Çankaya Büyük Düşünüyor

Erkekler Hentbol Süper Ligi'nin köklü kulüplerinden Çankaya Belediyesi Anka, yeni sezon öncesi kolları sıvadı. Kadrosunu birbirinden önemli oyuncularla takviye eden ve gençlere yatırım yapmaya başlayan Ankara temsilcisinin ve Türkiye A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın tecrübeli antrenörü Adnan Öztürk, 2012-2013 sezonunda hedeflerinin ligi ilk 3 takım arasında bitirmek olduğunu söyledi. Hentbolhaber'e çok özel bir röportaj veren Öztürk, yeni sezon öncesi bütün takımlara Fair-Play çağrısı yaptı ve b

**Hocam hentbol antrenörlerini tanıtmak adına biraz kendinizden bahseder misiniz?

HaberÖztürk- 1982- 1999 yılları arasında Hortaş Yenişehir, Konya YSE, Ankaragücü, TMO, ASKİ ve Milli Piyango takımlarında hentbol oynadım. Genç ve A Milli Takım formalarını giydim.

Antrenörlük hayatıma 2000 yılında Halkbank Erkek Genç Takımı’nda, Gençler Ligi antrenörlüğü ile başladım. 2001-2003 yılları arasında TED Ankara Koleji okul takımlarını çalıştırdım. 2003-2007 yılları arasında Halkbank Erkek Süper Lig Takımı’nı çalıştırdım. 2009 yılından itibaren Çankaya Belediyesi Anka Erkek Süper Lig Takımı’nı çalıştırmaktayım.

Milli takımlarda 2003-2004 yıllarında Yıldız Erkek Milli takımı çalıştırdım. 2009 yılından itibaren de A Erkek Milli Takımı antrenörlüğünü yapmaktayım.

 

** Geçen sezon ligdeki konumunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz, bu seneki hedefleriniz neler?

Öztürk- Geçen sezon lige istediğimiz kalitede kadro ile başlayamadık. Kadromuzda yaşlı oyuncu sayısı oldukça fazlaydı. Müjdat, Özgür ve Nikola ligin başlamasına çok az bir süre varken aramıza katıldılar ve dolayısıyla ligin ilk devresinde istediğimiz oyun temposunu sahaya yansıtamadık. Ligin ikinci yarısının başında 3 oyuncumuz 4’er maç ceza alınca oldukça sıkıntılı anlar yaşadık. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ligi 3. bitirmeyi başardık. Fakat Play- off maçları öncesinde önemli iki oyuncumuzu sakatlıktan dolayı kullanamadık bunun sonucunda ligi 4. bitirdik.

Bu seneki hedefimiz kadromuzu gençleştirerek daha tempolu bir takım yaratıp ilk 3 için iddialı olmak istiyoruz.
 

** Takımdan ayrılan ve transfer edilen sporcular, ya da transfer edilecek sporcular hakkında bilgi paylaşımında bulunabilir misiniz?

Öztürk- Önder, Ali Kemal, Ercan, Can ve Eral gibi takıma uzun süre hizmet etmiş tecrübeli oyuncularımızla gelecek seneki hedeflerimiz doğrultusunda yollarımızı ayırdık. Maddi konularda anlaşmaya varamadığımız Volga ile de yollarımızı ayırdık. Ayrıca performanslarından istediğimiz verimi alamadığımız Alper ve Ragıp ile de yollarımızı ayırdık. Yabancı oyucularımızdan Nikola anlaşmadığımız başka bir oyuncu oldu.

Müjdat, Özgür, Orhan, Kayhan, Gökhan, Sarper, Nemci, Fırat, Emre ve Grbiç ile tekrar anlaştık.

Bu sezon için kadromuza Milli Piyango’dan Alperen, Coşkun, İl özel idare’den Cemal ve Ankara Büyükşehir’den Durmuş’u kattık. Geçen sezon İtalya’dan dönen Ozan kadromuza kattığımız başka bir oyuncu.

Geçen sezon izlediğimiz genç oyuncuları takıma kazandırmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Yabancı oyuncu olarak Sırp Milli Takımında da görev yapmış sağ oyun kurucu Borko Djordjevİc ve geçen sezon Fransız Gijon takımında görev yapmış Rus orta oyun kurucu İgor Petrikeev ile anlaşarak kadromuzu oldukça kuvvetlendirdik.

 

** Katılacağınız hazırlık turnuvaları var mıdır? Varsa bunlar hangileri?

Öztürk- Şu anda İzmir Fuar Kupası’na katılmayı planlamaktayız. Eğer olursa bir adet yurt dışı turnuvasına daha katılmayı düşünmekteyiz.

 

** Gençler Ligi ile ilgili düşünceleriniz neler?

Öztürk- 2000 yılında THF Teknik Kurul üyesi iken Deplasmanlı Gençler Ligi fikrini proje olarak federasyona sunan ve bunun uygulanmasını sağlayan kişi olarak hentbolun geleciğine yapılmış önemli bir yatırım olduğunu düşünmekteyim. Bu sene grup olarak oynanacak ligin ileriki sezonlarda deplasmanlı olarak oynanmasının çok daha faydalı olacağını düşünmekteyim.

 

** Hentbolhaber.net web sayfası ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
 

Öztürk- Sitenizi devamlı takip etmekteyim. Yansız ve objektif değerlendirmeleriniz beğenerek izliyorum. Hentbol için çok önemli olduğunu düşündüğüm sitelerin, saygı çerçevesinde doğru haberlerle yapacakları eleştirilerin bizlerin gelişimine ve daha üst hedeflere ulaşmamamıza yapacağı katkıyı çok önemsediğimi belirtmek istiyorum.
 

**Sonuç olarak 2012/13 sezonu ile ilgili olarak temennileriniz nelerdir?

Öztürk- Kaliteli, çekişmeli ve herkesin fair-play çerçevesinde mücadele ettiği bir lig olmasını temenni ediyorum. Herkesin saygı çerçevesinde eleştiri ve övgülerini sunmasının hepimize çok şeyler katacağını düşünüyorum. A Milli Takım antrenörü olarak yetenekli gençlerin liglerde olmasını ve bunları milli takıma kazandırmayı düşüncemi bütün hentbol ailesi ile paylaşmak istiyorum.

 

Bütün hentbol ailesi ile daha güzel günlere ulaşmak dileği ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Bakmadan Geçme