Birol Ünsal, 'Avrupa Kupasını ülkemize getirmek istiyoruz'

Tuğba Akkesen/hentbolhaber.net 2022-23 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası’nda mücadele eden temsilcimiz Antalya Konyaaltı Belediyespor, yarı finalde Slovakya’nın MKS IUVENTA Michalovce takımını eleyerek finale yükselmişti. Konyaaltı Belediyespor’un deneyimli antrenörü Birol Ünsal, duygu ve düşüncelerini Hentbolhaber.net'e özel aktardı. “Antalya Konyaaltı Belediyespor olarak üç sezon önce Rize Pazar Spor Kulübünün yarışma hakkını alarak Süper Lige başladık. İlk yıl [&hellip]

Tuğba Akkesen/hentbolhaber.net 2022-23 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası’nda mücadele eden temsilcimiz Antalya Konyaaltı Belediyespor, yarı finalde Slovakya’nın MKS IUVENTA Michalovce takımını eleyerek finale yükselmişti.

Konyaaltı Belediyespor’un deneyimli antrenörü Birol Ünsal, duygu ve düşüncelerini Hentbolhaber.net’e özel aktardı.

Antalya Konyaaltı Belediyespor olarak üç sezon önce Rize Pazar Spor Kulübünün yarışma hakkını alarak Süper Lige başladık. İlk yıl hedefimiz, ligde kalabilmekti. Bu hedefimizi iyi bir şekilde gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz sezon da Avrupa Kupalarına katılmak istiyorduk. Onu da başardık.

Bu yıl da Avrupa Kupalarında; Avrupa Hentbol Federasyonu Kupasına katılma hakkını kazandık. Bu kupada beşinci turdayız. İlk turda Yunanistan takımını, ikinci turda Ukrayna takımını, üçüncü turda Portekiz takımını ve daha sonra da iki Türk takımı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK ile eşleştik. Onları da eleyerek yarı finale kaldık.

Yarı finalde Slovakya takımı ile eşleştik. İlk maçımızı 7 sayı fark ile kazandık. İlk maçın, Avrupa Kupalarında son derece önemli olduğunun bilincindeydik. İkinci maçta son derece mücadeleci oynadık. Maça iyi başladık. İkinci devre de ne yazık ki hakemler elenmemiz için her şeyi yaptılar. Oyuncularım son derece kazanmaya odaklıydılar. Yüreklerini ortaya koyup, bize bu sevinci yaşattılar. 6 sayı fark ile yenildik; ancak finale yükselmeyi bildik. Bize bu sevinci yaşatan oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Destekte bulunan herkese çok teşekkür ediyoruz. Slovakya konsolosumuza da teşekkür ediyoruz. Bizlere destek olmak için geldiler.

Türk hentbol tarihinde bir ilk olan Avrupa Kupalarını ülkemize getirmek istiyoruz. Finalde kazanmak istiyoruz. Ülkemize mâl olsun istiyoruz. Hedefimiz, bu kupayı ülkemize getirerek herkesi mutlu etmek.

Temsilcimiz Konyaaltı Belediyespor, EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası finalinde İspanya’nın Club Balonmáno Atlético Guardes takımı ile 29/30 Nisan ve 6/7 Mayıs tarihlerinde iki maç yapacak.

EHF’nin Viyanadaki merkezinde çekilen kuraya göre, temsilcimiz Konyaaltı Belediye ilk maçını İspanya’da oynayacak, ikinci maçı ise kendi evinde oynayacak.

Bakmadan Geçme