Bjerringbro’nun rüyası gerçek oldu

Danimarka şampiyonu Bjerringbro Silkeborg, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında sondan dördüncü takım.

HENTBOLHABER.NET – Björn Pazen’e göre Ulusal Ligin play off finali oynanmadan önce dahi Danimarka’da KIF Kolding’in halefinin Bjerringbro olacağı tahmin ediliyordu. Finalde Holstebro’yu deviren Bjerringbro hem ilk ulusal şampiyonluğunu elde etti hem de VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde A Grubunda oynamaya hak kazandı.

Menajer Christian Lynnerup için ekibinin dördüncü Şampiyonlar Ligi sezonunda bir rüya gerçekleşti. Lynnerup; “Biz şimdiye kadarki en güçlü VELUX EHF Şampiyonlar Ligi grubunda olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. VELUX EHF Final4’u kazanmaya aday çok güçlü beş takım ille mücadele edeceğiz. Bu maçları dört gözle bekliyoruz” dedi.

Danimarka Olimpiyat şampiyonu Mads Christiansen son Alman Kupası şampiyonu Magdeburg’a transfer oldu. Bjerringbro geçen sezon İspanyol Granollers’a karşı oynadığı EHF Kupası çeyrek finalinde tek gol ile dörtlü final şansını kaçırdı.

BİR KULÜPTEN ÖTESİ: BARCELONA

ŞANS İNSANIN AYAĞINA BİR KERE GELİR

PSG: KÖLN’DE PERİ MASALLARI GERÇEK OLABİLİR

Lynnerup, Şampiyonlar Ligi A Grubunda oynayacak olmalarının kulüpte ve taraftarlarda büyük heyecan yarattığını altını çizerek; “Avrupa’nın en büyük arenalarında tarif edilemez atmosferde oynayacağız. Bazı maçlarda puan alma şansımızın sıfıra yakın olduğunu biliyoruz ama bu büyük maçlarda her dakikanın keyfini çıkaracağız. Ekonomik olarak bizden çok üstün takımlara karşı oynayacak olsa da, fırsat doğduğunda hanemize puan yazdıracak güçte olacağız ve Son 16’ya yükselmeye çalışacağız” dedi.

Bjerringbro bugüne kadar ilk ve tek defa 2013 yılında VELUX EHF Şampiyonlar Liginde Son 16’ya kaldı. Deneyimli takım kaptanı Michael Knudsen, beşi VELUX EHF Final4 oynamış 7 dünya çapında ekiple mücadele edeceklerini ancak Son 16’ya kalmak için her maçta ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Menajer Lynnerup; “Bu grupta favori işaret etmek neredeyse imkansız ama geçen sezonun iki grup birincisi, Barcelona ve Paris yine çok güçlü görünüyor. Ayrıca, Veszprem kadrosunu önemli ölçüde güçlendirdi. Tabii ki Kiel’in ve Flensburg’un inanılmaz yetenekli oyuncular var ama onlar da çok sert ve heyecan verici bir ulusal ligde oynayacak” ifadelerini kullandı.

PLOCK KALE SURLARINI SAĞLAMLAŞTIRIYOR

40. YILDA HEDEF DEVLER LİGİNDE ŞAMPİYONLUK

BİR KERE DAHA ‘FLENSATIONAL’

KIEL DÖRDÜNCÜ ŞAMPİYONLUK PEŞİNDE

Lynnerup, Bjerringbro ile Silkeborg ve çevresindeki tüm hentbolseverlerin bu maceranın parçası olmak için istekli olduğunu belirterek; “Herkes takımımızın en iyilerin grubunda olmasından çok mutlu. Yine VELUX EHF Şampiyonlar Liginin bir parçası olmak hepimizi onurlandırdı. Umarım Danimarka’da büyük organizasyonlar yapabiliriz. Böylece taraftarlarımız, sporseverler, gönüllüler ve sponsorlar maçlardan zevk alır” dedi.

Lynnerup, yukarıda bahsettiği organizasyonların önemini şöyle açıkladı: Her oyuncu daha yüksek maaş alma şansına sahip olabilir. Bu, çok önemlidir. Ayrıca biz de ünlü olmak ve en iyi olduğumuzu tüm Danimarka takımlarına göstermek istiyoruz. Mücadele edeceğimiz tüm yıldızların öğreneceğimiz çok şey var.”

KISACA BJERRINGBRO SILKEBORG

Danimarka şampiyonu: 2015/16

2016/17 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi gruplarına Danimarka şampiyonu olarak katılan Bjerringbro Silkeborg A Grubunda THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt, Telekom Veszprem, FC Barcelona Lassa, Paris Saint-Germain, Orlen Wisla Plock ve Kadetten Schaffhausen ile mücadele edecek.

Gelenler: Sebastian Frandsen (Ribe-Esbjerg), Kasper Olsen (Århus Håndbold), Jacob Lassen (Randers HH), Rasmus Kier (altyapı)

Gidenler: Mads Christiansen (Magdeburg), Kasper Larsen (Mors-Thy), Mikkel Münter (Århus), Peter Pucelj (jübile)

Antrenör: Peter Bredsdorff-Larsen (2014)
Kaptan: Michael Knudsen

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
Katılım: 2016/17 Sezonu dahil 4
Son 16 (1): 2012/13
Grup maçları (1): 2011/12
Eleme (1): 2010/11

EHF Kupası karnesi
Çeyrek final: 2002/03, 2008/09, 2015/16
Son 16: 2010/11

EHF Kupa Galipleri Kupası karnesi
Çeyrek final: 2006/07

Bakmadan Geçme