Bu yazının başlığını siz koyun!

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, Yenimahalle Belediyesi SK ile Ardeşen GSK arasında oynanan ve Rize temsilcisinin 30:33 galibiyeti ile sonuçlanan müsabakayı ele aldı.

Bu yazının başlığını siz koyun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OYNAMAZSAN KAZANAMAZSIN

ARDEŞEN’İN ZAFERİ

YEDİ METRE SENDROMU

Ve buna benzer onlarca başlık altında yorumlanabilecek bir maç izledik çarşamba günü. Lider Yenimahalle Belediyesi ile dördüncü sıradaki Ardeşen Gençlik arasında.

Önce Oynamazsan Kazanamazsın: İlk yarının 15’inci dakikasında 3, 21’inci dakikasında 4 farkla öne geçtiğin maçı 3 farkla yenik bitiriyorsan, oynadığını söyleyemezsin!

Sonra Ardeşen’in Zaferi: 8 golle oynayan Duygu Sakallı, 7 gol atan Neslihan Arcanca, 6 gollü Olha Vashchuk ve 5 gollü Valeria Zoria ile ulaştı bu zafere Ali İhsan Tekin’in öğrencileri.

Veee Yedi Metre Sendromu: Maç boyunca 8 adet 7 metre cezasına hükmetti Özgür Benli-Savaş Yüksel hakem ikilisi. 6 adedi Yenimahalle Belediyesi lehine, ikisi Ardeşen Gençlik lehine.

Yenimahalle Belediyesi’nde 7 Metreleri Yeliz Özel ile Olga Lauik kullandı. 

Yeliz Özel kullandığı 2 yedi metreyi de gole çeviremedi!

Olga Lauik ise kullandığı 4 yedi metreden üçünügolle sonuçlandıramadı!

Gelin biraz matematikle uğraşalım: 6 tane yedi metre kazanıyorsun, 5’inde gole ulaşamıyorsun! Maçı 3 farkla kaybediyorsun! Eğer o kaçan 5 yedi metreyi atsan, 2 farkla galipsin!

Oysa ne güzel başlamıştı maç Yenimahalle Belediyesi için. Salondaki seyirciler hep bir ağızdan İzmir marşını söylemeye başladılar ilk düdükle beraber. THF Salonu, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa! Adın Yazılacak Mücevher Taşa!” sesleriyle inledi.

Az önce yazdığım gibi başlarda biraz çekişti iki takım sonra Maja ve Nurceren’in golleriyle 3 farkı yakaladı lider. Ardeşen yetişti, Olga ve Marina farkı dörde çıkardı. Olha ve Duygu farkı kapattı. Esra ilk yarının sonucunu ilan etti: 17:16

Ardeşen ikinci yarıya golle başladı ve sürdürdü. Sekizinci dakika dolarken Ardeşen 18:22 öndeydi. Yenimahalle 12’inci dakikada 22:22 eşitliği yakaladı ama iki dakika sonra fark yeniden üçe çıkmıştı: 22:25

Bu fark maçın son düdüğüne kadar sürdü ve Ardeşen Gençlik maçı 30:33 kazanarak dördüncü olarak geldiği Ankara’dan üçüncü sıraya yükselerek ayrıldı. 

Yenimahalle mi? Sanırım parmaklarının arasından kayıp giden maça ve şampiyonluğa yanıyor.




Bakmadan Geçme