Birol Ünsal: “Şu anki potansiyelimizle grubumuzdan çıkma şansımız yok”

A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Birol Ünsal: “Şu anki hentbol potansiyelimizle grubumuzdan çıkma şansımız, en iyi oyuncularımızı da getirsek yok maalesef” dedi.

A Milli Kadın Hentbol Takımımız, Avrupa Hentbol Şampiyonası Grup Elemelerinde karşılaşacağı Fransa ve Hırvatistan maçları öncesi Ankara’da kampa girdi.

Altıncı eleme grubunda Fransa, Hırvatistan ve İzlanda ile oynayacaklarını hatırlatan Ünsal, AA muhabirine, “Şu anki hentbol potansiyelimizle grubumuzdan çıkma şansımız, en iyi oyuncularımızı da getirsek yok maalesef.” dedi.

Geleceğin takımına yatırım yapmanın en mantıklı şey olduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, “Bizim normal şartlarda grupta şansımızın en iyi olduğunu söylesem yanlış söylemiş olurum. Elbetteki hentbol klasmanına baktığımız zaman Fransa grubun açık ara favorisi.” diye konuştu.

Hentbolun geleceği adına genç bir takım oluşturduklarını ve geleceğe yatırım yaptıklarını anlatan Ünsal, şöyle konuştu:

“Amacımız yeni bir milli takım oluşturmak. Gelecekte gerçekten Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası finallerine katılacak bir takım oluşturmak. Şampiyonalar bundan sonra 24 takımla yapılacak. Bu 24 takım içinde yer alıp Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılmak istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısıyla genç bir takıma ihtiyaç var. 2-3 sene sonra gerçekten Avrupa’da ses getirecek bir takıma ihtiyaç var. Bu oluşumun içerisindeyiz.”

– “Önü en az 10 yıl açık olan bir takım oluşturmak istiyoruz”

A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Birol Ünsal, takımdaki sporcuların gençlerden oluştuğunu belirterek, “Türk hentbolunun buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Genç milli takım ağırlıklı bir kadroyla oynamaya çalışıyoruz. A Mili Takım’daki sporcular genç sporcular. Önü en az 10 yıl açık olan bir takım oluşturmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu acı reçeteyi uygulamak zorundayız” diyen Ünsal, şunları kaydetti:

“Kadroda ligimizin tecrübeli oyuncuları var ama milli takım düzeyinde tecrübeye sahip çocuğumuz yok açıkçası. Bunu kayıp olarak görmüyorum. Çünkü oynayarak olur bu iş. Bu sabrı göstermek zorundayız. Başka türlü yolu yok.”

Kadroda şu isimler bulunuyor

Haber

Bakmadan Geçme