Birde 1.Lig maçı olsun

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, Metropol SK ile Gazi Pasifik SK arasında oynanan Kadınlar 1.Ligi maçını kaleme aldı.

Birde 1.Lig maçı olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hep Süper Lig maçı mı yazacağız, bir de 1. Lig maçı izleyeyim dedim, iyi ki demişim. Hem Sevgili Yaşar Hocamın adını taşıyan salonu bir kez daha görmüş oldum, hem Kadınlar Süper Lig takımlarının gençlerinden örnekler izledim, hem de gerçekten güzel, heyecanlı, ciddi hentbol oynanan bir Kadınlar  1. Lig maçı seyrettim.

Metropolspor ile Gazi Pasifikspor karşı karşıya geldiler. Bu “Karşı karşıya geldiler” deyimine hep takılır kafam, “Yanyana gelecek değiller ya!” der içimden bir ses.

Takım kadrolarını aldım, almaz olaydım. Gazi Pasifik’te 10 tane oyuncu var, üçü yabancı! Buyrun burdan yakın. Birinci lige kadar inmişse yabancı tutkusu geçmiş olsun!

Maç başladı; ciddi ciddi hentbol oynuyor kızlar! Utanarak söylüyorum: Hiç beklemiyordum bu kadar iyi hentbolu. İlk 30 dakika denk geçti. Bir Metropol öndeydi, bir Gazi Pasifik. Son beş dakikada yakaladığı üstünlüğü üç farka çıkaran Gazi Pasifik soyunma odasına 13-10 önde gitti.

Gazi Pasifik, ikinci yarıya da hızlı başladı. 5 dakikada 6 farkı yakaladı. Sonra. İşte orası biraz karışık: Sonra oyuncular hentbol oynamayı unuttular! Haldır, haldır koşuşturmaya, paldır, küldür top kullanmaya başladılar. Acayip fauller havalarda uçuştu, hakemlerin elleri 2 dakika cezası kalkmaktan yoruldu. Ne savunma kaldı ortalıkta, ne hücum setleri. O attı, bu attı, şu attı derken maç 24-24 berabere bitti. 

Oysa ne güzel başlamıştı maç ama, kadın maçlarında çoğu kez rastladım ben olaya: Hiç beklemediğiniz bir anda, hiç beklemediğiniz oyuncu ya da oyuncular hatta takımlar oyundan düşüveriyorlar. Bu maçta da öyle oldu işte.

Gözüme çarpan oyuncular yok değildi iki takımda da: Metropol’de Buse, Ebru, Hatice, Ceylan, Gülcan ve fiziğini kullanmayı öğrenirse Özlem; Gazi Pasifik’te ise Aybüke, özellikle Bahar, Çiğdem ve Tülay. Bakalım Aine-i Devran Ne Suret gösterecek?

Bakmadan Geçme