Can Çelebi’den bayram mesajı

Türkiye’yi dünyanın en iyi liglerinde temsil eden milli sağ oyun kurucu Can Çelebi’den bayram mesajı…

HENTBOLHABER.NET – Bundesliga’da oynayan milli oyuncumuz Can Çelebi, sosyal medyadan bayram mesajı yayımladı.

Yurt dışı yolculuğuna Hırvatistan’da RK Nexe ile başlayan Çelebi, kısa sürede dikkatleri çekerek dünyanın iki numaralı ligi Fransa’ya transfer olmuştu. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne üç temsilci gönderen Fransa 1. Liginden sonra genç oyuncunun durağı dünyanın bir numaralı ligi olan Alman Bundesliga oldu. Milli Sağ Oyun Kurucu Çelebi, Almanya’da TVB 1898 Stuttgart ekibinin formasını giyiyor.

İşte Can Çelebi’nin Ramazan Bayramı mesajı:

Bayramlarda ziyaret en büyükten başlanır. Ben de ilk Anıtkabir’e gittim bugün, atamı görmeye.

Uzaklarda olmanın buruk bir tadı olur hep, anlatsan anlatılmaz söylesen anlaşılmaz. Uzakta olmanın kederi de neşesi de farklıdır anlayacağınız. Binlerce kişi alkışlayıp onore ederken sizi, gözleriniz bu duyguyu paylaşacak yakınınızı ararsınız. Bu yolda çektiğiniz acıyı, kederi ve bunların hepsini kendi ülkenin her hangi bir yerinde yaşama hazzını ve yoksunluğunu hissedeceksiniz. Türkiye’de olduğum şu iki haftadır gördüğüm her on kişiden dokuzu bana ‘Sakın dönme buralara… Oraya yerleşmenin yollarını bul. Burada huzur yok. Vatandaşlığını da alırsan bak keyfine, buralara gelip de ne yapacaksın?’ gibi hep aynı şeyleri söylediler.

Ne kadar da kolay söylediler?

Bugün vatanı ve toprağı için şuan bu bayram arifesinde bile haberlerini aldığımız canını kırpmadan veren askerlerimize ve şehit polislerimize,

Onların acılı ama gururlu ailelerine,

Belki de daha da acısı, canını verecek olan yüce insanlara…

Binbir yoklukla yaratılan bu vatana,

Bu vatan için emeği geçmiş her canlıya.

Kalabalıklar içinde hep yalnız kalmaya mecbur bırakılmış ülkeme,

Ve hiç görmeyip bu kadar sevebildiğimiz büyük insan Mustafa Kemal Atatürk, sana rağmen söylediler bunu.

Bugün dünyanın Hentbol olan her yerinde, başarıyla, gururla ve gözyaşlarıyla Can ÇELEBİ olarak değil, Türk Milli Hentbolcu olarak uğurlandım. Göz ardı edilen onca yaşadığım gururun yanında, belki hiç bir zaman ülke sporunun standartları dolayısıyla yaşayamayacağım, her sporcu gibi benim de hayalim olan olimpiyatlara ülkemin bayrağı ve forması altında katılamayacağım. Bu uğurda diğer sporcular gibi teklif gelse dahi başarılı olabilmek için ulusal kimliğimi değiştirmeyi, maddi ve manevi olarak hayallerimi gerçekleştireceğimi bilsem bile asla kabul etmeyeceğim. Ben ne büyüğüm ne de küçük sadece bir T.C. vatandaşı olarak yukarıda emeği geçen insanlar adına imkansızlıkları bahane etmeden ben yine yaptığım işin en iyisini elimden geldiğince yapmaya devam edeceğim. Ama siz, lütfen bana gitmekten söz etmeyin. Ben sizin yerinize de giderim, siz buralara iyi bakın. Bayramınız kutlu olsun. 

 

Bugün bayram,Bayramlarda ziyaret en büyükten başlanır. Bende ilkAnıtkabir’e gittim bugün, atamı görmeye. Uzaklarda olmanın buruk bir tadı olur hep, anlatsan anlatılmaz söylesen anlaşılmaz. Uzakta olmanın kederi de neşesi de farklıdır anlayacağınız. Binlerce kişi alkışlayıp onore ederken sizi, gözleriniz bu duyguyu paylaşacak yakınınızı veya uzağınızı arayacak, bu yolda çektiğiniz acıyı, kederi ve bunların hepsini kendi ülkenin her hangi bir yerinde yaşama hazzını ve yoksunluğunu hissedeceksiniz. Türkiye’de olduğum şu iki haftadır gördüğüm her on kişiden dokuzu bana ‘Sakın dönme buralara… Oraya yerleşmenin yollarını bul. Burada huzur yok.Vatandaşlığını da alırsan bak keyfine, buralara gelipte ne yapacaksın?’ gibi hep aynı şeyleri söylediler. Ne kadar da kolay söylediler?Bugün vatanı ve toprağı için şuan bu bayram arifesinde bile haberlerini aldığımızcanını kırpmadan veren askerlerimize ve şehit polislerimize, Onların acılı ama gururlu ailelerine, Belkide daha da acısı, canını verecek olan yüce insanlara… Binbir yoklukla yaratılan bu vatana,Bu vatan için emeği geçmiş her canlıya.Kalabalıklar içinde hep yalnız kalmaya mecbur bırakılmış ülkeme, Ve hiç görmeyip bu kadar sevebildiğimiz büyük insan #MustafaKemalAtatürk, sana rağmen söylediler bunu. Bugün dünyanın Hentbol olan her yerinde,başarıyla, gururla ve gözyaşlarıylaCan ÇELEBİ olarak değil, Türk Milli Hentbolcu olarak uğurlandım. Göz ardı edilen onca yaşadığım gururun yanında, belki hiç bir zaman ülke sporunun standartları dolayısıyla yaşayamayacağım, her sporcu gibi benimdehayalim olan olimpiyatlara ülkemin bayrağı ve forması altında katılamayacağım. Bu uğurda diğer sporcular gibi teklif gelse dahi başarılı olabilmek için ulasal kimliğimi değiştirmeyi maddi ve manevi olarak hayallerimi gerçekleştireceğimi bilsem bile asla bunu kabul etmeyeceğim. Ben ne büyüğüm ne de küçük sadece T.C. bir vatandaşı olarak yukarıda emeği geçen insanlar adına imkansızlıkları bahane etmeden ben yine yaptığım işin en iyisini elimden geldiğince yapmaya devam edeceğim. Ama siz, lütfen bana gitmekten söz etmeyin. Ben sizin yerinize de giderim siz buralara iyi bakın. Bayramınız kutlu olsun #CanÇelebi

A post shared by Can Çelebi (@cancelebi) on

 

Bakmadan Geçme