Büyük şölen öncesi oyuncular ne dedi?

EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi Final4’un başlamasına sayılı saatler kala, katılımcılar basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

VIPERS KRISTIANSAND (NORVEÇ)

Jana Knedlikova (ÇEK) — sağ kanat

-Yarı finaller öncesindeki duyguları:

“Tekrar burada olmak ve dörtlü finale katılmak gerçekten harika bir duygu. Macaristan’da uzun yıllar geçirdim. Györ’den ayrılalı yıllar oldu ve bu süreçte birkaç kez karşılaştık ama Györ’e karşı oynadığım her maç her zaman özel olacak”

-Altıncı kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanma şansına sahip olmak üzerine düşünceleri:

“Tabii ki altı kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olma hayalim var ama aynı zamanda Vipers ile üçüncü şampiyonluğum da olabilir, bu yüzden bunun bir takım hayali olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için mücadele edeceğiz.”

-Maç hazırlıkları hakkında:

“Her önemli maça hazırlandığımız gibi hazırlandık. Büyük hayallerimize ulaşmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ama nihayetinde bu bir oyun ve mücadelenin aynı zamanda eğlenceli olacağına da eminim.”

Markéta Jeřábková (ÇEK) — sol oyun kurucu

-Turnuva öncesi hisleri:

“Sahada olmak ve oynamak için sabırsızlanıyorum. Budapeşte’ye geldiğimiz ilk andan itibaren organizasyonun her dakikasından keyif aldım. Takım arkadaşlarıma baktığımda da aynısını görüyorum.”

-Geçen yılın şampiyonu olarak sahaya çıkmak üzerine düşünceleri:

“Kulüpten herhangi bir baskı yok. Ayrıca kendimize fazladan ‘bunu kazanmamız lazım’ beklentileri yüklemiyoruz. Sadece oyunumuzu oynamak ve en iyi performansımızı sergilemek istiyoruz.”

-Yarı final için söyledikleri:

“Györ dünyanın en iyi takımlarından biri ve zor bir maç olacak. Kondisyon seviyemiz zirvede olmalı. Maçı dört gözle bekliyorum.”

Katrine Lunde (NORVEÇLİ) — kaleci

Rekabet üzerine:

“Dört takım da gerçekten güçlü ve burada olmayı hak ediyor. Zirveye ulaşabileceklerini gösterdiler. Kime karşı oynarsanız oynayın maçlar zor geçecek. Önce Györ ile karşılaşacağız. Bu yıl takıma gelen birçok yeni oyuncuyla birlikte birçok değişiklik yaşadık ve şimdi nasıl oynayacağımız konusunda farklı seçeneklerimiz var.”

-Yarı finaldeki rakipleri hakkında:

“Harika ve deneyimli oyuncularla güçlüler. Bir kaleci olarak onları analiz etmek çok zor ama elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bir sürü gol, kısa ataklar ve hızlı hücumlar bekliyorum. Umarım kurtarabilirim.”

Ole Gustav Gjekstad (NORVEÇLİ) — teknik direktör

EHF FINAL4 ile ilgili görüşleri:

“Zor bir turnuva olacak. Önümüzde şansların eşit olduğu iki maçımız olduğunu biliyoruz. İkincisi final mi yoksa bronz madalya maçı mı olacak göreceğiz.”

-Yarı final hakkında:

“Her iki takım da koşmak istediği için yüksek tempolu zorlu bir maç olacak. Belirleyici faktör, tempoyu kimin kontrol edebileceği olacak – ikimiz de bunun için mücadele edeceğiz. Györ’ün harika bir ekibi ve büyük deneyimi var. Bu yüzden heyecanlı bir maç olacak.”

Rakamlarla 2022-23 EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi

GYÖRI AUDI ETO KC (MACARİSTAN)

Sandra Toft (Danimarkalı) — kaleci

-Vipers’a karşı nasıl bir oyun bekliyor:

“Zor bir maç bekliyorum. Vipers inanılmaz bir takım. Harika oyuncuları var, bu yüzden onları durdurmak için savunmamızın keskin olması gerekiyor. Şampiyonlar Ligi’nde belki de en iyi hücum yapan ekip ve çok koşuyorlar. Hazırlık için bolca zamanımız oldu ve onları iyi inceledik. Çok fazla koşu, hızlı hücumlar ve kaleciler arasında büyük bir mücadele bekliyorum. Zorluk çok büyük, ama bu Şampiyonlar Ligi yarı finali, bu yüzden böyle olması gerekiyor.”

Ana Gros (Slovenyalı) — sağ oyun kurucu

-Vipers’a karşı yarı final hakkında:

“Onlar harika hücum oyuncuları. Kolay bir şekilde çok fazla gol atıyorlar. Bizim yapmamız gereken de aynı şekilde gol atmak. İyi bir maç olacak ve genel olarak her iki taraf da çok fazla koşacak. Elimizden geleni yapacağız.”

