Birol Ünsal: “A Milli Takımımız bir çok şeye yeniden başlamalı”

A Milli Kadın Takım Baş Antrenörümüz Birol Ünsal’dan değerlendirmeleri aldık.

HENTBOLHABER.NET – Sezonun başlamasına az bir süre kala A Milli Kadın Takım Baş Antrenörümüz Birol Ünsal’dan değerlendirmeleri aldık.

Sözlerine geçen sezonu değerlendirerek başlayan Birol Ünsal, ” A Milli takımımızın Avrupa Şampiyonası elemeleri devam ederken görevi devraldık. Kalan maçlarda Litvanya’dan 3 puan aldık. İspanya ve Almanya’ya yenildik grubu 3 tamamlayabildik.  Katıldığımız Akdeniz oyunlarında da  5. olabildik. Bu süreç içerisinde yeni bir Milli Takım yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Umut ediyorum bunu da başaracağız” dedi.

Kadın Milli Takımımız da yapılması gereken geliştirilmesi gereken yerleri sorduğumuzda Ünsal, “A Milli Takımımız bir çok şeye yeniden başlamalı. Federasyonumuzun yabancı oyuncu konusu başta olmak üzere altyapı ve antrenör eğitimi konularında yenilikler yapması gerekiyor. Gelecek planlaması yapmalıyız. Durum tespiti ile başlamalıyız. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar elde edemeyiz . Kadın hentbolunda olabileceğimiz yerde değiliz” dedi.

Genç oyuncuların durumları hakkında bilgi istediğimizde ve gelecek sezon bizleri nelerin beklediğine ise Birol Ünsal şöyle cevap verdi. “Maalesef genç oyuncu istatistikleri, gelecek sezon hedefleri gibi plan yapabilecek durumda değil kadın hentbolumuz. Daha yol haritası ortaya koyamamış, gelecek beklentisi olan bir takım yaratamamış durumdayız. Önce bunları çözerek yola çıkacağız. Planlarımız doğrultusunda da istediğimizi elde ederiz umarım” dedi.




Bakmadan Geçme