Birol ÜNSAL : ‘Avrupa Şampiyonasının Ardından’

Sırbistan’da düzenlenen 10. Avrupa Bayanlar Hentbol Şampiyonası KARADAĞ’ın zaferi ile sonuçlandı. Şampiyonayı izlemeye giden Muratpaşa Belediyespor Antrenörü Birol ÜNSAL, Avrupa Şampiyonasını Hentbolhaber.Net takipçileri için değerlendirdi.

Birol ÜNSAL "Avrupa Şampiyonası Ardından"  başlıklı değerlendirmesinde :

"THF yönetim kurulu üyesi sayın Levent Küçükçolak ile birlikte, hafta sonuSırbistan Belgrad ‘ ta yapılan Bayanlar Avrupa şampiyonasını izlemekararını aldığımızda içimde buruk bir heyecan vardı. Çünkü hentbolumuztemsil edilmiyordu. İnsanister istemez bizde buralarda olsak, takımımızı izleme şansımız olsa,diye düşünmeden edemiyordu. Yinede bizim ligimizde yer alan 3 sporcununolması tek teselli kaynağımdı.

Haber

Toplam beş maç seyrettim ve yerimden kalkamadım diyebilirim. Beşincilikkarşılaşmasında play-Off’ ta eşleştiğimiz Danimarka ile Rusya oynadılar veher iki takımda bu maçı oynamanın ezikliği içindeydiler.Bu müsabaka fazla tempoluve mücadeleli geçmedidiyebilirim. Danimarka takımı, takım oyununu gün geçtikçe oturtmuş.Dahaönce A 2 milli takım olarak hazırladıkları, bizimde Samsun da iki özelmaç oynadığımız takım sahne almaya başlamış. Öne çıkan oyuncuları sağoyun kurucu ile orta oyun kurucularıydı.Şunuda özellikle belirtmeliyim ki; izlediğim altı takımdan pivot- oyunkurucu işbirliğini en iyi uygulayan ve sonuç alan takımdı.

Yarı final birinci maçında Norveç – Macaristan karşılaşmasında  Norveçtakımı gerçekten çok üstün bir oyun ortaya koydu ve zorlanmadan finaleadını yazdırdı.Hatta oyunun o kadar hakimiydi ki tüm oyuncularınıoynattı ve en iyi bizizmesajını verdi diyebilirim.Sporcular güle oynaya finale kaldılar. Gününmaçı Montenegro- Sırbıstan maçıydı. Her iki takımda varını yoğunuortaya koydu.Hentbol ve deneyim gücü bakımından Montenegro  ağırbasıyordu ancak Sırbistan ın ligimizde yer alan oyuncusu Filipoviç in iyi oyunu yanında, ev sahibi olmasınında avantajı vardı.Maç her iki takım arasında geldi  gitti. Kazanan ve finale adınıyazdıran Montenegro oldu.Bu maçta seyirci desteği üst düzeyde idi. Dikkatçekici  olan güvenlik önlemleri vardı.

Haber

Üçüncülük maçında Sırbistan- Macaristan karşılaştıve nefesleri kesen maçta, Kupa Macarlara gitti. Uluslararası deneyimifazla olan ve kritik yerleri iyi oynayan Macarlar gülen taraf oldu.

Finale gelince herkes Norveç in rahat kazanacağınıumuyordu.Çünkü bir gün önce Montenegro çok zor bir maç oynamıştı veyıpranmıştı. Norveç ise Dünya-Avrupa Olimpiyatı kazanmıştı ve yıldızlartopluluğuydu. Hal böyle olunca Norveç favoriydi.

Ancak turnuva sonu olmasına rağmen, bir gün öncekolay maç yapmış Norveç’e rağmen, hakemlerin desteğine rağmen, ikinciuzatmaya rağmen; inanılmaz bir takım vardı sahada. Gerek teknik heyet,gerek sporcular o kadar iyiydiler, o kadar inanmışlardıki,  Norveç pasif oyun yemekten hücum yapamadı.Norveç takımı çoğu kezhücumda çaresiz kaldı. Hücumda onları kaleci Bayraktaroviç‘ de çaresizliğeitince, tüm olumsuzluklara rağmen kazanan Montenegro oldu.Bana göreherkesin dersini iyi çalışmış olması ve inanmasışampiyonluğu getirdi. Her yönden üstün olan Norveç ;Mücadele ve İnancamağlup oldu.

Salonuyla ,seyircisiyle muhteşem bir hentbolşöleniydi.Takımların çok sayıda taraftarı vardı.Önümüzdeki yıl DünyaŞampiyonası da bu solonda inşallah bizim takımımızda orda olur.

Bana göre bizim teknik anlamda , organizasyonanlamında,  ülke zenginliği anlamında onlardan çok fazlamız var. Ama gerçekolan orada olmadığımız. Olabilmemiz için önce bulunduğumuz yeri iyitespit etmeli, sistemi değiştirmeliyiz. Montenegronunhiçbir imkanı bizim yarımız kadar etmez. Ama takımının tamamına yakını,Avrupa’nın  en iyi liglerinde yer alıyor.

Hiçbir başarının tesadüfolmadığını düşünürsek Montenegroya şapka çıkartmanın zamanı. Dersalmanın zamanı diye düşünüyorum.

Haber

Bizde bir araya gelip gerekenleri konuşmalı veuygulamalıyız. Yoksa aynı şeyleri tekrarlayarak orada olamayız. Bu hemhakemlerimiz hem gözlemcilerimiz için geçerli.Avrupa şampiyonasındabizim ne hakemimiz, ne gözlemcimiz , nede takımımızolmadığı için, 26 Ülkenin Bayrağı asılıydı ama Türk  bayrağı yoktu .Bunu hepimiz dert etmeliyiz. ." diyerek açıklamalarda bulundu.

 

Bakmadan Geçme