“Bireysellik rakibimizi ortak etti”

Antalyaspor, Selçuklu Belediyespor engelini aşmanın mutluluğunu yaşıyor.

HENTBOLHABER.NET – Erkekler Süper Liginde Play-Out oynayan ve bu grupta oynamış olduğu 6 maçtan 5 galibiyet,1 beraberlik alan ve namağlup olan Antalyaspor ,Ankara İl Özel İdare maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Kendi evinde Selçuklu Belediyespor’u tek farkla mağlup eden Antalyaspor’da Antrenör Okan Halay değerlendirmelerde bulundu:

“Rakibe yönelik takım savunmasını içeren taktik anlayışımızın maça etki edeceğini düşünerek maça başladık. Rakibimizin özellikle hızlı oyun ve hızlı hücum sistemleri üzerine oyunu planladığını biliyorduk. Sert savunma ile rakibimizi yıpratıp hücumda daha dengeli bir oyun üzerine stratejimizi belirlemiştik. Fakat maçın hemen başlarında Marco’nun kırmızı kart görmesi , Mikail’in darbeye bağlı sakatlık yaşaması, bazı oyuncularımızın erken 2 dakika cezaları almaları savunma balansımızı bozdu.

Hücum organizasyonlarında takım kurgusundan istemediğimiz şekilde bireyselliğe dönülünce, rakibimiz maçın sonuna kadar oyuna ortak oldu. Maçın sonlarına doğru Recep’in sorumluluk alması Recai’nin kritik 7 m atışlarını gole çevirmesi, yapılan doğru hamleler ve mevcut oyuncu düzeni içinde taktik varyasyonlarla, zorluk derecesi yüksek bir maçı daha da kazanmasını bildik.

Taktiksel ve fiziksel açıdan takımımızın üstünlüğü sezon sonuna doğru zor maçlarda bize pozitif etki yaptığını söyleyebiliriz.

Bundan sonraki maçlarda işimizin çok zor olduğunu biliyorum. Takımı bundan sonraki maçlara motive etmek için çok büyük bir çaba sarf edeceğiz. Kolektif ruh ve kolektif oyun anlayışını bundan sonraki maçlarda da yansıtıp grubumuzu zirvede tamamlamaya çalışacağız”dedi.

Bakmadan Geçme