Büyük usta Lazarov…

Büyük Usta Kiril Lazarov, Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası’nda Ülkesini taşımaya devam ediyor.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – ABD’nin pandemi sebebiyle Dünya Şampiyonası’na katılamayacağını açıklayınca apar topar turnuvaya dahil edilen Kuzey Makedonya, Şili ile karşılaştı. Son anda Mısır’a gelen Kuzey Makedonya grubunda oynadığı ilk 2 maçta İsveç ve Mısır’a yenilince gruptan çıkma şansını Şili maçına bırakmıştı.

Kuzey Makedonya çekişmeli geçen müsabakanın ardından Şili’yi 32-29 mağlup ederek 2.tur gruplarına kalma hakkını elde etti. Şüphesiz bu başarı da en önemli pay  40 yaşındaki takım kaptanı Kiril Lazarova  ait. Fransa’nın Nantes takımında da forma giyen ve dünkü maçı 8 golle tamamlayan Lazarov klasını bir defa daha gösterdi.

Lazarov aynı zamanda Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü oyuncusu ünvanını elinde tutuyor. Tecrübeli oyuncu Dünya Şampiyonası grup müsabakalarında oynadığı 3 maçta topla 16 gol kaydetti.

Kuzey Makedonya bu galibiyet ile grup maçlarını 3.sırada tamamlayarak 2.tur gruplarına kaldı.Şili ise grubunda 4 oldu .Güney Amerika ülkesi klasman grubu maçları (25-32 sırayı belirleyen) oynayacak.

Bakmadan Geçme