Biri Şampiyonlar Ligi’nde, diğeri Bundesliga’da

Bir tarafta Beşiktaş Mogaz'dan Bundesliga'ya transfer olan Yunus Özmusul, diğer tarafta ise Beşiktaş Mogaz'ın en değerli oyuncularından Volkan Çalışkan.

Biri Şampiyonlar Ligi’nde, diğeri Bundesliga’da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunus Özmusul ve Volkan Çalışkan Hentbolhaber.Net’in Zeynep & Elif köşesinin konuğu oldular.

Keyifli dakikaların yaşandığı, samimi açıklamaların olduğu  Yunus Özmusul ve Volkan Çalışkan röportajı ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Zeynep & Elif (Z.E.): Hentbolde en büyük eksiğimiz kim kimdir? Oyuncularımızın, antrenörlerimizin, hakemlerimizin geçmişi nedir bilmiyoruz! Kendinizden bahseder misiniz? Yunus Özmusul kimdir? Volkan Çalışkan kimdir?

Yunus Özmusul (Y.Ö.): 04.02.1989 Eskişehir doğumluyum. Gazi Ünv.  İletişim Fak. Radyo Sinema TV mezunuyum ve şuanda yine Gazi Ünv. BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Kaleciyim.  Hentbola Kılıçarslan İ.Ö.O.’da adım attım ve ilk olarak Anadolu Üniversitesi SK’da lisanslı olarak hentbol oynadım. Ardından Maliye Milli Piyango Spor Kulübüne transferim gerçekleşti ve 6 yıl burada başarılı bir sezon geçirdikten sonra 2 yıl Ankara İl Özel İdare SK’da ve bu yıl da Beşiktaş Mogaz’da forma giydim. A Takım seviyesinde Maliye Milli Piyango SK ile 1 Türkiye Süper Kupası kazandım ve 1 Türkiye Kupası finali oynadım. Ankara İl Özel İdare SK ile lig ikinciliği. Beşiktaş Mogaz ile 3 kupa ve Şampiyonlar Ligi.  Ayrıca A Milli Takım  ile Akdeniz oyunları bronz madalya sahibiyim.

Volkan Çalışkan ( V.Ç.): 03.11.1990 Ankara doğumluyum. Hentbol ile ilk tanışmam 2000 yılında orta oyun kurucu mevkiinde okul takımıyla oldu. Aynı yıl Maliye Milli Piyango Spor Kulübü alt yapısında  devam ettim. Minik, küçük yıldız ve genç kategorilerinde oynadım ve bu kategorilerde bir çok şampiyonluklar yaşadım. Daha sonra A takıma yükseldim ve Süper Lig’de oynamaya başladım. 2013-2014 sezonunda Ankara İl Özel İdaresi takımına transfer oldum. Final oynayıp ligi 2. Sırada bitirdik. 2014-2015 sezonunda ise şuan bulunduğum Beşiktaş Mogaz’a transfer oldum. Süper Kupa, Türkiye Kupası ve Süper Lig Şampiyonluğu olmak üzere altın madalyaların ve 3 kupanın sahibi olduk. Bu arada Yıldız, Genç ve şuan hala oynadığım A Milli Takımda görev aldım ve alıyorum.

Haber

 (Z.& E.): Beşiktaş Mogaz’da oynamak desek ne dersiniz?

(Y.Ö.): Harika bir on ay yaşadım. Hayatımda ki en güzel ilklerin olduğu yer. 10 ay içerisine 3 Kupa ve Şampiyonlar Ligi gibi tarihi bir olay sığdırdık. Ama bunların ötesinde ilk defa ülkemizde 6 bin taraftarın önünde maç oynamanın keyfini yaşadım. Tarifi mümkün değildi ve bunu büyük Beşiktaş taraftarı yaşattı. Çok güzel samimi dostluklar ve de en önemlisi büyük bir camia.

