Bir saldırıda Kastamonu Üniversitesinde

Kastamonu Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı Ünilig Yarı Final müsabakalarında istemeyen olaylar yaşandı.

HENTBOLHABER.NET – 7 Nisan’da başlayan ve bugün son bulacak olan Ünilig Yarı Final müsabakalarında ev sahibi Kastamonu Üniversitesi Antrenörü Hüsnü Şinoforoğlu, Odtü müsabakasında maçın hakemlerine saldırınca ortalık karıştı.

Maçın hakemleri Zonguldak Bölgesinden  Onur Aksakal ile Tansel Ünal’ın yönetiminde Levent Semizer Spor Salonunda oynanan müsabakada, ev sahibi Kastamonu Üniversitesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesinin  33.49 dakikasında skor  18-24 ODTÜ lehine iken, ev sahibi ekibin antrenörü Hüsnü Şinoforoğlu, hakem Tansel Ünal’ın vermiş olduğu karara itiraz etmesi sebebiyle olaylar gerçekleşti. Bu dakika da hakemlerin kararını protesto eden Hüsnü Şinoforoğlu’nun, Hakem Tansel Ünal’a tekme atarak fiili saldırı da bulunduğu ve bu olay karşısında tribünde yer alan Kastamonu Üniversitesi seyircilerininde sahaya inmesi ile olayların büyüdüğü ifade edildi. Sahaya inen taraftarlar maçın hakemlerine fiili saldırıda bulunurlar iken hakemlerin hastanelik olmasını sağladıkları vurgulandı. Maçın hakemlerinin hastanelik olması üzerine maç yarıda kalırken, ilgili raporların Türkiye Hentbol Federasyonu’na en kısa sürede gönderileceği belirtildi.

Son zamanlarda artan şiddet olaylarına Üniversite müsabakalarının da dahil olması spor otoriteleri tarafından eleştirilirken, Kastamonu’lu Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz’ın olaylar ile bilgi aldığı ve maçın hakemlerini hastanede ziyaret ettiği açıklandı.  Konu ile ilgili olarak hakem raporlarının beklendiği ve olaylara karışanlar ile ilgili olarak yüksek cezaların çıkacağı ve Emniyet yetkililerininde olaylar ile ilgili olarak soruşturma başlatıkları vurgulandı.

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun da yaşanan olaylar ile ilgili olarak açıklaması bekleniyor.

Bakmadan Geçme