-Macaristan’da oynamak üzerine:

“Bence harika olacak. Rekor sayıda seyirci olması bekleniyor – bu her sporcunun hayalini kurduğu bir şey. Macarlar iki Macar takımının şampiyonlar ligi finalini oynamasını hayal ediyor. Henüz finali düşünmüyoruz. Önümüzde bir yarı final maçı var. Şimdi ona odaklanıp kutlamayı sonra yapalım.”

Ambros Martin (İspanyol) — teknik direktör

-FINAL 4 beklentileri üzerine:

“Şampiyonlar Ligi’ni tekrar kazanmak amacıyla buradayız. Her iki günde de sahada kazanan olmak için mümkün olan hatta imkansız olan her şeyi yapmalıyız. Bunun için çalışıyoruz ve motivasyonumuz zirvede.”

-Yarı final hakkında:

“En önemli şey, her zaman oynadığımız gibi oynamamız gerektiği. Vipers dünyanın en iyi takımlarından biri ve yüksek standartta hentbol oynayan bir takıma karşı sahaya çıktığınızda, sadece taktikler ve oyuncuların bireysel yetenekleri yeterli olmaz. Son saniyeye kadar mücadele etmek ve onları mağlup etmek düşüncesiyle sahaya çıkmalıyız ve ben takımımın motivasyon seviyesinden fazlasıyla memnunum.”

-Ev sahibi taraftarın önemi hakkında:

“Taraftarların size EHF FINAL4’te belirleyici olabilecek o yüzde birlik şansı verebileceğini her zaman söylerim. Turnuva Macaristan’da olduğu için fazlasıyla şanslıyız. Takımımın taraftarı önünde oynamasını dört gözle bekliyorum. Onlardan gelen enerji çok büyük bir motivasyon ve bu enerji bizi daha yükseğe taşıyabilir.”

Bir başkadır Haziran ayında Budapeşte

TEAM ESBJERG (DANİMARKA)

Nora Mørk (Norveçli) — sağ oyun kurucu

-Yarı final hazırlıkları hakkında:

“Artık tam bir kadroya sahibiz. Hamilelikten dönen oyuncularımız var, sakatlıktan dönen oyuncularımız var ama son birkaç hafta harika geçti. Taktiksel olarak iyi bir iş çıkardık. Burada olmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Takımın geçen yıl EHF FINAL4’te olması da önemli, bu deneyimi şimdi kullanabiliriz.”

-FTC’ye karşı yarı final maçı hakkında:

“Sadece yarı finale odaklanıyoruz. Takımımızın finale kalması harika olur ama önce FTC’yi yenmemiz gerekiyor ki bu son derece zor olacak. Evlerinde oynama avantajları var ama bizim de şansımız yüksek. Mevzu baskı ve yoğun anlarla nasıl başa çıktığımızla ilgili. Hiçbir şey Budapeşte’yi FTC’yi finalde görmekten daha mutlu edemez, ama onları durdurmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Yedi Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanma şansı üzerine:

“Herkes bana yedinci şampiyonluğu soruyor, bu yüzden düşünmemek biraz zor. 18 yaşımdan bu yana Şampiyonlar Ligi’nde oynuyorum. Çok fazla deneyimim var. Yapabilirsem, harika olacak ama kazanan sadece ben olmayacağım. Bir gün emekli olduğumda, bu büyük bir başarı olacak.”

Henny Reistad (Norveçli) — orta oyun kurucu

-FTC’ye karşı yarı final hakkında:

“FTC’ye şans vermeyen pek çok insan var ama onlara bu şekilde yaklaşmamızın hata olacağını düşünüyorum. Bu sezon burada olmalarının bir nedeni olduğunu kanıtladılar ve Metz gibi büyük kulüpleri yendiler. Bu mücadeleye çok iyi hazırlandık. Onları yenmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

-Dolu bir salonda oynamak hakkında:

“19 bini Macar olmak üzere 20 binden fazla kişinin önünde bir Macar takımıyla rekabet etmek gerçekten zor olacak. Taraftarlara değil oyuna odaklanmalıyız çünkü odağı kaybedersek en yüksek seviyeye, EHF FINAL4’te gerekli olan seviyeye, ulaşamayız.”

Takımdaki atmosfer hakkında:

“Sakin ve iyi hazırlanmış durumdayız. Sezon boyunca burada olmak ve Şampiyonlar Ligi’nin galibi olmak için çalıştık. Önümüzde FTC maçı var. Ev sahibi takımı yenmeye ve ardından finali kazanmaya odaklandık.”

Kaja Kamp (Danimarkalı) — pivot

Takımdaki hava üzerine:

“Bence iyi bir enerjimiz var, herkes kendine iyi bakıyor. Bize yardımcı olmak için yanımızda birçok insan var.  Çevremizde çok iyi bir enerji olduğunu hissediyorum. İnsanlar burada olmaktan mutlu.”

FTC’ye karşı maç hazırlığı hakkında:

“Bence onlar için en önemli şey ev sahibi avantajına sahip olmaları ve taraftarları. Hızlı oynuyorlar, dikkat etmemiz gereken en tehlikeli yönleri bu. Fiziksel kondisyonu koruyacağız. Biz de güçlü bir takımız ve maçın bize neler getireceğini göreceğiz.”