(V.Ç.): Beşiktaş Mogaz’da oynamak mükemmel bi ayrıcalık. Herkesin gelmek isteyeceği bir takım. Sporcu olduğunuzu ve yaptığınız işin profesyonel olduğunu, daha doğrusu bunu hissettiren ligdeki tek takım diyebilirim. Her şeyin yanı sıra Türkiye’de başarının tek adresi bence.   

(Z.& E.): VELUX EHF Şampiyonlar Ligi desek düşünceniz ne olur?

(Y.Ö.): Çok farklı bir dünya. Dünya devleri FC Barcelona Lassa, SG Flensburg-Handewitt, KIF Kolding Kobenhavn, Orlen Wisla Plock muhteşem atmosfer ve tabi ki unutamayacağım en iyi hızlı hücum kurtarışı ödülü derim.  Her sporcunun yaşaması, tatması gereken bir dünya. 

(V.Ç.): Şampiyonlar Ligi’nde yer almak ve dünyanın en iyi takımlarıyla karşı karşıya gelmek inanılmaz bir duygu. Kariyerimde ilk defa VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde yer aldım. Nikola Karabatic’le aynı salonda maç yapmak Kim Anderson’la aynı atmosferi yaşamak, çok değerli oyuncularla orada el sıkışmak, kelimelerle ifade edemeyeceğim bir durum. Elensek bile orada bulunmak bizim için çok iyi bir tecrübe oldu.

Haber

(Z.& E.): Yunus senin için kaleci olmanın anlamı nedir?

(Y.Ö.): Bana göre bir hentbol takımı iç içe geçmiş halkalardan oluşur ve kaleci savunmanın son ama en önemli halkasıdır. Günümüzde de gördüğümüz gibi kalecilerin oyuna, takıma katkıları çok önemli ve çok büyük. Hentbolun en önemli unsurlarından ve de oldukça zorlu bir görev.

Haber

(Z.& E.): Volkan senin için orta oyun kurucu olmanın anlamı nedir?

(V.Ç.): Takımın orta oyun kurucusu demek o takımın hücum sorumluluğunun tamamen sizin üstünüzde olması demektir.Çok büyük sorumluluk gerektirir. Savunmanın durumuna bakıp, set söyleyip yada takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayıp gol atmalarını sağlar ve bana göre bir orta oyun kurucuda olmazsa olmazlardan biri temel atışları kullanabilmesidir.

(Z.& E.): 2014-2105 sezonunda Türkiye Kupası ve Lig Şampiyonluğunu Beşiktaş Mogaz ile kazandınız, düşünceniz nedir?

(Y.Ö.): Evet iki kupanın da yeri çok farklı bende. Daha önce Maliye Milli Piyango Spor Kulübü ile Süper Kupa kazanmıştım. Ama muhteşem taraftarlarımızla birlikte kupa kaldırmak hele ki Süleyman Seba Spor Salonunda çok farklı bir duygu. Beşiktaş camiasına bu güzel kupaların hayırlı olmasını diliyorum.

(V.Ç.): Kupa kazanmak her sporcunun arzusudur. Beşiktaş’a gelirken başarıdan başarıya koşmayı düşünmüştüm ve öle de oldu. Eğer Beşiktaş da oynuyorsanız bence kupalara alışmalısınızdır ? 

Haber

(Z.& E.):  Yunus bir maçta en fazla kaç kurtarış yaptın ve hangi maç?

(Y.Ö.): Aslında o kadar çok maç oynadım ki bu yıl ve de çok güzel maçlar çıkarttığımı düşünüyorum. Fakat totemimdir benim çıkarttığım topları saymam ? Ama şunu söyleyebilirim A Milli Takımla geçen sene oynadığımız Gürcistan maçında 13 dakika kadar kalemde gol görmemiştim bu benim için güzel bir anıdır.

(Z.& E.):  Volkan bir maçta en fazla kaç gol attın ve hangi maç?

