Bu Sözüm Sadece Size Hentbol’un Yıldızları

Zeynur Pehlivan , Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımının başarısı ile ilgili olarak ” Bu Sözüm Sadece Size Hentbol’un Yıldızları” adlı yazısını hentbolhaber.Net okuyucuları için paylaşıyor.

Zeynur Pehlivan yazısında şöyle diyor; 

"Bu sözüm Size Sadece Hentbolun Yıldızları

Öncekiakşam“Hocam Merhabalar. Geçen sezon sizinle bir konuşmamız olmuştu ve yurt dışına gitmemi çok istediğinizi söylemistiniz. Bende elimden geleni yapacağımı ve zamanı gelince gidecegimi hatta sizi şampiyonlar ligi maçıma davet edeceğimi söylemiştim. Şükürler olsun ki bu konuşmayı tekrar yapmak bana nasip oldu. Sizi ve ailenizi maçlarımıza kesinlikle bekliyorum hocam.”diye bir gönderi okudum kendi facebook sayfamda.

Yunus’u, önce memleketlim, yani Eskişehir’li, sonra iyi bir kaleci, daha sonra milli takımın kalesini koruyacak kadar iyi bir kaleci, şimdi ise, ligimizin en değerli kulübü olan Beşiktaş Mogaz’a transfer olacak kadar iyi olduğu için seviyordum. Ama bana yazdığı bu yazıyı okuyunca, insanlığını daha çok sevmeye başladım.

Milli takımımızın ve geçen sene Ankara İl Özel İdare’de oynadığı dönemde kaleci Yunus Özmusul’la Thf Spor Salonunda her karşılaşmamızda aramızda böyle konuşmalar olurdu. Yunus, geçen sezon kulüp ve milli takım müsabakalarında harika maçlar çıkarmıştı. Hentbolda, bir kalecinin oyuna ne kadar büyük katkısı olduğunu kanıtlarcasına tek başına büyük işler başarıyordu. Bende her defasında kendisine, bu kadar güzel performans sergileyen ve büyük hedeflere ulaşmak için nasıl çabaladığını gördüğüm sporcuların yurtdışında oynamaları gerektiğini söylüyordum. Hatta, milli takımımızı sağ oyun kurucusu Can Çelebi ile de aynı konuşmayı yapardık. Can, bu hayalini gerçekleştirdi ve Hırvatistan’ın Nexe takımına transfer oldu. O da burada oynanan ve oynadığı hentbolu yeterli görmeyen yetenekli bir sporcuydu. Can amacına ulaştı.

Yunus, belki bir Avrupa takımına transfer olmadı ama, altı senedir “hentbol” denildiğinde,“şampiyon” denildiğinde ilk akla gelen ve Türk hentbolunun tek, sürekli, büyük ve yenilmez armadası olan Beşiktaş Mogaz takımına transfer oldu. Çok kısa zamanda da kendisinin, Beşiktaş Mogaz’ın ve bizlerin hayali olan, Şampiyonlar Ligi gruplarına kalarak muhteşem bir sezon yaşayacağımızın sinyalini verdi ve Avrupa hedefine ulaşmış oldu.

Yurda döndükten sonra da bana yukarıdaki bu yazıyı yazdı. Beni ve benim gibi hentbol sevdalısı olan ailemi de unutmamıştı. Tabii ki bu davet beni çok mutlu etti. Hentbolu,görmek istediğim noktaya taşımış olan Beşiktaş Mogaz Hentbol takımını,Avrupa’nın en iyi takımları karşısında seyretmek ayrı bir keyif olacak. Açıkcası Yunus beni davet etmese de ben orada olacaktım, ama böylesi “ballı lokma tatlısı” tadında olacak.

Haber

Arkadaşlar, Yunus’un beni oynayacakları Şampiyonlar Ligi maçlarına davet ettiği gibi, şimdi bende sizleri Türkiye’nin en iyisi olan Beşiktaş Mogaz Hentbol takımının, Avrupa Hentbolunun en iyileri ile karşılaşacakları Erkekler Hentbol Şampiyonlar Ligi maçlarına davet etmek istiyorum.

