Bilgehan Çapraz’dan Özel Görüşler

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Genel Başkan Yardımcısı Çapraz: “Spor, bir şehrin marka değerini artıran etkenlerin başında geliyor ” dedi.

 Bilgehan Çapraz  yaptığı açıklamada, Hentbol Bayanlar Süper Kupa Finali’nin Muratpaşa Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi arasında 6 Eylül’de Kastamonu’da oynandığını hatırlatarak, kupayı Antalya ekibinin kazandığını belirtti. 

Hentbol Ligi’nin en prestijli maçını başarılı bir organizasyonla bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çapraz, şöyle konuştu : "Hentbol Federasyonu, Kastamonu’ya verdiği önemi iki eleme grubu maçı, Gençler Türkiye Şampiyonluğu ve bir de üzerine Süper Kupa’yı vererek ortaya koydu. Bu organizasyonların Kastamonu’ya verilmesinin altında federasyondaki konumumdan ziyade, Süper Lig’de takımı olan, altyapısını oluşturmuş,  valisi, milletvekili, spor müdürlüğü, basını ve en önemlisi takdire şayan hentbol sporunu benimsemiş sporseverleri ile bu organizasyonları fazlasıyla hak etmiş bir şehir var. Marka şehir olmak istiyorsanız sporu yok sayamazsınız. Spor, bir şehrin marka değerini artıran etkenlerin başında geliyor. Bunu iyi algılayan şehirler, en yakın Karabük örneğinde görüldüğü gibi bunu üst düzeyde kullanıyor ." 

Çapraz, Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde mücadele eden Araç Belediyespor’un yaşatılması gerektiğini vurgulayarak, kulübün bu yıl yaptığı yatırımla Avrupa takımı hüviyetine büründüğünü dile getirdi. 

Spora desteğin sadece madden değil, manen de olması gerektiğini aktaran Çapraz, "Olmadığım yerde başarı olmasın’ mantığı sosyal hayatın her köşesinde karşılaştığımız, tabii ki istisnalar hariç, başarıya giden yolda birbirimize vurduğumuz pranga gibidir. Bunlardan sıyrılıp her türlü pozitif oluşuma kayıtsız desteğin, bu şehri çok farklı alanlara getireceği kanaatindeyim" diye konuştu. 

Milli maça salon engeli 

Çapraz, Dünya Şampiyonası eleme gurubu müsabakaları kapsamında Litvanya ile oynanacak milli maç için de Kastamonu’yu müsabakanın merkezi olarak teklif ettiklerini ancak Avrupa Hentbol Federasyonu’nun salon seyirci kapasitesi ve çift taraflı tribun isteğinde ısrar ederek teklifi reddettiğini söyledi. 

Durumu Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve milletvekileriyle paylaştığını anlatan Çapraz, sözlerini şöyle tamamladı : "Şu anki Atatürk Spor Salonu’nun seyirci kapasitesi bin 60. Büyüyen ve büyük organizasyonlara aday Kastamonu’nun en az 2 bin seyirci kapasiteli, çift tribünlü ve prestijli bir spor salonuna ihtiyacı var. Kastamonu, misafir ettiği bütün takımları kendine hayran bırakarak, daha sonra düzenleyeceği organizasyonlar içinde ‘buradayım’ demiştir. Ayrıca yeni ve uzun bir maratona girecek bütün hentbol kulüplerine kalbi başarılar diliyorum. 

Yeni sezonda hedeflerin uluslararası müsabakalar olması gerektiğinin idrakine varmış spor kulüplerimizin de artmasını temenni ediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme