Bingöllü hentbolcuların hedefi milli takım

Bingöl Gençlik Yükselen Spor Kulübü’nün kız oyuncuları, Antalya'da düzenlenen 27’nci Ramazan Demirci Açık Alan Hentbol Turnuvası’nda ikinci olarak gelecekte ki başarılara yelken açtılar.

HENTBOLHABER.NET – Yaşları 8-14 arasında değişen hentbolcular, Alanya’da elde ettikleri başarı ile kendilerine olan güvenleri arttı. 

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün destekleriyle çalışmalarına devam eden hentbol takımı, milli takıma sporcu göndermeyi hedefliyor.

Adana’da 6-10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Anadolu Yıldızlar Ligi’ne katılacak takım, adını birinciliğe yazdırmak istiyor.

“Tüm sporcularımızın sonuna kadar yanındayız”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Bingöl’ün birçok spor branşında başarılı olduğunu söyledi.

Hentbol branşının kentte geliştiğini dile getiren Loğoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki antrenörlerle çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Ümidimiz sporcularımızın müsabakalardan galip olarak gelmeleri. Sadece hentbol değil birçok branşta gençlerimize hizmet vermeye çalışıyoruz ve sporun gençlerimiz arasında gelişmesini istiyoruz. Ümit ediyorum ki tüm branşlarda profesyonel liglerde oynayacak, büyük başarılara imza atacak sporcular çıksın. Tüm sporcularımızın sonuna kadar yanındayız. Her şeyimizle birlikte Bingöl’ün gençliği ve spor diyoruz. Sporla birlikte yürümek istiyoruz” diye konuştu.

Emrullah Kaya: Ailelerin ön yargısı kırıldı

Türkiye Hentbol Federasyonu İl Temsilcisi ve hentbol antrenörü Emrullah Kaya da kulüp olarak hentbolda 4 kategoride mücadele ettiklerini dile getirdi.

Kentte hentbolda ilk defa bu kadar başarı elde ettiklerini aktaran Kaya, şunları söyledi:

“Aileler önce yadırgadı. Başarı olmayınca ‘ne gerek var’ diye düşündüler. Sonra çocuklar kendilerini bu alanda ifade etmeye başlayınca, başarılı olunca ve Türkiye’nin birçok iyi takımlarını yenmeye başlayınca ailelerin ön yargısı kırıldı. Aileler ‘bizim çocuklarımız yapabilir’ ve ‘kendilerini ifade edebilecek bir alan var’ dediler. Kız takımımız 3 yıldır çalışmasına rağmen milli takım seviyesine gelebilecek düzeyde olan öğrencilerimiz var. Şu an 65 erkek yaklaşık 40 kız lisanslı sporcumuz var. Hedefimiz bu çocuklara ay yıldızlı formayı giydirebilmek. Umarım istediğimiz yerde görebiliriz. Bu bizi mutlu eder.”

Bakmadan Geçme