Brezilya’da 4 Kural test edilecek

21 Yaş Erkekler Dünya Şampiyonasında dört başlıkta kural değişikliği uygulaması yapılacak.

HENTBOLHABER.NET – 2016 Olimpiyatları sonunda değişebilecek olan 4 kural ile ilgili olarak kural testleri, 21 Yaş Erkekler Dünya Şampiyonasında komisyon tarafından değerlendirilecek.

Oyuncu Sakatlık Durumu, Pasif Oyun, Son Dakika Uygulaması ve Mavi Kart Kuralı Dünya Şampiyonasında hakemler tarafından uygulanacak ve Hakem Komisyonu tarafından takip edilecek.

Oyuncu Sakatlık Durumu ile ilgili olarak, Sakatlık olmadığı halde sportmenlik dışı  davranış gösteren, sakatlanmış gibi davranan oyuncu için sahaya doktor/sağlıkçı davet edilirse, sakatlanan oyuncu sahayı terk edecek ve oyuna en erken kendi takımının 3 hücumundan sonra tekrar girebilecek.

Pasif Oyun uyarı işareti kaldırıldıktan sonra 5-8 pas hakkı tanınacak. Şayet 8 pas sonunda şut atılmazsa, top rakip takıma geçecek. Arada faul ya da savunma bloğu olsa dahi, 8 pas sayılmaya devam edilecek.

Son dakika kuralı son 30 saniye olarak değiştiriliyor ve bu esnada kırmızı kart verilirse, otomatik olarakta 7metre verilecek. Son 30 saniye ikinci yarının ve uzatmaların her yarısını kapsayacak.

Mavi kart (kırmızı kart sonrasında rapor gerektiren bir durum varsa, mavi kart gösterilecek).

Kural Detayları ile ilgili olarak Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Facebook grubundan destek alınmıştır.

 

Bakmadan Geçme