büyükşehir 27-26 kazanmayı başarmıştı.

Bakmadan Geçme