“Bir rüya gerçek oldu”

“Bir rüya gerçek oldu” başlığı Milli oyuncumuz Can Çelebi’nin Bundesliga’ya transferi sonucu, dünyanın önde gelen hentbol haber sitesi Handball-world.com tarafından kullanıldı.

HENTBOLHABER.NET – Hırvatistan’ın RK Nexe takımında geçirdiği başarılı sezonun ardından, Fransa’ya transfer olan milli hentbolcumuz Can Çelebi, 2015 – 2016 hentbol sezonunu, Fransa 1. Ligi LNH (Süper Lig  eşdeğerlerinden) takımlarından Chartres Metropole Handball 28 takımınında geçirdi.

Fransa hentbol liginde oynayan ilk Türk hentbolcu unvanına sahip olan sporcu, ilk sezonunu başarılı bir şekilde tamamladı.

Bu sezon başında bir çok kulübün transfer listesinde olan Can Çelebi, kararını geçen sezon milli hentbolcumuz kaleci Yunus Özmusul’un forma giydiği dünyanın 1 numaralı ligi DKB Bundesliga ekiplerinden TVB 1898‘den yana kullandı.

Can Çelebi’nin TVB 1898‘ e transferinin ardından, Handball-world.com adına Daniel Genings Milli oyuncumuz ile özel röportaj gerçekleştirdi.

Hentbolhaber.Net yazarı Dr. Zeki Pehlivan ve Almanya’dan Yılmaz Doğan’ın çeviri ve katkıları ile  “Can Çelebi’nin TVB 1898 Stuttgart’a transferiyle “Bir rüya gerçek oldu”” adlı röportaj;

Haber

Birinci soru: Can, sen Stuttgart’da oynayan ikinci Türk hentbolcususun. Bundesliga’da oynamak senin için ne anlama geliyor?

C.Ç: Can Çelebi’den önce, Türk Hentbolu için önemli bir adım. 3 yıldır dünyanın en zor liglerinde oynuyorum. Bu liglerde gösterdiğim her olumlu performanstan sonra Can Çelebi olarak değil Türk Hentbolcu olarak anılıyorum. Bu, potansiyeli olup Avrupa’da pazarı olmayan Türk Hentbolcular için önemli katkı olacaktır. Bundesliga’da ilk defa oynayan Türk hentbolcu olan Yunus Özmusul‘un burada başardıkları oldukça önemliydi. Kendisiyle Türk Hentbolu olarak gurur duyuyoruz. Buradaki herkesin saygısını kazandığını mutlulukla görüyorum. Benim hedefim de bu sevginin katlanarak büyümesini sağlamak. Bir gün buradan ayrıldığımda arkamda güzel şeyler bırakmak istiyorum.

İkinci soru: Coburg’da ilk maçına çıktın. İlk kez çıktığın bu Bundesliga maçından önce neler hissettin?

C.Ç:  Önemli bir galibiyetti bizim için. Maçtan önce takımla çok taktik antrenmanına çıkamadığım için antrenörüm hücumda beni kullanamadı. Savunma içinse kısa sürede 2 dakika cezası aldım. Sanırım bu Bundesliga’nın yeni oyuncuları karşılama tarzı. Kendi adıma söylemem gerekirse geri adım atmayı hiç bir zaman sevmem, yarın tekrar aynı sertlikle oynayacağımdan eminim.

Üçüncü soru: Geçen sezon yeni takımın lig de kaldı ve bu sezon da takıma iyi takviyeler yaptılar. Kısa zamanda da olsa takımla ilgili ne düşünüyorsun ve sen kendini bu takımda nerede görüyorsun?

C.Ç: Bu takımın bana ihtiyacı olduğu için transfer edildim. Ve ne zaman ihtiyaç olursa o zaman oynamaya hazırım. Bu takıma pozitif anlamda neler verebileceğime bakıyorum.

Dördüncü soru: Türkiye’den sonra Hırvatistan, geçen sezon da Fransa ve şimdi Almanya’ya geldin. Almanya ile daha önce hiçbir ilgin-bağlantın var mıydı ?

C.Ç: Dünyanın en zor 3 liginin ikisinde oynayarak buraya geldim. (Seha League – LHN – Bundesliga) Burada olmak hayalimdi ve şimdi önümde benim için yeni bir sınav var ve burada da başarılı olacağıma eminim.

Beşinci soru: Fransa’daki hocan Pascal Mahe’den aldığın tecrübeler nelerdir?

C.Ç: Pascal ile güzel tecrübelerim oldu. Parmağımdan yaşadığım şansız sakatlıktan dolayı maalesef fazla çalışamadık. İyileştiğimde ise antrenörümüz değişmişti. İnsani olarak ve bana Fransa’da oynayan ilk Türk olabilme şansı verdiği için çok teşekkür ediyorum. 2. yarı çalıştığım Jeremy Roussel’a da bana olan emekleri ve güveni için buradan teşekkür etmem gerekir.

Altıncı soru: Bundesliga’nın en cok neyini seviyorsun?

C.Ç: Maçlara gelen taraftarı, tek kelime ile süper.

KAYNAK: http://www.handball-world.com/o.red.c/news-1-1-1-85944.html




Bakmadan Geçme