Can Çelebi’nin Sponsoru, Dövmesinde!

Ankara İl Özel İdaresi Hentbol Kulübü oyuncularından Can Çelebi, sponsorunun reklamını, koluna yaptırdığı geçici dövmeyle yapacak.

Hentboldailk kez kişisel sponsorluk anlaşmasına imza atan Çelebi,  yaptığı açıklamada, "Avrupa’da kişisel sponsorların reklamları içinformalarda özel bir alan bırakılıyor. Bu henüz Türkiye’de yok. Bununöncülüğünü ben yapmak istiyorum" dedi.

Türkiye Hentbol Federasyonu’nun bu konuda çalışmalar yapmasıgerektiğini, kişisel sponsorluğun amatör branşlar için çok ciddi birkaynak oluşturabileceğini ifade eden Çelebi, "Türkiye’de böyle biruygulama yok. Ben de bu yönteme başvurdum" diye konuştu. 

Her maç öncesi sponsorunu geçici dövmeyle vücuduna yazdıracağını ifade eden Çelebi, şöyle devam etti:

"Hem sponsor olan firmanın reklamı olacak hem de ben kurallara uygunbir şekilde sponsorumun reklamını yapmış  olacağım. Sponsorum hem banahem de antrenman eşime çalışma olanağı sağlıyor. Diyetisyenleri süreklibeni kontrol ediyor. Kişisel antrenmanlarımı sponsorumun tesisindeyapıyorum. Geride bıraktığımız sezonun ikinci yarısında böyle biranlaşma yaptık. İşin maddi kısmına sonra karar vereceğiz. "

Her branşın "markalaşmış" bir sporcusu olduğunu, voleyboldenilince Neslihan Demir’in, basketbol denilince Hidayet Türkoğlu’nunakla geldiğini ancak hentbolda böyle bir durumun olmadığını kaydedenÇelebi, bunun hentbolun popülerliğini azalttığını ileri sürdü.

Kendisi gibi yeni jenerasyondan sporcuların bu konuda çalışmalaryapması gerektiğini belirten Çelebi, sosyal medyanın bu konuda büyükimkanlar sunduğunu, sponsorluk için de bu alanın çok daha etkinkullanılabileceğini dile getirdi.

 "Antrenman eşi"yle çalışma

Can Çelebi, Türkiye’de antrenman eşiyle çalışan ilk hentbolcu olduğunu söyledi. Çelebi, "Buna çalışma ortağı da diyebiliriz. Antrenman eşim aynı  zamanda psikolojik destekte de bulunuyor" diye konuştu.

Türkiye’de amatör spor yapanların hayatının şansa bağlı olduğunu kaydeden Çelebi, şunları söyledi:

"Şu an benim yaptıklarımı Türkiye’de başka kimsenin yapmamasınınsebebi bunları kar amaçlı yapmamamdır. Zaten Türkiye’nin bu koşullarındakar da sağlanmaz. Sadece haz getirir. Ben de bundan haz duyuyorum.Çünkü bu sporu severek yapıyorum daha iyi olmasını umuyorum." 

 "Daimi sponsorlarım ailem"

Can Çelebi,"daimi sponsorlarım" diye ifade ettiği anne ve babasının resimlerinikalıcı dövme olarak bacağına yaptırdığını söyledi. Bunun, moral ve motivasyonunu artırdığını anlatan Çelebi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Anne ve babam daimi sponsorum olduğu için resimlerini kalıcı dövmeyaptırdım. Hentbol benim yaşam tarzım çünkü hayatımı hentbolaendeksledim, hentbol için yaşıyorum. Spora 8 yaşında başladım.Ailemin de spor kökenli olması benim avantajım oldu. Yaklaşık 12 senedirhentbol oynuyorum. 65 kez milli oldum. Şu an Avrupa’da oynayan Türkhentbolcu yok. Bunu hedefliyorum. Amacım Türk hentbolunu Avrupa’daileriye götürmek ve ilkleri başarmak. Akdeniz Oyunları’nda federasyonunen büyük başarısını elde ettik. Sponsor bularak yine bir ilke imzaattım. Bundan sonra da ilkleri başarmak istiyorum."

Haber

AA
 
(Can Çelebi Baselife Club ile Sponsorluk Anlaşması Yapmıştır)

Bakmadan Geçme