Brezilya Hentbolu Avrupa’dan Öğrendi

Sporumuz.Com yazarlarından Zeynur Pehlivan, Sırbistan’daki Bayanlar Hentbol Dünya Şampiyonasında Kupayı alan Brezilya’yı sporseverlere anlattı.

Zeynur Pehlivan, Sporumuz.com sitesinde yer alan yazısına şöyle başladı:
"1980’li yıllarda Hortaş Yenişehir Kulübü Bulgar Sanev’ i kadrosuna katmıştı. Ender olarak elimize geçen World Handball Dergisi’nden sonra, hentbolda gördüğümüz ilk yabancıydı Sanev…Antrenörlerimiz çok istekli, araştıran ve bunu uygulamaya çalışankimselerdi. Ama bir çoğu katıldığı seminerlerden veya kurslardanöğrenmişti hentbolu.  O nedenle Sanev bizim için muhteşem bir örnekti. Oda nereye geldiğinin farkındaydı ve elinden gelen bütün gayreti,bildiği hentbolu önce takım arkadaşlarına, daha sonra da bizlereöğretmek için harcadı. Sanev bize; ‘bir oyun kurucu nasıl olur, nasıl hareket etmelidir, diğer oyunculara nasıl örnek olmalıdır’danörnekler veriyordu. Ondan çok şey öğrenmiştik. Çünkü, o zamanlarBulgaristan bizden çok çok ilerideydi. Çünkü hentbol Avrupa’daoynanıyordu. Biz henüz Avrupa’lı olamamıştık.
 
Brezilya, Sırbistanda yapılan DünyaBayanlar Hentbol Şampiyonasında, Dünya Şampiyonu oldu. Bir Amerikakıtası ülkesi…  Bir Amerika kıtası ülkesi, ama oyuncuların büyükçoğunluğu Avrupalı… "

Zeynur Pehlivan’ın yazısını okumak için aşağıdaki linki tıklayınız.

http://www.sporumuz.com/brezilya-hentbolu-avrupadan-ogrendi-makale,307.html

Bakmadan Geçme