“Bizde GRİ yoktur ya siyah ya beyaz”

Hentbolun içinde ki kalem: Mehmet İhsan Doğan. Zağnos SK ile Beykoz Belediyesi SK arasında oynanan müsabakayı kaleme aldı.

“Bizde GRİ yoktur ya siyah ya beyaz”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sevgili Hentbolseverler,

Rahmetli babam keçiboynuzunu hiç sevmezdi, “Bir damla bal için bir yığın odun yiyemem.” derdi, Işıklarda yatsın. Bugünkü maç da keçiboynuzuna benziyordu. Üç tane güzel hareket, iki tane güzel gol göreceğiz diye bir yığın saçma sapan koşuşturma, itiş-kakış izledik. İzledik dediğime bakmayın 20 seyirci ya vardı ya da yoktu. 

Salona girerken geçen ki yazı aklıma geldi. Hani demiştim ya, “Bizde GRİ yoktur ya siyah ya beyaz vardır.” Beşiktaş-Göztepe maçında neredeyse seyirci kadar polis vardı ya, bugün de bir polisi uzaktan görür gibi oldum o kadar!

Maça gelince…. Gelmesek olmaz mı? İyi, peki madem ısrar ediyorsunuz…

Fikstüre baktım: Zağnos Erkek Hentbol-Beykoz yazıyor. Coğrafya bilgime göre Zağnos, Doğu Karadeniz’de. Eee, maç neden Ankara’da?Sonunda İsmail Tarakçı’nın yardımı ile çözdüm. Meğer bu takım Ankara İl Özel İdare’nin tornistan edilmiş haliymiş!

Neyse, maç Zağnos’un 40’ıncı saniyedeki golüyle başladı. Sonra 1-1, sonra 2-1, 2-2 böyle 17-18 dakika gitti. Sonra Beykoz, “Biraz hentbol oynıyayım bari!” dedi (Çünkü bu dakikaya kadar sahada pek hentbola benzer bir şey yoktu!) ve soyunma odasına 5 farkla 17-12 önde gitti.

İikinci yarının başında Zağnos farkı kapatmaya çabaladı ama Beykoz üstünlüğü almıştı bir kere! Farkı giderek açtı, açtı. Maçın bitimine 15 dakika kala aklıma çook eskilerden, ama epey eskilerden bir anı geldi: Balkan Şampiyonası için Bulgaristan’ın Lofça kentine gitmiştik. Bizde hentbol emekleme çağında, Romanya, Yugoslavya falan ohooo! Yugoslavya maçında adamlar bizi eleğe çevirdi. Biz ıkına-sıkına bir gol atıyoruz, adamlar arkasından üç-dört tane sıralıyor. Skor boarda baktım, “Acaba 10 gole çıkabilir miyiz?” diye sordum kendime. Bu maçta da skor boarda baktım, “Zağnos 20 gole ulaşabilecek mi?” diye düşündüm. Sonuç: Ulaşamadı: 19’da kaldı. Beykoz maçı 15 farkla 34-19 kazandı. İsmail Tarakçı, “Henüz tam hazır değiliz.” dedi ama, takım Agresif, çıkarak 6-0 Savunma’yı iyi oturtmuş; Setleri inatla sonuna kadar oynuyor; Hızlı hücumu iyi uyguluyor. Bir de tam hazır olursa epey can yakar.

Zağnos’un (Eğer toparlanmazsa) sonu iyi görünmüyor. Tamam ilk maç ama Beykoz’un da ilk maçıydı.




Bakmadan Geçme