Can Çelebi Fransa’da

Can Çelebi artık dünyanın en iyi iki liginden birinde forma giyecek. Milli Sağ Oyun Kurucumuz, Fransız Chartres Métropole Handball 28 takımına transfer oldu.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – Can Çelebi, Fransa 1. Ligi’nin (Ligue Nationale de Handball – LNH) yeni ekibi Chartres Métropole Handball 28’e transfer oldu.

Bundesliga ile birlikte dünyanın en iyi hentbol liglerinden biri olarak kabul edilen LNH’de Chartres forması giyecek olan Can Çelebi, Fransa’ya transfer olan ilk Türk hentbolcu oldu.

HIRVATİSTAN’DA ÇOK BAŞARILI OLDU
Geçtiğimiz sezon başında Süper Lif finalisti Ankara İl Özel İdare SK’dan Hırvatistan’ın RK Nexe Nasice ekibine transfer olan başarılı oyuncu, Nexe ile SEHA Ligi’nde mücadee etmiş ve takımının 2015/2016 Sezonunda da SEHA Ligi bileti almasında büyük rol oynamıştı.

Çelebi, hentbolun ekol ülkelerinden Hırvatistan’da başta Nexe taraftarları olmak üzere hentbol sevenlerin gönlünde taht kurdu.

Haber

Chartres, milli takımın vazgeçilmez oyuncularından genç Sağ Oyun Kurucu Can Çelebi’nin transferini resmi sitesinde şöyle duyurdu:

Haber

EHF KUPASI’NDA 30 GOL
Kulüpten yapılan açıklamada Can Çelebi ile 1 yıllık sözleşme imzalandığı kaydedildi. 25 yaşındaki oyuncunun geçtiğimiz sezon SEHA Ligi’nde ve Avrupa Hentbol Federasyonu Kupası’nda (EHF Kupası) mücadele ettiği ve EHF Kupası’nda 30 gol kaydettiği belirtildi.

Telefon ile ulaştığımız Can Çelebi, transferi ile ilgili ilerleyen günlerde bir açıklama yapacağını belirtti.

 

 

Bakmadan Geçme