(V.Ç.): Biraz ilginç olacak ama şuan formasını giydiğim Beşiktaş’a 13 gol attım.

(Z.& E.):  Özel Hayat desek ne dersiniz? Yoksa bekarlık sultanlık mı?

(Y.Ö.): Yeterince ailemden uzakta ve bekar yaşadım ve şimdi güzel gelişmeler var hayatımda da. Beni hep destekleyen ve hep yanımda olan gönlümün sultanını buldum ve yakın zamanda da bildiğiniz gibi güzel bir adım attık. Hayırlısı ile nişanladım. Düğünümüze beklerim.

Haber

(V.Ç.): Bu yaşıma kadar bekarlığı fazlasıyla yaşadığımı düşünüyorum, belli bir saatten sonra insan düzenli hayat ve bir yuva istiyor. Bende bu yıl nişanlandım, bir daha ki yıl da evlenmeyi düşünüyorum.

Haber

(Z.& E.):  Son yıllarda sosyal medya kullanımı olarak takımların, oyuncuların çok fazla kişisel sayfaları var sizin niye yok?

(Y.Ö.): Çok güzel bir gelişme ve çok olumlu buluyorum. Evet “Neden yok! Takip edeceğimiz özel bir mecra olmasını istiyoruz” gibi mesajlar aldım.Bu konuda çalışmalara başladığımızı söyleyebilirim. 

(V.Ç.): Kendi hesaplarımı instagram ve twitter üzerinden aktif olarak kullanıyorum. Fakat özel bir sitem yok. Tanımadığım kişiler tarafından da facebook ve instagram da fan sayfalarım açılmış.

(Z.& E.): Yunus Gelecek sezon Almanya’dasın!

(Y.Ö.): Benim için çok farklı bir sezon olacak. Çünkü dünyanın en zorlu, en güçlü ve en popüler liginde oynayacağım. Bunun içinde çok sabırsızım. Çünkü Bundesliga’da oynamak sadece Türk hentbolcuların değil, yabancı sporcuların da hayali. Ben bu hayali kendi adıma gerçekleştirmek için Almanya’ya gidiyorum. Orada elimden gelenin en iyisini yaparak TV Bittenfeld’e en iyi şekilde katkı sağlamayı ve Bundesliga’da kalıcı olup kendimden söz ettirmeyi hedefliyorum.

(Z.& E.):  Volkan Gelecek sezon Beşiktaş Mogaz ile yola devam ediyorsun. Beklentilerin nedir?

(V.Ç.): Beşiktaş’ta olmaktan mutluyum ve huzurluyum. Beklentilerim bu yıl da olduğu gibi Türkiye’deki 3 kupayı da kaldırmak ve VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde başarılı bir şekilde yer almak.

(Z.& E.):Yunus bir sezon Avrupa kupalarından uzak kalacaksın. Bu senin için, kariyerin gelecek için zor olacak mı?


(Y.Ö.): Daha öncede Avrupa Kupalarında mücadele ettim. Fakat Şampiyonlar liginin yeri çok ayrı. Sizde kabul edersiniz ki Bundesliga’da her maç Şampiyonlar Ligi kadar zorlu, Şampiyonlar Ligi kadar şovlara sahip ve çok fazla insan tarafından takip ediliyor.

(Z.& E.): Volkan , Yunus’un Almanya’ya transferini nasıl değerlendiriyorsun?

(V.Ç.): Yunus’la transfer durumunu ilk konuştuğumuzda çok sevinmiştim ve mutlaka gitmelisin demiştim. Kesinlikle bana göre dünya sıralamasında yer alabilecek bir kaleci. Beşiktaş’ta çok iyi bir sezon geçirdi. Bir çok maç çok iyi oynadı, sürekli kendi aramızdaki konuşmalarımızda da yurt dışından tekliflerin geleceğini söylüyordum ve öylede oldu. Bundesliga gibi bir lige gidip orada oynayacağı için çok şanslı. Bizi en iyi şekilde temsil edip, inşallah çok başarılı olur.

