Bu hentbole hizmet değil!

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Aziziye Belediyesi Termal SK arasında oynanan müsabakayı yazarımız Mehmet İhsan Doğan kaleme aldı.

Bu hentbole hizmet değil!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Aralık Cumartesi gününün ikinci maçı Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ile Aziziye Belediyesi Termalspor arasında idi.

İki takımın ilk yedisi yani 14 hentbolcu sahaya çıktı. Konuk ekibin ilk yedisinden altısı yabancı, bir tane de Ankara takımında var etti yedi! Yarı yarıya yani.

Sonra maç başladı. O attı, o attı derken ilk yarı bitti skor 17-17

İkinci yarı yine çekişmeli geçti. Sonuçta Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor bitime altı dakika kala Cemal’in attığı golle maçı 27-26 kazandı.

Maçta yabancı bolluğu dışında, iki dakikalar, 7 metreler havalarda uçuştu. 60 dakika boyunca hakemler Özgür Benli ile Savaş Yüksel 12 kez 7 metre cezasına hükmettiler. İki takımda kazandıkları altışar 7 metre atışından ikişer tanesini golle sonuçlandıramadı.

Ya 2 dakika cezaları? Tam 10 tane 2 dakika cezasına hükmetti hakemler. 6’sı konuk takıma, dördü ev sahibine. Ankara ekibinden Cemal üç 2 dakika sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Oysa daha 30 saniye önce takımına maçı kazandıran golü atmıştı.

Başta yazdığıma dönersek; Anadolu’da hentbol oynanması güzel bir şey. Hemen bütün spor dallarında yabancı sporcuların yer aldığı bir gerçek, hentbolun da bundan etkilenmemesi düşünülemez ama, kararında olmak kaydıyla(!)

Eğer sahaya çıkan 14 hentbolcudan 7’si yabancı ise(?)Bu hentbola hizmet değildir bence.

Siz ne dersiniz bilemem.    




Bakmadan Geçme