Bu takım uçarsa kimse tutamayacak…

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında 20. günün takımı Ola Lindgren yönetimindeki İsveç şampiyonu IFK Kristianstad.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi geri sayımında 20. günün takımı İsveç’in turuncuları IFK Kristianstad.

Şampiyonlar Ligindeki ilk sezonunda pırıl pırıl parlayan genç oyuncularıyla çok takdir gören İsveç şampiyonunu Türk hentbolseverlere Björn Pazen’in kaleminden aktarıyoruz: 

1953’ten 2015 yılına kadar şampiyonluk yaşayamayan IFK Kristianstad, geçen sezon üst üste ikinci İsveç şampiyonluğunu kazandı. Ola Lindgren yönetimindeki ekip ulusal ligdeki başarısının yanında VELUX EHF Şampiyonlar Ligindeki ilk sezonunda da büyük beğeni topladı. Lindgren, IFK’ya odaklanmak için İsveç milli takım antrenörlüğü görevinden istifa ettiğini açıkladı.

62 YIL SONRA ŞAMPİYON

Kristianstad, geçen sezon grup aşamasında Kolding’i iki kere, Löwen’i bir kere mağlup etti. Kielce’ye ilk maçta mağlup olsa da ikinci maçta Şampiyonlar Ligi şampiyonu ile berabere kaldı. Ancak bu zorlu gruptan Son 16’ya yükselmek mümkün olmadı.

Haber

Andreas Cederholm 

Devler ligindeki ilk sezonda gösterdikleri olağanüstü performansları ile IFK oyuncuları diğer kulüplerin dikkatini çekti. Fredric Pettersson ve Andreas Cederholm Fransa’ya, Norveçli yıldız Kristian Björnsen Bundesliga’ya (HSG Wetzlar) ve diğer Norveçli Christian O’Sullivan son Alman Kupası şampiyonu SC Magdeburg’a transfer oldu.

Lindgren’in işi bu geçiş aşamasının iyi atlatılmasını sağlamak. Kulübün bu sezon hedefi İsveç’te üst üste 3. kere şampiyon olmak ve VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde bir adım daha ileri gitmek. IFK, Bir önceki sezon olduğu gibi Löwen, Kielce, Vardar ve Szeged ile karşı karşıya gelecek. Son 16 için mücadele edeceği diğer ekipler ise Zagreb, Celje ve Brest olacak.

ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARI BELLİ OLDU

Menajer Nikolas Larsson; “Evimizdeki harika atmosferde iyi oyunlar çıkararak Son 16’yan ulaşmayı hedefliyoruz. Kielce ve Rhein-Neckar Löwen dahil olmak üzere birçok güçlü takım ile çok zor bir grupta oynayacağız. Lindgren, Löwen’de Gudmundur Gudmundsson’un selefiydi. İzlandalı Gudmundsson, Rio 2016’da Danimarka’ya ilk altın madalyasını kazandıran antrenör oldu.

Kielce, Löwen ve Vardar’ın gruptaki ilk üç sıra için en güçlü adaylar olduğunu söyleyen İzlandalı Takım Kaptanı Olafur Gudmundsson ise gruptan çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

KISACA IFK KRISTIANSTAD

IFK Kristianstad’ın 2016/2017 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubundaki rakipleri Bundesliga’nın son şampiyonu Rhein-Neckar Löwen, Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu KS Vive Tauron Kielce, kadrosunu güçlendiren Makedonya şampiyonu HC Vardar, Veselin Vujovic’in Hırvatistan şampiyonu HC PPD Zagreb, Belarus şampiyonu HC Meshkov Brest, Macar MOL-Pick Szeged ve bir başka Şampiyonlar Ligi şampiyonu RK Celje Pivovarna Lasko.

İsveç Şampiyonu: 1941, 1948, 1952, 1953, 2015, 2016

Gelenler: Gunnar Steinn Jonsson (VfL Gummersbach), Mario Lipovac (Redbergslid IK), Alexander Tatarintsev (Gornik Zabrze), Stig Tore Moen (Bodö HK), Philip Henningsson (IFK Ystad), Tim Sörensen (Skanderborg)

Gidenler: Johan Jepson (jübile), Fredric Pettersson (Fenix Toulouse), Andreas Cederholm (Fenix Toulouse), Kristian Björnsen (HSG Wetzlar), Anton Lindskog (HSG Wetzlar), Christian O’Sullivan (SC Magdeburg), Marcus Dahlin, (Mors-Thy), Oskar Cosmo (O/V Helsingborg)

Antrenör: Ola Lindgren (Şubat 2012)
Kaptan: Olafur Gudmundsson

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi karnesi
2016/2017 Sezonu dahil 2
Grup maçları (1): 2015/16

EHF Kupası karnesi
Grup maçları: 2013/14

Haber

Kristianstad taraftarı Redbergslid maçında. Nisan 2016, Fotoğraf: Avdo Bilkanovic 

Bakmadan Geçme