Bursa’nın Başarılı File Bekçisi

Hentbolhaber.Net'in Kurban Bayramında özel konuğu Bursa Nilüfer Belediyespor'un başarılı file bekçisi Serkan Serbest.

Kısaca biraz Serkan Serbest Kim dir? Sizlere tanıtmak isteriz. Serkan Serbest, 5 Mayıs 1982  Bursa doğumlu, Genç Milli Takım formasını giyen, Bursa Nilüfer Belediyespor altyapısında yetişen ve son 14 sezondur Bursa Nilüfer Belediyespor’da oynayan, 16 Forma numarasının sahibi  ayrıca Bursa Nilüfer Belediyespor’un  kaptanıdır.

**Serkan’a ilk sorumuz “Hentbol’e Nasıl Başladın?” oldu.Haber

Serkan Serbest : Hentbole orta okulda başladım. O zaman ki beden eğitimi dersi öğretmenim Yadigar Yaman’ın teşvikiyle her şey gerçekleşti.Ondan sonra ki süreçte de okul takımı , kulüp takımı derken 10 yılı Hentbol Süper Liginde olmak üzere Bursa Nilüfer Belediyespor’da oynamaya devam ediyorum.
 

 **Serkan, Kalecilik Nasıl Bir Duydu? Herkes Kaleci Olabilir mi?

Serkan Serbest: Kalecilik aldığınız sorumluluk itibari ile bir takımın %50’den fazlasını kapsadığı için, çok zor, çok meşakatli ve o kadar da zevkli,eğlenceli bir mevkii. Bence herkes kalecilik yapamaz. Kalecilik insanın içinde olan gizli bir yetenektir. İşlenmeyi bekler. Kaleciler özel insanlardır.

**Peki Antremanlar da Kalecilerin Yapması Gerektiğine İnandığın , Özellikle de Senin Antremanlarda uyguladığın Antreman Şekli Nedir ve Eksiklik Nedir?

Serkan Serbest: Bana göre eksiklik Liglerde Kaleci Antrenörü zorunluluğunun olmaması. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Takımda İsmet , Stanko ve ben olmak üzere üç kaleciyiz. Bazen birbirimizi antrene etmek zorunda kalabiliyoruz.

Antremanlarda genelde Sıçrama , Çabukluk ve Refleks Geliştirici hareketler üzerine yoğunlaşıyoruz. 

Haber
 

**Takımda altyapıdan yetişen iki kaleci sen ,İsmet ve yabancı kaleci Stanko. Üç Kaleci olarak rekabeti nasıl değerlendiriyorsun?

Serkan Serbest : Takımımızda bahsettiğim gibi üç kaleciyiz ve çok iyi anlaşıyoruz. Rekabet tabiki takımımızı daha iyi yerlere taşımak için gerekli ve sporun içinde olmazsa olmazlarından önemli bir unsur. Kaleci pozisyonunda takımımızda rekabetin olması ilişkilerimizi etkilemiyor, aksine daha da kuvvetlendiriyor. Bizim arkadaşlığımız ve dostluğumuz diğer takımlara göre daha üst seviyede diye düşünüyorum. Bu da aldığımız neticelerden belli.

**Serkan, Yeni Evlenmiş Bir Sporcu olarak Sana Mutluluklar Dileriz.  Antremanlar , Maçlar ve  Özel Hayat. Zor Oluyor mu?

Serkan Serbest:  Yaklaşık olarak bir yıldır evlilik hayatım var. Eşim Sevin Sinmez Serbest Üç Adım Atlama Büyükler Türkiye Rekortmeni ve A Milli Takım Sporcusu olduğundan dolayı ikimizde birbirimizi iyi anlıyoruz ve fazla zorluk çekmiyoruz. Antremanlardan ve kamplardan kalan zamanlarda birbirimize vakit ayırmak, özel hayatımın tamamını kapsıyor.

Haber


** Uzun yıllardır Bursa Nilüfer Belediyespor’da Kadrosunda Yer Alıyorsun, Takım Kaptanı Olmak Nasıl Bir Duygu?

HaberSerkan Serbest: 14 Sezondur Nilüfer Belediyespor’da kalecilik yapıyorum. Bu ilk kaptanlık deneyimim değil. Yıldız-Genç takımımızda da kaptanlık yaptım. “Takım Kaptanı olmak Nasıl Bir Duygu?” sorusunu bana değil takım arkadaşlarıma , antrenörlerime ve yöneticilerime sormanız gerekir. ?


**Bu Sezon Kadro Genişliği ve Kalitesi Açısından Siz Oyunculardan Beklenti Fazla. Hedefleri Nasıl ve Ne Olarak Koydunuz?

Serkan Serbest: Kadromuz şuan geniş elbet ancak liglerde ki rakiplerimizin de geniş kadroları var. Bizim kadromuzda her pozisyonda en az iki arkadaşım var ve kendi mevkiinde isim yapmış oyuncular. Tabi ki bu da beklentiyi ve  hedefleri otomatikman yükseltiyor. Şuan için Şampiyonluktan bahsetmek çok erken. Aşama aşama takımımız şampiyonluk için hedeflenen yılların ilk temellerinde.

Yönetimimiz gerçekten çok yerinde transferler yapıp, hedefimiz olan şampiyonluğun en kısa süre zarfında Bursa’ya Nilüfer’e getirmeyi planlıyor. 2013-2014 sezonunda ilk hedefimiz Avrupa Kupasında son 4 takım arasına kalabilmek, Türkiye Kupası’nı kaldırabilmek veSüper Lig’de Şampiyonluk Play-Off’un da Final Oynamak!

**Son olarak Türk Hentbolunun İlerlemesi ve Daha da Gelişmesi İçin Neler Yapılabilir?

Serkan Serbest: Türk hentbolunun ilerlemesi ve daha da gelişmesi için federasyonumuz gerekli çalışmaları yapıyordur buna eminim. İddaa ve NTVspor Canlı Yayınları federasyonumuzun yoğun çalışmaları sayesinde gerçekleştiğini tüm camiamız bilmektedir. Ancak şuan Liglerde 5 Yabancı uygulaması var.Bu uygulama Türk Hentbolu açısından İyi mi ? Kötü mü?  Bunu iyi düşünmek gerekli.
 

Haber
 

Hentbolhaber.Net ekibi olarak Serkan Serbest’e röportajımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyor, Tüm Hentbol Severlerin tekrar bayramını kutlarız.

Hentbolhaber.Net bir yeniliğe daha imza atıyor ve Hentbolhaber.Net sayfamızda olan Röportajlarımızı artık E-Dergi şeklinde karşınıza getiriyoruz.

 E-Dergi’yi Okumak İçin Aşağıdaki Linki Çift Tıklayınız 

Bakmadan Geçme