Haber

(Z.& E.): 2014-2015 sezonunda iki kupa sahibi oldunuz ancak size göre sezonun en iyi çıkış yapan takımı hangisi?

(Y.Ö.): Sezona Süper Kupa ile başlayıp 2 Kupa da normal sezonda aldık. Bana göre sezonun en flaş takımı Amasya Taşova  SK’dır.  İlk yıllarında kısıtlı imkânlarla çok iyi işler yaptılar ve ayrıca alkışlanması gereken harika bir taraftar grubuda var. 

(V.Ç.): Bana göre sezonun en iyi çıkış yapan takımı Hakan hoca antrenörlüğündeki Amasya Taşova takımıdır.

(Z.& E.) :  Hentbolhaber.Net ile ilgili düşünceniz nedir? Ve Zeynep & Elif ‘in köşesini nasıl buldunuz?

(Y.Ö.):  Gerçekten güzel işler yapıyorsunuz. Fakat ben başka bir şey söylemek istiyorum. Son dönemde hentbol basında ve ana akım medyada oldukça fazla yer almaya başladı ve bu çok önemli alkışlanması gereken bir durum. Bu hentbolun reklamını gerçekleştirmektir. Türk hentbolunun  ana akım medyada yer almasını sağlayan tek unsur da Hentbolhaber.Net’tir.

Güzel düşünülmüş bir köşe. Hentbolun birazda eğlence magazin yönünün olması ve konuşulması gerekir. Sporda bunlar iç içer çünkü. Tebrik ediyorum ve yayın hayatınızda başarılar diliyorum..

(V.Ç.): Bana biri Hentbol ile ilgili haberleri nereden öğrenebilirim dediğinde ya da benim merak ettiğim bir bilgi, maç sonuçlarını görmek istediğimde aklıma gelen, takip ettiğim ve başkalarına da önerdiğim ilk isim Hentbolhaber.Net’tir. Özellikle beni en çok etkileyen Hentbolhaber.Net ‘ in bu yıl VELUX EHF Şampiyonlar ligi dörtlü finallerinde yer almasıdır. Hentbolun yanı sıra orada Türkiye olarak adımızı duyurması, görünmesi bile bence her şeye bedel. Sürekli hentbolun içinde olması ve sürekli hentbol ile ilgili bir çok bilgiyi insanlara aktarması bence işini çok iyi yaptığını gösterir.

Zeynep&Elif ‘ in köşesine gelirsek bence çok güzel bir düşünce. Hentbolcularla sohbet edip, onlarla güzel kareler yakalayıp, bunları medyada paylaşmaları bence hentbola faydalı olacaktır. Hentbol adına daha iyi reklam ve tanıtım olacağını düşünüyorum.

Haber

(Z.& E.): Bu güzel sohbet için teşekkür ediyoruz. Son olarak aktarmak istedikleriniz var mı?

(Y.Ö.): Üzerimde emeği bulunan bütün hocalarıma şükranlarımı sunuyorum. Saygılar.

(V.Ç.): Bu yaptığınız işi gerçekten çok takdir ediyorum ve beğeniyorum. Sporcuların kendilerini önemli hissetmelerini ve onların daha iyi tanıtılmasını sağlıyorsunuz.Sizle vakit geçirip, röportaj yapmak çok keyifliydi , tekrar görüşmek üzere.

Bizde Hentbolhaber.Net olarak Zeynep & Elif’in köşesine katılan ve bizlere vakit ayıran Yunus Özmusul ile Volkan Çalışkan’a teşekkür eder. Yeni sezonda başarılar dileriz.

Haber

Röportaj: Zeynep ALtunkaynak & Elif Erol
Fotoğraf : Fırat BEYDE

Bakmadan Geçme