Bronz madalya Györ’ün oldu

Foto: EHF
Esbjerg’i mağlup eden Györ şampiyonlar liginde bronz madalyanın sahibi oldu. Esberg’den Reistad 60 golle FINAL 4 rekorunu kırdı.

HENTBOLHABER.NET / BUDAPEŞTE – Macaristan’ın başketin Budapeşte’deki efsane hafta sonunda EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi üçüncülük maçında Macar Györi Audi ETO KC, Danimarkalı Team Esbjerg’i 28-27 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar hentbolunda seyirci rekorunun kırıldığı MVM Dome’daki EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi bronz madalya müsabakasını hakem çiftimiz Mehtap Şimşek – Pınar Ünlü Hatipoğlu yönetti.

Milli oyuncumuz Beyza İrem Türkoğlu’nun forma giydiği Esbjerg, özellikle ikinci yarıda çok iyi mücadele etmesine ve skoru kritik dakikalarda eşitlemesine rağmen Györ’ün galibiyetine engelleyemedi.

İLK DEVREDE SAVUNMA VE HÜCUMDA GYÖR ÜSTÜNLÜĞÜ

İlk devrede 6. Dakikadan 20. Dakikaya kadar Györ 8 gol bulurken Esbjerg sadece bir gol atabildi. Macar ekibinin kalecisi Sandra Toft ilk devreyi 13 kurtarışla (yüzde 59) tamamladı. İlk devre 16-9 Györ lehine sona erdi.

REISTAD 60 GOLLE REKOR KIRDI

Esbjerg orta oyun kurucusu Henny Ella Reistad 5 golle Vilde Mortensen Ingstad’dan sonra takımının en skorer ikinci oyuncusu oldu. Henny Reistad böylece dörtlü finalde 60 gole ulaşarak EHF FINAL4’te tüm zamanların en çok gol atan oyuncusu oldu. Önceki rekor 57 golle eski Györ oyuncuları Nycke Groot ve Anita Görbicz’e aitti.

Reistad ayrıca sezonda kaydettiği 142 golle en skorer oyuncu olarak altına topun da sahibi oldu.

Esbjerg’in yıldızı Nora Mørk maçta attığı dört golle, EHF FINAL4 tarihinde Reistad, Groot, Görbicz, Cristina Neagu, Isabelle Gullden ve Andrea Lekic’in ardından tarihte 50 gole ulaşan yedinci oyuncu oldu.

BEYZA İREM TÜRKOĞLU 3 GOL ATTI

Milli oyuncumuz Beyza İrem Türkoğlu, Danimarka ekibi Esbjerg ile son maçında 3 gol kaydetti. Türkoğlu’nun üçüncü golü maçın son çeyreğinde farkı bire indirse de kırmızı beyazlı ekip mağlubiyetten kurtulamadı.

Györ müzesine bir madalya daha götürürken Esbjerg iki kez katıldığı EHF FINAL4’te hiç galibiyet alamadı.

 

Bakmadan Geçme