Biz bu işi becerebiliyoruz!

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, Yenimahalle BSK ile Tus Metzingen EHF Kupası 3.Tur ilk maçını kaleme aldı.

Biz bu işi becerebiliyoruz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumartesi günü oynanan Yenimahalle BSK – TUS Metzingen maçından çıkarken kafamın içinde dönmeye başlamıştı bu sözler. “Evet, Biz Bu İşi (Yani hentbol oynamayı) Becerebiliyoruz”

Haklısınız, taa başından beri karşı olduğum, karşı olduğumu defalarca yazdığım Yabancı Oyuncular vardı Yenimahalle BSK’da ama karşısında da “Uluslar Karması” forması reklam dolu bir Alman takımı vardı!

Çok doğru, Olga Laiuk ile Marina Tankaskaya hem oyun kurdular, hem de 7’şer gol attılar ama, Alman takımının kalesini 10 kez delik deşik eden Yeliz Özel, 3 kez kaleciye yerleri dövdüren Beyza İrem Türkoğlu, “Hem savunma yaparım, hem de gol atarım” diyen Duygu Aydoğan Soysal ile Esra Gündar’da vardı. 

Bir de, evet bir de o “Uluslar Karması” Alman takımına kaleyi kapatan, bire birlerde hatta 7 metrelerde bile rakibe şans tanımayan kaleciler Anna Maria Wysokinska ile  Armelle Attingre vardı ki, her çıkardıkları top karşı kalede gol oldu Yenimahalle Belediyesi’de farka koştu.

Ama diyeceksiniz ki, “Takımı bu maça hazırlayan, oyun kurgusunu, oyuncu değişimini planlayan biri yok muydu?” Var elbette, ülkemizin en iyi, en yetenekli hentbolcularından biriydi, şimdi de en iyi, en yetenekli teknik direktörlerinden biri olan Serdar Eler vardı kenarda. Alman takımının antrenörü uçmaya çalışan yavru kuş gibi kollarını sallayıp, dururken, Serdar kenardan yönetiyor, yönlendiriyordu takımını. Sonunda kazanan uçmaya çalışan kuş değil de, takımını doğru yönlendiren, doğru yöneten Serdar oldu.

Haa, unutmadan bir de seyircimiz vardı ki dört dörtlük, ne küfür etti, ne sahaya saldırdı ama 60 dakika hiç susmadı. Küçük orkestraya uyup Onuncu Yıl Marşı bile söyledi. 

Şimdi bu maçın Almanya ayağı var. Pek deplasman sayılmaz bizim için, Almanya’daki yurttaşlarımızı düşünürsek. Eğer yine böyle oynarsak, eğer altı farkı korumaya kalkmazsak biz bu Uluslar karması, reklam tabelası Alman takımını eleriz.   




Bakmadan Geçme