Bu Ruha Ortak Olun

Antalya’da Gazetecilik ve Spor Yazarı olarak görev yapmakta olan Murat ÖZGEN’i, Antalyaspor takımı ile ilgili olarak “Bu Ruha Ortak Olun” başlıklı yazısını Hentbolhaber.Net’e taşımak istedik.

Murat Özgen’in  Akdeniz Manşet sitesindeki yazısını siz hentbol severler ile paylaşmak isteriz.

Futbol, elbette ki tüm dünyanın gözdesi. İşin ilginç yanı ise; taraftarıolduğunuz takımlar eğer dev kulüpler değilse, bir sezon içinde siziüzme sayısı, sevindirme sayısından fazla. Fakat buna rağmen vazgeçmeyizkulübümüzden. Zaten ‘Biz bu takımı şampiyon olsun diye sevmedik’ söylemide buradan kaynaklanır.

Arma peşinde koşmanın saha sonuçları ileilgisi yoktur. Yaşadığın kentin kulübünü sahiplenme, kazanılankupalardan çok daha anlamlıdır.

Konuya bu açıdan bakanların, futboldışındaki branşlara da bakış açısı aynı olmalı. Futbolcu neyse, aynıarmayı taşıyan hentbolcü de aynıdır, masa tenisçisi de, yüzücüsü, sutopu oyuncusu da.

Aksine, endüstriyelleşmiş futboldan daha çok desteğe, ilgiye ihtiyacı vardır amatör branş emekçilerinin.

Kendi imkanlarıyla ligleri atlayıp Avrupa kapısına dayanan sutopu takımını nasıl görmezden gelebiliriz?

Ya tüm imkansızlıklara rağmen hentbol sporunu bu çatı altında yaşatmaya çalışanları?

Hani futbolda haftalardır aradığımız ‘ruh’ var ya. İşte bu sporlarda var o ruh.

Biz bunları kulüp taraftarlarına söylerken, yöneticilerin de kulaklarını çınlatmak lazım.

Örneğin,futbol takımının galibiyet primlerinden sekreterlere değil de armayıtaşıyan amatör sporculara pay verirseniz, gerçekten spora hizmetedersiniz.

Bugün hentbolu konuşalım. Geçen sene Almanya’da yaşayangurbetçi gibiydiler. Ne Almandılar ne Türk. Üniversitenin kapısınıçaldılar açan yok, Antalyaspor’un kapısını çaldılar ses yok.

Branş busene kapanma noktasına geldi. Ancak Büyükşehir Belediyespor BasketbolTakımı küme düşünce, Muratpaşa ile birlikte salon sporlarında en üstdüzeyde temsil edilen iki takımından biri olmak adına özveriliyöneticiler sayesinde Antalyaspor Kulübü Derneği çatısı altında ‘devam’kararı alındı.

Tribünden gelen yönetici Hakan İrban elini taşınaltına koydu. Özverisi ve fedakarlığıyla çalmadık kapı bırakmadı ve yolaçıkacak kadar desteği bulup, ‘Bismillah’ dedi. Sezona geç başlandı,transferler tamamlanmadı ama ilk iki maçta ortaya konan ‘ruh’ parmakısırttı.

Hazırlık maçı bile yapamadılar. Geçen hafta A Milli Takımkadrosunun bir çok oyuncusunu barındıran Ankara İl Özel İdare’ye kafatutup berabere kaldılar.

Başkent ekibi eminim ‘Sizin bütçenizin 8’de biri kadar olan bir takımı yenemediniz’ diye fırça yemiştir yöneticilerinden.

Evet, hentbol takımının tüm bütçesi, kendimizden örnek vermek gerekirse, bir Antalyaspor futbolcusunun yarı kadar bile değil.

Takımınkadrosu yetersiz. 4-5 transfer yapılması gerektiği konuşuluyor. Takımolma ruhu ile ayakta durabilmeyi başarmaya çalışan bu takıma işadamları,odalar, STK’lar, belediyeler destek çıkmalı. İnanın çok büyük rakamlardeğil. Damlaya damlaya göl oluşturmaya çalışıyorlar.
Bizler de basınolarak bu destekçileri sayfalarımıza taşımaktan, spora gönülverenlerle, Antalyaspor isminin salonlarda yaşatılması adınaçalışanlarla omuz omuza bulunmaktan gurur duyacağız.

‘Mücadele ruhuna’ ortak olmak isteyenlerden güzel haberler bekliyoruz.

http://www.akdenizmanset.com/root.vol?title=bu-ruha-ortak-olun&exec=page&nid=575885

Bakmadan Geçme