Macaristan’da oynamak hakkında:

“Kendimi iyi hissediyorum. Bu şehre döndüğüm için mutluyum. Kalabalığı dört gözle bekliyorum. Geçen yıl çılgıncaydı ama şimdi dörtlü finalde Macaristan’dan iki takım var, bu çok özel bir şey. Bu şehri seviyorum.”

Jesper Jensen (Danimarkalı) — teknik direktör

FTC maçıyla ilgili beklentiler:

“FTC saygıyı hak ediyor. Basın bizi favori olarak görüyor, özellikle Danimarkalılar, ancak bence FTC’ye daha fazla saygı gösterilmesi gerekiyor. Macaristan ligi de zorlu bir lig. Bu güçlü bir takım ve Gábor’un [Elek] harika bir iş çıkardığına inanıyorum.”

FTC taraftarları hakkında:

“Bu taraftar önünde oynamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Danimarka’daki tribün kültüründen çok farklı; çok ateşli ve harikalar. Harika bir atmosfer oluşturuyorlar. Bu fırsat için gerçekten çok mutluyum. Onların önünde oynayabilmemiz harika bir deneyim olacak.”

Hikmet Vurgun, EHF Şampiyonlar Ligi detaylarını paylaştı

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (MACARİSTAN)

Angela Malestein (Hollandalı) — sağ kanat

Turnuvanın zayıf takımı olarak görülmeleri üzerine:

“Esbjerg, Nora Mørk, Henny Reistad ve Vilde Mortensen Ingstad gibi birinci sınıf oyunculara sahip harika bir takım. En üst seviye, buna şüphe yok. Elbette bunun farkındayız, ancak biz de buraya sadece bir iyi maçla (Metz) gelmedik. Takım olarak oynayabilir ve savaşabilirsek, o zaman tehlikeli de olabiliriz. Sakiniz. İyi hazırlandık.”

MVM Dome hakkında:

“Bu benim ilk EHF FINAL4’üm ve FTC ile birlikte MVM Dome’da rekor sayıda seyircinin önünde olmak benim için mükemmel bir deneyim olacak. Bu anlar için hentbol oynuyorum. Çok sayıda Macar taraftar var. Sahaya inmek için sabırsızlanıyorum.”

Hazırlık ve beklentiler hakkında:

“Hafta içi evde hazırlandık, ardından otele geldik. Maçlar için sabırsızlanıyoruz. Herkes heyecanlı ve motive ve sezonu iyi bitirmek istiyoruz. Dünyanın en iyi takımlarıyla karşılaşacağız, harika bir atmosfer olacak ve taraftarlarımız da bizi büyük şevkle destekleyecektir diye düşünüyorum.”

Gréta Márton (Macar) — sol kanat

EHF FINAL4’e ilk kez katılmak hakkında:

“Metz’de yaptıklarımız ve ulaştığımız şey bir mucize. Kendimizi aştık ve burada olmaktan gerçekten gurur duyuyoruz. Umarız bu formu koruyabilir ve hafta sonu güzel hentbol oynayabiliriz.”

FTC üzerindeki baskı hakkında:

“Üzerimizde baskı yok. İlk şampiyonlar lifi finalimizi kazanmak gibi bir beklentimiz olmadığı için eğlenebiliriz. Ancak bu EHF FİNAL 4’ü kazanmak ve evimizde en büyük kupayı kaldırmak için elimizden geleni yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Sonuç olarak üzerimizde bir baskı yok.”

Esbjerg’e karşı yarı final hakkında:

“Bir EHF FINAL4’te kolay maç olmadığını biliyoruz. Daha fazla deneyime sahip zorlu bir rakiple karşılaşacağız. Neyse ki kadromuzda bu büyük maçlardan önce bize tavsiye verebilecek deneyimli oyuncularımız var.”

MVM DOME’daki atmosfer hakkında:

“20 bin taraftarın önünde oynayacağım için ne kadar heyecanlı olduğumu anlatamam. Tüylerim diken diken oluyor. FTC dünyanın en iyi taraftar kitlesine sahip. Onları mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız.”

Gábor Elek (Macar) – teknik direktör

FİNAL 4 hakkında:

“Dörtlü finalde olmamız bizim için bir hediye çünkü bu sezon bizden daha iyi takımlar da yarıştı. Şansızlıklar yaşadık, çok fazla sakatlık ve hastalık oldu ama hayat bize sezon boyunca kaybettiklerimize karşılık bir şey verdi. Takımla bu zamanın tadını çıkarmak istiyorum. Oyuncularıma maçlar konusunda baskı yapmak istemiyorum. Bu kadar çok insanın önünde oynamak kesinlikle güzel bir şey olacak.”

Esbjerg ile yarı final hakkında:

“Onlara karşı her zaman iyi maçlar oynuyoruz. Esbjerg’in hocası gerçekten yaratıcı ve iyi hazırlanmış. Maçın bize neler getireceğini göreceğiz.”

 

Kaynak: eurohandball.com

Bakmadan Geçme