Beşiktaş Mogaz’ın Şampiyonlar Ligi gurubunda kimler yok ki.. Başarılarını yazmaya kalksam buraya sığmayacak kadar büyük olan “Bir kulüpten daha fazlası”FC Barcelona, böylebüyük bir kulübü geçen sene VELÜX EHF MEN’s FİNAL4’da yenen ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Alman SG Flensburg-Handewitt, Hentbolun ekol ülkesi Danimarka temsilcisi KIF Kolding Kobenhavn, Avrupa’nın en iyi kulüplerine oyuncu yetiştiren İsveç’ten Alingsas HK, 2016 Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonasının düzenleneceği ve bunun için inanılmaz bir çıkış yakalayan ve hazırlanan Polonya ekibi Orlen Wisla Plock takımları..

Bizler, yani Hentbolun Yıldızları, en son Barcelona gibi büyük takımları 1990-1991 sezonundaEskişehir Eti ile Şampiyonlar Ligi yarıfinal karşılaşmasında görmüştük.O tarihten sonra biz hem hentboldan, hem birbirimizden koptuk. Ben hiçbir zaman kopmadım ama bizler yıllar sonra ilk kez,A Bayan milli takımımızın Danimarka ile oynayacağı Play-off maçı için “Hentbolun Bayan Yıldızları” olarak Ankara’da toplandığımızda, o sahaya çıktığımızda, o topu elimize aldığımızda, o teri sırtımızda hissettiğimizde bizi mutlu eden şeyin hentbol olduğunu bir kez daha anladık.

Eskişehir Hentbol yıllarca “Hentbolcular Buluşuyor” etkinliği ile bunu devam ettirdi ve her yılbizler bu keyfi, bu tadı yaşamak için o tarihi sabırsızlıkla beklemeye başladık. Bu sene İstanbul’un organize ettiği ve adına “Hentbolun Yıldızları” dediği son etkinlik ise bizi aldı, savurdu ve o eskimeyen, sıcaklığını hiç kaybetmemiş dostlarla, dostluklarla ve bizi biraraya getiren hentbolla buluşturdu.

Bizler şimdi birbirimizi bulduk. Beşiktaş Mogaz’da Hentbol’da ki yerini. Bizler yıllarca oynanan hentboldan zevk almadığımızı düşünerek salondan ve hentboldan ayrı kaldık.Ama bu sene Erkekler Süper Liginde, “Beşiktaş Mogaz ve diğerleri” olarak bir sezon yaşanacak. Tıpkı “Futbol ve diğer sporlar” anlayışında olduğu gibi. Beşiktaş Mogaz hedefini tamamen Avrupa’ya yönlendirmiş ve ilk hedefine ulaşmış durumda.

Hentbolun Yıldızları; hentboldan ve birlikte olmaktan büyük zevk alan,senede bir kez biraraya gelmenin yetmediğini gören bizler, gelin Beşiktaş Mogaz’ın Şampiyonlar Ligi maçlarında biraraya gelelim.Onları Avrupa’nın en iyi takımlarına karşı verecekleri büyük mücadelelerinde yanlarında olalım. Başarılı olmak için elinden geleceğini yapacağını söyleyen Yunus ve Beşiktaş Mogaz’ı,bir hentbolcu olarak, “Hentbolun Yıldızları” olarak destekleyelim.

Yunus’un bana söylediği; “Sizi ve ailenizi kesinlikle maçlarımıza bekliyorum, arkadaşlar!”sözleriyle sizleri maça davet ediyorum. Salonda gerçek hentbol seyircileri olsun. Kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Beşiktaş taraftarlarının coşkusuna bırakan ve Şampiyonlar Ligi gruplarına kalarak bizlere büyük maçlar seyrettirecek olan Beşiktaş Mogaz Hentbol takımını destekleyen gerçek hentbol seyircileri bulunsun.

Haydi “Hentbolun Yıldızları”.. Bugünün Türk Hentbol Yıldızlarıyla tanışmak, bugünün Avrupa Hentbolu ile buluşmak, hentbol ekollerini alkışlamak ve gerçek hentbolu görmek için Beşiktaş Mogaz’ın maçlarında buluşalım. “Ya yapma ya!”, “Vay anasına be, meğer neyi kaçırmışız!”, “Keşke!” “Ya anlatıyorlar da, hentbol ne olmuş böyle’” demek istemiyorsanız, mutlaka ama mutlaka bu maçlara gelmelisiniz.

Beşiktaş Mogaz için, “Hentbolun Yıldızları” için, hentbol için..

Bakmadan Geçme