“Bir rüyayı yönetmek”

“İmkansızlıklar”dan “imkansızlar”ı başaran Beşiktaş Mogaz’ın Menajeri Berk Karahan’dan çarpıcı açıklamalar.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Beşiktaş Mogaz sayesinde Türkiye hentbolun efsanelerini görmeye devam ediyor. Daha önce duyurduğumuz üzere THW Kiel, Beşiktaş Mogaz HT ile hazırlık maçı yapmak üzere İstanbul’a geliyor.

Almanların siyah beyazlı ekibi 8 Mayıs’da öğleden sonra İstanbul’a gelecek, 11 Mayıs Pazartesi sabahı ayrılacak.

Hentbolhaber.Net, THW Kiel Genel Menajeri Thorsten Storm’dan sonra Beşiktaş Mogaz İdari Menajeri Berk Karahan’dan da bu önemli etkinlik hakkındaki görüşlerini aldı.

İşte Beşiktaş Menajeri Berk Karahan’ın açıklamaları:

“HENTBOL MARKAMIZI DESTEKLEYECEK” 
“THW Kiel çapında bir takımın Türkiye’ye gelmesi tüm dikkatlerin Türkiye’ye çevrilmesine yol açacak kadar büyük bir olay” diyen Berk Karahan, THW Kiel’in yaratmaya çalıştıkları hentbol bilinci ve hentbol markasını destekleyecek bir takım olduğunu belirtti.

Karahan; “Beşiktaş Mogaz, bu sayede, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde dörtlü final (VELUX EHF CL F4) oynayan üç takımla karşılaşmış olacak” dedi. (FC Barcelona ve son şampiyon SG Flensburg-Handewitt bu sezon Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Beşiktaş’ın rakipleri olmuştu.)

“BÖYLE BİR FIRSAT HER ZAMAN ELE GEÇMEZ”
Siyah Beyazlı THW Kiel ile Beşiktaş Mogaz arasında 9 Mayıs Cumartesi günü saat 19:00’da Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanacağını belirten Berk Karahan; Böyle bir fırsat her zaman ele geçmez. Gönül isterdi ki bu dünya devi takımı daha iyi şartlarda ağırlayalım. Kendi salonumuzda veya federasyonun İstanbul’da yaptığı bir hentbol salonda oynayalım. Ancak İstanbul’da uygun olan salonlarda (Sinan Erdem Spor Salonu…) bu organizasyonu yapmak maddi ve manevi koşullara istinaden mümkün olmuyor. Bunu Şampiyonlar Ligi grup maçlarımızı takip edenler yakinen yaşadı” dedi.

“BEŞİKTAŞ’A SALON BULUNAMIYOR…”
Karahan, maçın oynanacağı salon ile ilgili sorumuza ek olarak şunları söyledi; “İstanbul’da hala hentbola Abdi İpekçi Spor Salonu gösteriliyor. Söz konusu salonda yoğun şekilde ulusal ve uluslararası basketbol müsabakaları oynanıyor. Bizim her Şampiyonlar Ligi ve benzeri maç için o salonu 3 günlüğüne almamız imkan dışı. Stadı olmayan bir futbol takımımız var, şampiyonluk mücadelesi veriyor. Hentbol takımına ise Olimpiyat oyunlarına aday olan İstanbul’da Şampiyonlar Ligi maçlarını oynayacağı salon bulunamıyor.”

FORMA SÜRPRİZİ
Cumartesi günü oynanacak maçta taraftarlara forma sürprizi hazırladıklarını belirten Karahan; “İpucu olarak Beşiktaşlı oyuncuların formaları gördüklerinde heyecanlandığını söyleyebilirim” dedi.

Beşiktaşlı oyuncuların bu dev rakip karşısında kendilerini göstermek isteyeceklerini söyleyen Karahan; “Bildiğiniz gibi bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde öne çıkan oyuncularımız oldu. Ozan Arifoğlu, Yunus Özmusul, Uğur Çoban, Tolga Özbahar… Gözler bu arkadaşlarımızın üzerinde olacak. Daha önce Bundesliga’da oynanmış ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan Ivan Nincevic, Predrag Dacevic gibi oyuncularımızdan da çok iyi bir performans bekliyorum. Çok keyifli bir maç olacak” dedi.

İKİ ARADA BİR DEREDE…
Maçın günü ve saati ile ilgili kaygılara da cevap veren Karahan; “Pazar günü Amasya Taşova ile Süper Lig play off yarı final maçımız var. Ayrıca Cumartesi günü saat 15:30’da oynanacak olan Beşiktaş Integral Forex’in maçı 16:30’a alındı. Programımız bu kadar sıkışık olmasaydı bu maçı Cumartesi öğlen ya da Pazar öğlen saatlerinde oynardık. Biz de böyle önemli bir organizasyonun Cumartesi akşam olmasını istemezdik. Ancak hentbol camiasının bu etkinliği destekleyeceğine inanıyorum ” dedi.

BJK TV’DEN CANLI YAYINLANACAK
Beşiktaş Mogaz ile THW Kiel arasında maç BJK TV’den canlı yayınlanacak. Bu özel organizasyona istinaden Berk Karahan maçı Eurosport spikeri Ozan Can Sülüm’ün anlatacağını belirtti.

Maçtan sonra siyah beyazlı iki takımın oyuncuları ve idarecileri yemekte bir araya gelecek.

Bakmadan Geçme