Bu maça başlık atılmaz!

Şampiyonların şampiyonu Norveç, Rio 2016’da Rusya’ya boyun eğdi. Rusya altın madalya için Fransa ile karşılaşacak.

HENTBOLHABER.NET –  Brezilya’daki Future Arena’nın tribünlerinden bu sabah erken saatlerde ayrılanlar sihirli bir 70 dakikayı geride bırakmış oldu. Güç, motivasyon, hız… Kan, ter, gözyaşı… Hepsi sahadaydı.

Rio 2016 Kadınlar Hentbol Olimpiyat Oyunlarında ikinci finalist Rusya oldu. 2012 Olimpiyat, 2014 Avrupa ve 2015 Dünya şampiyonu Norveç ile Rusya arasındaki yarı final maçı 37:38 sona erdi. 

KADINLARDA İLK FİNALİST FRANSA

Rusya altın madalya için Fransa ile mücadele edecek. Norveç ile Hollanda bronz için sahaya çıkacak.

Kadın hentbolunun en ünlü antrenörü Thorir Hergeirsson yönetimindeki Norveç için bronz madalya teselli olacak mı bilinmez ancak ilk Olimpiyat madalyasını almak için sahaya çıkacak Hollanda’nın da oldukça motive olacağı aşikar. 

DÜNYAYI SALLAYACAK 66 KADIN

Haber

Lezzeti unutulmayacak maçın 60. dakikasında 3 gol atıldı. Norveç Sağ Oyun Kurucusu Amanda Kurtovic durumu 30-30 yaptı ancak Rusya’nın cevabı Ekaterina Ilina ile hemen geldi: 30-31. Beşiktaş Mogaz HT Antrenörü İlker Şentürk’ün “Erkek takımına koy oynasın” dediği Norveç’in müthiş pivotu Heidi Löke son saniyelerde durumu 31-31 yaparak maçı uzatmaya taşıdı.

Norveçli yıldız Nora Mork’un 14 gol attığı maçta uzatmaların son dakikasında Ekaterina Ilina’nın attığı gol skoru belirledi: 37:38 (16:18) 

 

Haber

Bakmadan Geçme