Bir Maç İzledi Antrenör Oldu

Türk hentboluna 35 yıldır birçok ismi kazandıran antrenör Muhsin Devrim, 4’ü geçen sezon olmak üzere okul sporları ve altyapı kategorilerinde çalıştırdığı ekiplerle 52 kez final oynadı.

Hentbolda, geçen sezon Mevlana İlkokulu ile küçük ve yıldız kızlarda, Suphi Koyuncuoğlu Lisesi ile genç kızlarda, İzmirBüyükşehir Belediyespor’la küçük kızlarda şampiyonluk yaşayan MuhsinDevrim, 1979’dan bu yana çeşitli okullar ve kulüp takımlarının altyapıekipleriyle 52 Türkiye finalinde mücadele etti. Devrim’in çalıştırdığıtakımlar 25 kez birinci, 17 defa ikinci ve 10 kez de üçüncü oldu. MuhsinDevrim Yıldız Milli Takımı ile 1993’te balkan dördüncüsü olurken, diğeriki sene şampiyonluk elde etti.

Soruları yanıtlayan Devrim, 65yaşında olduğunu ve 1971’de Beden Eğitim öğretmeni olarak görev yapmayabaşladığını söyledi. O dönemde Türkiye’de hentbolun yaygın olmadığını veneredeyse hiç oynamadığını kaydeden Devrim, sözlerini şöyle sürdürdü:
 

Haber

"Türkiye’de bir süre Kara Harp Okulu’nda futbolsahasında hentbol oynanmış. Ben 1977’nin sonlarına doğru İzmir’de birmaç izledim ve hentbol ilgimi çekti. Daha sonra yurt içi ve yurt dışındaantrenör seminerlerini takip ettim ve kendimi geliştirdim. İlk olarak1979’da Karabağlar Meslek Lisesi ile Türkiye üçüncüsü olduk. Ondan sonrada hentbola olan tutkum hiç azalmadı ve artarak devam etti. Geçen sene 4takımla Türkiye birinciliği gururunu yaşadım. Bu, Türkiye’de bir ilkoldu. Genç antrenörlerin ‘Ne zaman bırakacaksınız sorularına, ‘Beniyenin bırakayım’ diyorum."

Devrim,
hentbolun yaygın bir sporolmadığını, 35 yıllık kariyerinde hentbolla ilgisi olmayanlarıhentbolcu yaptığını söyledi. Son dönemde yetiştirdiği 7 hentbolcunun hemİzmir Büyükşehir Belediyespor’da hem de Genç Milli Takımı’nda mücadeleettiğini kaydeden Devrim, "Zamanla iyi bir hentbolcunun nasıl daha iyiyetiştirilebileceğini öğrendim. Sağlığım elverdiği sürece Türkhentboluna yeni isimler kazandırmak istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: A.A

Bakmadan Geçme