Bir şampiyonluk hikayesi

Amansız takip, şampiyonluk ısrarı ve şampiyonluk.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 2020-2021 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Bu sezon beklemediği yenilgilerle şampiyonluk yarışında derin yaralar alan Kastamonu Belediyespor, beklenmeyen durumlar karşısında yılmadı, zirve takibini sürdürdü ve rakibi Yalıkavak’ın mağlubiyetiyle şampiyonluğa uzandı.

Sezona Avrupa’nın en iyi kadın antrenörleri arasında yer alan Helle Thomsen ile başlayan Kastamonu Belediyespor ligde önce Yenimahalle Belediyespor’a Kastamonu’da sürpriz bir mağlubiyet aldı. Nazar boncuğu olarak görülen mağlubiyet sonrasında zirvedeki en güçlü rakiplerinden Yalıkavakspor’a da Bodrum’da mağlup olan Kastamonu, şampiyonluk şansını iyiden iyiye zora soktu.

Kastamonu Belediyespor ligdeki bu şokun akabinde Avrupa’dan da elenince Antrenör Helle Thomsen ile yollar ayrıldı. Takımın başına yardımcı antrenör Serkan İnci getirildi. Takımı ligde 2 mağlubiyetle devralan Serkan İnci ve ekibi, şampiyonluğa uzanan yolculuktan o an itibariyle habersizdi.

Kastamonu’nun şampiyonluğu için Yalıkavak Spor Kulübü’nün iki mağlubiyet alması gerekiyordu. Bu mağlubiyetlerden birisi, bitime iki hafta kala erteleme karşılaşmasında yaşandı. Yalıkavak kendi evinde Konyaaltı’na mağlup olunca Kastamonu için şampiyonluk şansı tekrar doğdu.

Haber

DÜĞÜM KASTAMONU’DA ÇÖZÜLDÜ

Kastamonu, bitime 2 hafta kala kendi evinde Yalıkavak Spor Kulübü’nü konuk etti. Kastamonu Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı farklı kazanan Kastamonu temsilcisi, Yalıkavak ile puanları eşitledi. Son hafta da Üsküdar Belediyespor’u mağlup eden Kastamonu Belediyespor, Antrenör Serkan İnci ve ekibiyle mutlu sona ulaştı.

Kadrosunda yerli yabancı birçok yıldız oyuncu barından Kastamonu’nun şampiyonluğunda amansız takip ve şampiyonluk ısrarı yattı.

Bakmadan Geçme