“Bize zarar veremezsiniz”

Bugün Gençlerbirliği ile ilgili “şok” başlığıyla çıkan habere kulüp başkanı Nilüfer Bircan’dan cevap gecikmedi.

HENTBOLHABER.NET/ ÖZEL – Ajansspor’da Gençlerbirliği Hentbol Takımı ile ilgili olarak çıkan icralık haberi ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz kulüp başkanı Nilüfer Bircan, Hentbolhaber.Net’e şu açıklamalarda bulundu:

 

“Ajansspor’da kulübümüzle ilgili yetkililerden görüş almadan yazılmış olan haberle ilgili olarak öncelikle şunu söylemek istiyorum: Gençlerbirliği “icralık” değildir. Haberi yazanları yazdıklarını ispata çağırıyorum.

 

Böyle haberler ne Gençlerbirliği markasını ne de Gençlerbirliği Hentbol Takımı’nı zedeler. Bu haberlerin zarar vereceği tek şey hentbol olur. Sponsor arayışındaki camia bundan mustarip olur.

 

Borçsuz ekonomi olur mu, bireyler, şirketler, kulüpler… Herkes borçlu. Ama Gençlerbirliği Hentbol Takımı’nda Ajansspor’da anlatıldığı gibi bir durum yok.
 

Ajansspor’da yer alan haberde kadromuz ile ilgili de yorumlar yapılmış, yeni transferlerimizden bahsedilmiş, ‘ihtiyaç olmamasına rağmen kadro 20 kişiye yaklaştı’ gibi bir ifade kullanılmıştır. Bu gibi durumlarda söylenecek tek şeyi söylemek istiyorum o da “kadro” dediğimiz şeyin idari ve teknik yönetimin tasarrufunda olduğudur. Yönetim uygun görür kadro küçülür, uygun görür genişler. Elbette bu maddi imkanlarınız ve amaçlarınızla orantılı bir durumdur. Türkiye’deki hentbol takımları Bundesliga’da oynamıyor, onlarca sponsorumuz yok. İddia gelirleri ile pek çok şey idame ettiriliyor.  Kadronu güçlendirirsin, Türkiye Kupası’nda daha çok maç oynarsın, hatta şampiyonluğa oynarsın… Bunun doğal sonucu da İddia’dan gelen gelirin artmasıdır. Daha iyi takım daha iyi sonuçlar alır. İddia geliri artar, müstakbel sponsorlara sunacak başarıları olur. Bu işin mantığı budur ve 2+2 kadar da basittir.

 

Gençlerbirliği kadrosuna yeni katılan arkadaşlarımız milli oyunculardır. Kadromuza birbirinden değerli A Milli Takım oyuncularını katmış olmaktan mutluluk duyuyoruz.

 

Söz konusu haberde ayrıca bir toplum figürü olan Sayın İlhan Cavcav’dan da “durumdan haberi yok” denerek bahsedilmiştir. Haberi yapanlar, siz de haklısınız… Gençlerbirliği ve İlhan Cavcav isimleri haberi her zaman çok okutturur.” 

Nilüfer Bircan’ın açıklamasına konu olan habere buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bakmadan Geçme